TV meubel met haard

TV meubel met haard

Ben je op zoek naar een mooi TV meubel met ingebouwde haard? Dan hebben we hieronder een paar goede opties voor je op een rijtje gezet! Een sfeerhaard, open haard of een elektrische haard kan voor veel extra sfeer zorgen. Soms zorgt een haard ook voor verwarming in huis. Of het je nu om de warmte of om de sfeer te doen is (of allebei!) – we helpen je graag verder!

Een TV meubel met haard of sfeerhaard kopen: wat zijn de voordelen?

 • Het ziet er gezellig uit. 
  Het zit hem al in de naam: een sfeerhaard zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in huis. Vuur wordt van oudsher gebruikt om woonkamers en slaapkamers op te warmen als het koud was. Tegenwoordig gebruiken we in de meeste huizen natuurlijk centrale verwarming. Maar het beeld van een warm, knisperend vuurtje is natuurlijk veel romantischer. Hierdoor kunnen veel mensen nóg beter ontspannen in huis.
 • Het kan dienen als verwarming. 
  Daarnaast kan een open haard uiteraard ook gebruikt worden om letterlijk de kamer op te warmen. Dus dan gaat het niet alleen om de sfeer, maar ook om de warmte die het haardvuur afgeeft. Dat is erg handig wanneer je kosten wilt besparen, geen CV in huis hebt of een warm vuurtje gewoon veel prettiger vind in huis.
 • Er zijn meerdere soorten TV meubels met haard verkrijgbaar. 
  Omdat smaken verschillen, is het ook nog eens erg fijn dat er veel verschillende soorten TV meubels met open haard of sfeerhaard verkrijgbaar zijn. Je kunt dan een meubel kiezen dat in jouw huis past en bij jouw smaak past.
  Welke soorten er zijn, leggen we hieronder graag uit!

Welke soorten TV meubels met haard zijn er? 

Om te kunnen weten waaruit je kan kiezen, is het handig om te weten welke soorten TV meubels met haarden er zijn. Dat leggen we je hieronder graag uit! Zo kun je zelf beslissen welk meubel het beste in jouw huis en bij jouw smaak past. 

 • Een TV meubel met bio ethanol haard.
  Eén van de manieren om een haardvuur te kunnen laten branden, is het gebruik van bio ethanol. Bio ethanol wordt gemaakt van mais, rogge, tarwe en suikerbieten. Dat maakt deze brandstof helemaal biologisch.

  Wanneer je een kwalitatieve bio ethanol verbrandt, komt er geen schadelijke koolmonoxide vrij en is het geurloos. Daardoor is een bio ethanol sfeerhaard extra geschikt voor mensen zonder schoorsteen of zonder rookkanaal in huis. Ook is er geen gasaansluiting nodig voor een haard dat brandt op bio ethanol. 
  Daarnaast is bio ethanol ook nog eens een relatief goedkope brandstof, dat bij de meeste bouwmarkten gemakkelijk verkrijgbaar is. Een prima optie dus!

 • TV meubel met elektrische sfeerhaard.
  Wanneer je liever helemaal geen vuur binnenshuis wilt hebben, is een elektrische sfeerhaard een uitkomst. Hiervoor heb je, zoals de naam al doet vermoeden, enkel een elektrische aansluiting nodig. Je steekt het stopcontact

  Bij een elektrische sfeerhaard lijkt het vaak alsof er echt vuur brandt. Daardoor is een TV meubel met elektrische sfeerhaard alsnog een prima optie voor als je je woonkamer gezellig wilt maken. Dit wordt ook weleens een “nep open haard” genoemd. Vaak werkt de sfeerhaard door middel van led verlichting. Hieraan worden dan verschillende effecten toegevoegd, wat de illusie wekt van een gewoon haardvuur.  

 • TV kast met echt haardvuur. 
  Iets minder vaak verkocht, maar toch de moeite waard om te benoemen: een TV meubel met een echte open haard. Deze optie is alleen geschikt voor mensen met een afvoer waar de rook doorheen naar buiten kan. Echt vuur is zowel verwarmend, als sfeervol. Het is wel belangrijk om bij het plaatsen van dit wandmeubel na te denken over waar de warmte van het vuur heen gaat. Een vuurtje onder de TV is bijvoorbeeld niet de beste optie 😉 Gelukkig houden fabrikanten hier rekening mee.
 • Wil je een zwevend TV meubel met haard?
  Een “zwevende” TV kast kan ook erg mooi zijn. Deze wordt aan de wand bevestigd, en staat dus niet op de grond. Zorg er wel voor dat de kast extra stevig wordt opgehangen, want een kast met inhoud, een TV en een haard kunnen zorgen voor veel gewicht!
 • Naast of onder de TV?
  Je kan ervoor kiezen om de haard zowel naast als onder de TV te plaatsen. Dit is afhankelijk van het soort TV kast dat je aanschaft. Doorgaans is het zo dat elektrische haarden onder de TV geplaatst kunnen worden. Het meeste open vuur uiteraard niet, want dan wordt de TV te warm!

Beste TV kasten met haard: dit is onze Top lijst!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo