Plafondventilator met lamp

Een plafondventilator met lamp combineert het praktische met het aangename. Deze ventilatoren voorzien je namelijk van een aangenaam binnenklimaat en verlichting in één. Een plafondventilator met verlichting kun je zowel in de zomer als winter gebruiken. Ventilatorlampen kunnen namelijk lucht verplaatsen (blaasfunctie) maar ook afzuigen. De zuigfunctie van een plafondventilator gebruik je tijdens koude dagen.

Koude lucht wordt aangezogen waardoor warme lucht beter wordt verspreid door de woonkamer, keuken of slaapkamer. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van dimbare verlichting door de ingebouwde lamp. Een plafondventilator met licht kun je het hele jaar door gebruiken. Ze zorgen voor een optimaal klimaat binnenshuis én een goede verdeling van de warme lucht.

Plafondventilator met lamp

Daarmee bespaar je ook nog eens aanzienlijk op de maandelijkse energiekosten. Natuurlijk ben je met een plafondventilator met lamp ook direct voorzien van sfeervolle of praktische verlichting. Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit een ventilator die je kunt regelen met een trekkoord of een afstandsbediening. Maar waarom zou je kiezen voor een plafondventilator met lamp en waar moet je op letten bij de aankoop?

Waarom kiezen voor een plafondventilator met lamp?

Steeds meer mensen kiezen voor een plafondventilator met licht en dat is niet voor niets. Een ventilator lamp biedt namelijk een aantal praktische voordelen. Ze zorgen voor een perfect klimaat binnenshuis, sfeerverlichting én design.

Plafondventilatoren met verlichting zijn namelijk niet alleen praktisch in gebruik, maar ook nog eens hip en trendy. Natuurlijk zijn er nog meer redenen waarom je zou moeten kiezen voor een plafondventilator met lamp:

 • 2-in-1 gebruik : als je een plafondventilator met verlichting wilt kopen, dan profiteer je van een multifunctioneel gebruik. Omdat de ventilator is voorzien van een lamp, is een extra aansluitpunt voor verlichting aan het plafond niet nodig. Je kunt de plafondventilator alleen gebruiken, of in combinatie met de ingebouwde lamp. Heb je alleen verlichting nodig? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

  Plafondventilator met lamp

 • Energiebesparend: door gebruik te maken van een plafondventilator, kun je aanzienlijk besparen op de energie. De ventilator zorgt namelijk voor een uitstekende verdeling van warme lucht in de ruimte. Je hoeft dus minder hard te stoken voor een optimaal rendement. In de zomerperiode hoef je door het gebruik van een ventilatorlamp geen gebruik te maken van een mobiele airco. Ook daarmee kun je besparen op de energierekening.
 • Insectwerend: in de zomerperiode kun je ook binnenshuis last hebben van vliegen en muggen. Door het laten draaien van de plafondventilator, bijvoorbeeld boven de eettafel, houd je insecten effectief op afstand. Dat komt omdat muggen en vliegen door de luchtstroom gedesoriënteerd raken.
 • Optimaal binnenklimaat: een gezond en aangenaam binnenklimaat is belangrijk. Als je kiest voor een plafondventilator met licht, dan zorg je zowel in de zomer als de winter voor wooncomfort. Als je tijdens koude dagen vaker binnen zit of kaarsen brand, dan kun je gebruik maken van de zuigfunctie. De plafondventilator zorgt er dan voor dat zware lucht wordt aangezogen. In de zomerperiode maak je gebruik van de blaasfunctie van de ventilatorlamp. Zowel de ruimte als jijzelf blijven aangenaam koel door het briesje, zonder ongezond snel af te koelen.
 • Ruimtebesparing: door een plafondventilator te nemen, heb je niks dat ruimte op de vloer in beslag neemt. Je hoeft de ventilator niet neer te zetten en je hebt ook geen opslagplek nodig wanneer je deze niet gebruikt. De plafondventilator gebruik je namelijk ook als lamp, waardoor je er het hele jaar door baat bij hebt.

Dit is onze top 5 beste ventilatorlampen

Nu je precies weet waar je op moet letten, hoef je niets aan het toeval over te laten als je graag een plafondventilator met lamp wilt kopen. Handig, want de keuze is enorm. Kies jij voor een kleine ventilator met verlichting in de slaapkamer, of wil je jouw woonkamer voorzien van een stijlvolle plafondventilator met dimbare lamp? Om de keuze makkelijker te maken, voorzien we je graag van onze top 5 ventilatorlampen!

De V-Tac plafondventilator heeft een strak design en past daardoor niet alleen in de slaapkamer, maar ook in de woon- of eetkamer. Deze ventilator met lamp heeft drie verschillende kleuren waardoor er voor elke gelegenheid een mooie sfeerverlichting in huis is. Hij is in staat om beide richtingen op te draaien en hij heeft 5 snelheidsstanden met 3 ventilatorbladen. Bovendien is de motor erg stil, waardoor je geen last hebt van luid geruis.
Een stijlvolle plafondventilator met verlichting en 5 kantelbare bladen. Je kunt kiezen voor zwarte bladen, maar als je liever een houtlook wilt draai je de rotorbladen eenvoudig om. De ventilator heeft 3 standen en is lekker stil in gebruik. De bladen hebben een lengte van 53 cm en zorgen voor een optimale luchtstroom. Deze QAZQA Cool plafondventilator met lamp heeft een doorsnede van 130 cm. Je bedient de ventilator én de lamp met de bijgeleverde afstandsbediening. De plafondventilator is voorzien van een A++ label en is daardoor energiezuinig.
Een chique plafondventilator van roestvrij staal mét afstandsbediening en verlichting. Met een doorsnede van 132 cm is deze ventilator met 4 bladen een lust voor het oog. Op afstand kun je de ventilator eenvoudig en snel bedienen. Je hebt de keuze uit maar liefst 6 standen waardoor je altijd een optimaal klimaat creëert.
Deze prachtige plafondventilator met 3 lampen is een lust voor het oog. De 5 bladen hebben een lengte van 42,5 cm, zijn draaibaar en uitgevoerd in zwart en grijs. Dat betekent dat je zelf de uitstraling van de ventilator bepaald. Deze ventilator is met 110 cm redelijk compact waardoor deze ook geschikt is voor kleinere ruimtes. Deze plafondventilator heeft een zomer en een winterstand. Daarnaast is hij stil in gebruik waardoor je de ventilator ook op de slaapkamer kunt gebruiken. Zowel de ventilator als de verlichting zijn afzonderlijk te bedienen met een trekkoord.
Heb geen beschikking over een hoog plafond of ben je op zoek naar een plafondventilator met lamp voor schuine wanden? Dan is de Trio Leuchten Stralsund precies wat je zoekt. Deze stijlvolle ventilator is compact van formaat. Om hem veilig te kunnen gebruiken bij lage plafonds of schuine delen, bevat deze ventilatorlamp met 3 standen geen roterende bladen. Deze ventilator is voorzien van een led-lamp die geheel naar wens in kleur is aan te passen en te dimmen. Zowel de verlichting als de ventilator zijn te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Met de timer bepaal je zelf wanneer het licht aan of uit gaat. Deze ventilator lamp heeft een rond design en een afmeting van 50 x 50 x 16 cm.

Plafondventilator met lamp kopen: waar moet je op letten?

Als je een plafondventilator met verlichting wilt kopen, dan is het goed om vooraf te weten waar je op moet letten. Zo voorkom je niet alleen teleurstellingen achteraf, maar kies je ook altijd de ventilatorlamp die past bij jouw situatie. Hierbij kun je denken aan de grootte van de ruimte waarin je de plafondventilator wilt gaan gebruiken, maar ook aan het gebruiksgemak. Voorbeelden daarvan zijn een ventilator met verlichting op afstandsbediening, met een timer of dimmer. Hieronder lees je precies waar je op moet letten als je graag een ventilator lamp wilt kopen:

 • Lengte en breedte rotorbladen: bij de aanschaf van een plafondventilator met verlichting, is het belangrijk om te letten op de afmeting van de rotorbladen. Dit zijn de ronddraaiende bladen die zorgen voor de verplaatsing van lucht. Waar je voor een grote woonkamer liever kiest voor een plafondventilator met grote bladen, kun je in de slaapkamer prima kiezen voor een kleiner exemplaar.

Ventilatorlamp maten

 • Tussenruimte bladen: bij de aankoop van een ventilator voor aan het plafond, moet je ook letten op de ruimte tussen de rotorbladen. Deze ruimte moet groot genoeg zijn om een sterke luchtstroom te kunnen creëren en behouden. Bij plafondventilatoren met verlichting die zijn voorzien van 4 bladen is dit meestal geen probleem. Wil je liever een ventilator met lamp kopen met 5 bladen of meer? Dan is het wél verstandig om hierop te letten.

 • Dimbaar licht: hoewel de meeste ventilatoren met lamp verschillende lichtopties hebben, kan het ook heel handig zijn om dimbaar licht te hebben. Zo kan je de sfeer in je kamer gemakkelijk aanpassen en hoef je ‘s nachts niet het volledige licht aan te zetten. Als je op zoek bent naar een ventilator met dimbaar licht, is het handig om goed op de mogelijkheden te letten. 
 • Bediening: plafondventilators met licht kun je op verschillende manieren bedienen. Hierbij kun je denken aan het in- en uitschakelen van de ventilator of lamp met een trekkoord, afstandsbediening of schakelaar aan de wand. Elke soort bediening kent zijn eigen voor- en nadelen. Wil je het licht van de plafondventilator ook kunnen dimmen? Dan is het handig om te kiezen voor een wandschakelaar met dimfunctie of een afstandsbediening.

V-tac plafondventilator met afstandsbediening

 • Timerfunctie: wil je dat de ventilator of lamp automatisch aan- of uitschakelen bij jouw afwezigheid? Kies dan voor een plafondventilator met verlichting en timerfunctie. Dat is vooral handig als jij je geen zorgen wilt maken over de werking van de ventilator. De timerfunctie kun je natuurlijk ook gebruiken rond bedtijd of als je wilt dat de ventilator nog even blijft draaien terwijl je de deur uitgaat. De timerfunctie kun je ook gebruiken voor de verlichting.
 • Plafondhoogte: bij het kopen van een plafondventilator met lamp is het zeker belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen, moet het plafond een hoogte hebben van minimaal 2 meter. In de meeste woningen en huiskamers is dit geen probleem. Echter kunnen plafonds in andere ruimtes, zoals bijvoorbeeld slaapkamers, wel lager zijn. Het is dus goed om dit voor de aanschaf op te meten. Op deze manier zou je ook kunnen kiezen voor een plafondventilator met licht die geschikt is voor lagere plafonds.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo