Plafondventilator met afstandsbediening

Je kiest voor een plafondventilator met afstandsbediening, als je zeker wilt zijn van gebruiksgemak! Een handmatige bediening is namelijk niet in elke situatie mogelijk of gewenst. Hierbij kun je denken aan het bedienen van de ventilator tijdens het koken, lezen of televisie kijken. En plafondventilator met afstandsbediening is tevens een goede keuze bij hoge plafonds.

Ook mensen met een verminderde mobiliteit kiezen steeds vaker voor ventilatoren die via een kastje te bedienen zijn. De afstandsbediening van een plafondventilator is voorzien van diverse functies. Hierbij kun je denken aan het aan- en uitschakelen van de ventilator, maar ook aan het kiezen van de juiste stand. Sommige afstandsbedieningen zijn trouwens ook nog eens uitgerust met een timer of een eventuele bediening voor de lamp als deze aanwezig is.

Natuurlijk biedt een ventilator met afstandsbediening veel voordelen. Maar welke zijn dit en waar moet je op letten als je een plafondventilator wilt kopen die je op afstand kunt bedienen? In dit blog vertellen we je er alles over! Daarnaast kun je direct een goede keuze maken uit onze top 5 beste plafondventilators met afstandsbediening. Op deze manier maak je altijd een weloverwogen keuze.

Een plafondventilator met afstandsbediening. Waarom is dit zo handig?

Er zijn verschillende redenen waarom je kiest voor een ventilator met afstandsbediening. Zeker als je weet dat je met deze bediening over dezelfde, zo niet meer, functies kunt beschikken als bij plafondventilators met trekkoorden of wandkasten. We voorzien je graag van een aantal feiten over deze ventilatoren voor aan het plafond én waarom kiezen voor een afstandsbediening een handige keuze is.

  • Geschikt voor hoge plafonds : Niet elk plafond heeft een standaard hoogte. Als je de ventilator wilt gebruiken binnen een ruimte met een extra hoog plafond, dan is een afstandsbediening handig. Het aan- en uitzetten middels een trekkoord is dan natuurlijk geen optie. Door te kiezen voor een ventilator met afstandsbediening kun je deze veilig vanaf de grond in- of uitschakelen.
  • Diverse functies: als je kiest voor een plafondventilator die je kunt bedienen op afstand, dan heb je in veel gevallen ook de beschikking over meerdere functies. Hierbij kun je denken aan het inschakelen van een timer. Dat zorgt ervoor dat de ventilator zichzelf op een bepaald tijdstip automatisch in- of uitschakelt. Natuurlijk kun je ook eenvoudig schakelen tussen de verschillende standen. Heeft de ventilator met afstandsbediening ook verlichting? Dan kun je deze tevens op afstand bedienen.
  • Comfort en veiligheid: als je de ventilator aan het plafond op afstand kunt bedienen, dan ben je zeker van comfort. Je hoeft namelijk niet op te staan om de plafondventilator in een andere stand te zetten of uit te schakelen. Daarnaast heb je geen last van ontsierende trekkoorden én kies je voor de meest veilige optie. Zeker als jouw mobiliteit te wensen overlaat. Een plafondventilator kun je namelijk veilig vanaf de bank of stoel bedienen, zonder dat je daarbij een trapje of verhoging nodig hebt.
  • Geschikt voor de slaapkamer: zeker in de slaapkamer wil je kunnen genieten van jouw welverdiende rust. Door te kiezen voor een plafondventilator met afstandsbediening, kun je voor het slapen gaan nog wat lezen of televisie kijken, onder het genot van een verkoelend briesje. Met een afstandsbediening hoef je daarvoor niet op te staan. Je kunt tevens op afstand de timer inschakelen, voor het geval je eerder in slaap valt.

Plafondventilator met afstandsbediening kopen: waar moet je op letten?

Nu je precies weet waarom het handig is om te kiezen voor een ventilator met afstandsbediening, wil je natuurlijk ook weten waar je tijdens de aankoop op moet letten. Elke ventilator heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan de decibellen, of de afstandsbediening is voorzien van een timerfunctie en de diameter van de ventilator.

Om de keuze voor jou makkelijker te maken, geven we je graag een aantal tips voor de aanschaf van een ventilator met afstandsbediening.Want als je weet waar je op moet letten, maak je altijd de juiste keuze: 

  • Decibellen: natuurlijk wil je een stille ventilator aan het plafond. Het is namelijk niet de bedoeling dat je geen gesprek meer kunt voeren zodra de ventilator draait. Daarom is het verstandig om aandacht te besteden aan hoeveel decibel de plafondventilator produceert. Dit is voor elke ventilator met afstandsbediening verschillend. Houd er rekening mee dat extra stille ventilatoren ongeveer 40 decibel geluid produceren. Daardoor zijn ze ook geschikt voor in de slaapkamer of het kantoor. Waar een stille ventilator goed is voor circa 50-60 decibel, kunnen hoorbare modellen tot wel 62 decibel geluid produceren.
  • Met of zonder lamp: als je graag een plafondventilator met afstandsbediening wilt aanschaffen, dan is het ook goed om verlichting als optie te overwegen. Je kunt dan niet alleen beschikken over een aangenaam klimaat, maar ook over een fijne lamp aan het plafond. Ook de verlichting is in de meeste gevallen op afstand in- of uit te schakelen als je kiest voor een ventilator met lamp en afstandsbediening.
  • Timerfunctie: sommige afstandsbedieningen zijn uitgerust met een timerfunctie. Natuurlijk is dat afhankelijk van de capaciteit van de plafondventilator. Een timer is handig als je wilt dat de ventilator zichzelf uitschakelt. Ook als je plotseling de deur uit moet of wat eerder naar bed wilt gaan. Let daarom goed op de functies van de plafondventilator én de afstandsbediening, voordat je tot aankoop overgaat.
  • Diameter: het is ook verstandig om op de diameter van de plafondventilator te letten. Zo voorkom je dat je een ventilator koopt die eigenlijk helemaal niet op jouw plafond past. Bijvoorbeeld omdat de oppervlakte is voorzien van een lamp, een elektrische aansluiting of een plafondbalk. Als vanzelfsprekend kun je dan problemen krijgen met de werking van de ventilator. Een plafondventilator met afstandsbediening is leverbaar in diverse diameters. Je kunt kiezen voor een klein exemplaar met een doorsnede van 40 tot 100 cm, maar er bestaan ook ventilators voor aan het plafond met een diameter van tot wel 150 cm.

De top 5 beste plafondventilators met afstandsbediening

Omdat het aanbod van ventilatoren voor aan het plafond met afstandsbediening best groot is, hebben we de beste voor je geselecteerd. Door een keuze te maken uit deze top 5 beste plafondventilators met afstandsbediening, doe je altijd een weloverwogen aankoop!

Deze stijlvolle houten plafondventilator met afstandsbediening heeft een diameter van 132 cm. Via de afstandsbediening wissel je eenvoudig tussen de 3 standen, en zet je de ventilator in de zomer of winterstand. Deze ventilator met overzichtelijke afstandsbediening van geborsteld chroom heeft 3 bladen en weegt slechts 7,5 kg.
Een chique plafondventilator van roestvrij staal mét afstandsbediening en verlichting. Met een doorsnede van 132 cm is deze ventilator met 4 bladen een lust voor het oog. Op afstand kun je de ventilator eenvoudig en snel bedienen. Je hebt de keuze uit maar liefst 6 standen waardoor je altijd een optimaal klimaat creëert.
De Aeolus Eco plafondventilator heeft 6 standen die je via de bijgeleverde afstandsbediening kunt in- en uitschakelen. De 3 bladen van deze ventilator zijn kantelbaar voor een optimale verplaatsing van de lucht. Deze plafondventilator heeft een doorsnede van 132 cm. Met de afstandsbediening kun je kiezen tussen de zomer of winterstand. Daarnaast heb je de mogelijkheid om nog eens 5 plafondventilators aan te sluiten die je met één console kunt bedienen. De Aeolus Eco is daarnaast ook nog eens heel energiezuinig. 
De LT Luce Armano plafondventilator wordt geleverd met een afstandsbediening. Je kunt de ventilator met 5 bladen dus vanaf afstand laten draaien in maar liefst 3 verschillende standen met verschillende snelheden. Je kunt kiezen voor een snelheid van 10, 50 of 100%. Daarnaast beschikt de afstandsbediening over een timerfunctie. Daarmee schakelt de ventilator automatisch uit op het aangegeven tijdstip. Tijden zijn instelbaar van 1 tot wel 8 uur. Deze plafondventilator met afstandsbediening heeft een doorsnede van 132 cm.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo