Terraskachel of tuinhaard op gas

Ben je op zoek naar een manier om ook in koudere weersomstandigheden gewoon buiten op het terras in de tuin te kunnen vertoeven? Dan is het zeker een goed idee om op zoek te gaan naar terrasverwarming, een terraskachel of tuinhaard op gas!

Hierdoor ben je niet altijd gedwongen om binnen te gaan zitten, maar geniet je ook aan het einde van een zomeravond, in het najaar en in de winter van de frisse buitenlucht. Er gaat niets boven het vertoeven in de tuin met vrienden en familie. Het is iets waar we eigenlijk allemaal wel blij van worden.

Een terraskachel op gas: Wat zijn de voordelen?

Het is natuurlijk niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die voor een terrashaard op gas kiezen. Dit heeft vooral te maken met de vele voordelen die er bij komen kijken. Wanneer je een tuinhaard op gas aanschaft, ga je ook zelf de volgende voordelen ervaren:

  • Extra warmte: Het duidelijkste voordeel is natuurlijk het feit dat terrasverwarming op gas zorgt voor extra warmte in de tuin. Het land waarin wij leven kent vaak wel een warme zomer, maar daar blijft het dan ook bij. Voor je het weet is het weer herfst of winter en staan de koude dagen voor de deur. Een tuinhaard op gas is dan het ultieme hulpmiddel om toch voor warmte in de tuin te zorgen. Hierdoor is het buiten heerlijk aangenaam vertoeven. Zelfs als de temperatuur zo laag is dat voor de rest iedereen binnen zit. Is dat niet heerlijk?
  • Veel sfeer: Bovendien zorgt een terrashaard op gas ook voor een flinke portie extra sfeer. Het is natuurlijk prachtig om een vuurtje te zien branden. De warmte die ervan afstraalt creëert een knus gevoel. Je hebt met familie of vrienden echt een plekje in de tuin voor jezelf. Aangezien de temperatuur daarbij aangenaam is, kun je maximaal genieten van een goed gesprek. Met een drankje en een hapje erbij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige middag of avond! 
  • Gebruiksvriendelijk: Verder is een terraskachel op gas van nature zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt namelijk heel makkelijk het vuur regelen. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een tuinhaard met hout, hoef je bij een tuinhaard op gas maar weinig zelf te doen. Je steekt een dergelijke gashaard snel aan. Op het moment dat je dus zin hebt om even in de tuin te gaan zitten, is dit binnen een mum van tijd geregeld. Hier gaat verder niet al te veel tijd overheen. 
  • Altijd mogelijk: Daarnaast zijn veel mensen vaak bang dat het bij hen niet toegestaan is om een terraskachel op gas aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een tuin in een rijtjeswoning of zelfs een flat. Echter hoef je niet bang te zijn dat je op die locaties geen tuinhaard op gas mag hebben. Dit is namelijk overal toegestaan. Je hoeft hier niet per se een grote tuin met een bijbehorend terras voor te hebben. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om een terraskachel op gas op het balkon te plaatsen. Aangezien er geen sprake is van een open vuur, levert die ook geen mogelijke gevaarlijke situaties op. 
  • Geen rookontwikkeling: Misschien nog wel het grootste voordeel van het feit dat het hier om een tuinhaard op gas gaat, is dat er geen rookontwikkeling is. Hierdoor hebben zowel jijzelf als ook mogelijke buren geen last van de tuinhaard. Rookontwikkeling blijft je bespaard, waardoor er eigenlijk alleen maar voordelen op te noemen zijn van deze manier van terrasverwarming.

Waarop letten bij het kopen van een tuinhaard of terrashaard op gas?

Desondanks is het wel belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden wanneer je een tuinhaard of terrashaard op gas gaat aanschaffen. Het is namelijk niet zo dat ook echt iedere optie een goede is. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Te denken valt bijvoorbeeld aan:

  • Uiterlijk: Soms zijn mensen geneigd om een tuinhaard op gas te kiezen op basis van de eerdergenoemde voordelen. Ze letten dan niet al te goed op het uiterlijk van de terraskachel op gas zelf. En dit is wel belangrijk. Je zit er over het algemeen namelijk vaak tegenaan te kijken. Het is dan wel zo leuk wanneer het model met het bijbehorende design je ook echt aanstaat. Dit vergroot het plezier van het gebruik van de haard alleen nog maar meer. 
  • Mobiliteit: Tegelijkertijd vinden sommige mensen het fijn om de terrashaard van tijd tot tijd te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij feestjes of wat grotere barbecues. In dat scenario is het wel fijn als de terrashaard zelf een beetje mobiel is. Wanneer je er zeker van bent dat deze op een vaste plek mag blijven staan, dan hoef je hier natuurlijk niet op te letten.
  • Doel: Daarnaast speelt ook het doel dat je hebt nog een grote rol. Wil je bijvoorbeeld vooral dat de terraskachel op gas een verwarmende functie heeft? Of krijgt het creëren van een gezellige sfeer de prioriteit? Er zijn namelijk verschillende opties, die op verschillende facetten de nadruk leggen. Zo is het goed mogelijk om meer naar één specifiek doel van de terraskachel te neigen. Je kunt dan bijvoorbeeld inleveren op gezelligheid om nog meer warmte te genereren.

Top 5 beste terraskachels op gas

Om je meteen op weg te helpen om de best mogelijke terraskachels op gas van dit moment te vinden, hebben we ze bij deze voor je op een rijtje gezet. Bekijk de verschillende opties en wie weet geniet je binnenkort al van de vele voordelen van terrasverwarming op gas!

Deze staande terrasverwarmer op gas vormt een mooie vlam, die veel warmte afgeeft. Dankzij de verplaatsbaarheid zet je deze gemakkelijk op de perfecte plek in je tuin. Met een mooie zwartgelakte kleur heeft dit product een uiterlijk dat in bijna iedere tuin past. Door de bediening van de regelbare temperatuurknop ben je zo in staat om de koude tuin van sfeer te voorzien!
Deze piramidevormige terrasverwarming is gemaakt van roestvrij staal. Deze zal dus ook een lange tijd in een mooie staat blijven. Onder dit product zijn wieltjes geplaatst, waardoor je deze makkelijk door de tuin verplaatst. Met een hoogte van 2.27 m moet het geen probleem zijn om deze in de tuin of zelfs onder een overkapping kwijt te kunnen. Dankzij de aangebrachte omvalbeveiliging is deze optie ook veilig in combinatie met kinderen of huisdieren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo