Olie voor aroma diffuser

Olie voor aroma diffusers kopen: het is niet voor iedereen gemakkelijk om hierin een goede keuze te maken. En daar staan we helemaal niet van te kijken. Er is namelijk heel veel keuze! 

Vandaar dat we je in dit artikel graag willen helpen bij het kiezen van de voor jou beste etherische olie voor in de humidifier. In onze Top 5 hieronder kun je kiezen welk product het beste bij je past. En tijdens het lezen van dit artikel kun je ook nog eens heel wat bijleren over de waarde en kwaliteit van aromatherapie oliën. 

Welke aroma diffusers zijn geschikt voor etherische olie?

Misschien wist je dit nog niet, maar niet elke humidifier of diffuser is geschikt om geurolie in te doen. Je hebt dan bijvoorbeeld kans dat je apparaat ineens stuk gaat, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Hieronder dus een checklist, om zeker te weten  of jouw geurolie diffuser geschikt is 😉

Olie voor aroma diffuser

 • Is de diffuser wel geschikt voor geurolie? Check de specificaties!

  Ten eerste kunnen we je ten zeerste aanraden om van tevoren goed de specificaties van jouw diffuser door te lezen. Of de specificaties van de beschrijving in de webshop, waarin de humidifier staat. Hierin staat namelijk of je olie mag verdampen door middel van de humidifier.  
 • Kies het juiste materiaal

  Om te voorkomen dat de etherische olie de diffuser kapot maakt, is het belangrijk om te zorgen dat de binnenkant van de diffuser van het juiste materiaal is gemaakt.

  Als het materiaal niet geschikt is, kan er namelijk corrosie plaatsvinden. Dat wil zeggen, dat de olie als het ware de binnenkant van het apparaat “wegvreet”. Dit gebeurt bijvoorbeeld sneller bij zachte soorten plastic.  Het resultaat hiervan is dat er allemaal kleine deeltjes plastic mee de lucht in worden verdampt. En dat is slecht voor de gezondheid. 

  Een voorbeeld van een stevige plasticsoort is PP of PP5. Dit materiaal is hard genoeg om niet af te slijten door de etherische geurolie. Wat je daarnaast in moet proberen te voorkomen is plastic waar BPA in verwerkt zit. 

 • Kies voor een ultrasone koudwaterverdamper

  Wanneer de olie verdampt door verhitting, worden de effecten van aromatherapie minder. Het is daarom raadzaam om een humidifier te kiezen die het water en de olie niet verhit. Een diffuser die werkt door middel van ultrasone trillingen is een goede keuze. Deze trillingen zorgen er namelijk voor, dat de olie en het water alsnog verdampt worden, en dus in de lucht in je kamer terechtkomen. 
Onze keuze:
Life of Bay anti-stress olie voor diffusers
Een mooie set van fijne oliën voor een zeer betaalbare prijs. De 4 essentiële oliën zijn geschikt voor aroma diffusers en laten je heerlijk ontspannen worden. De zeer positieve recensies liegen er niet om!

Waar moet goede olie voor aroma diffusers aan voldoen? 

 • Kies voor de pure varianten

  Steeds meer mensen zijn bezig met het zuiveren van de lucht in huis. Humidifiers en luchtzuiveraars worden daarom niet voor niets steeds meer verkocht. Het is dan zonde als een chemische geurolie deze zuivere lucht verpest! 

  Aromatherapie olie voor diffuser

  Een zeer geparfumeerde en synthetische olie adem je in, wanneer deze in de lucht zweeft. Dit kan natuurlijk nooit gezond zijn. Wanneer je dus een goede etherische olie voor de diffuser wilt kiezen, kies dan voor een pure variant. Dit bestaat alleen uit de natuurlijke grondstof ofwel het hoofdingrediënt (bijvoorbeeld lavendel of eucalyptus) en dus geen toegevoegd parfum

  We weten het: dit zijn vaak niet de meest goedkope varianten. Het is dus aan jezelf of je liever aan je budget denkt, of aan de kwaliteit van de lucht die je inademt. 

 • Biologische etherische olie heeft onze voorkeur

  En die voorkeur heeft vooral te maken met de pesticiden die worden gebruikt voor het kweken van planten of kruiden. Veel grote industrieën gebruiken deze pesticiden. Echter worden deze daardoor óók in de geurolie verwerkt. Daardoor bestaat de kans dat de lucht in je huis pesticiden bevat, wanneer je de geurolie met een diffuser verdampt. Wil je zeker zijn dat je geen pesticiden inademt, dan is het aan te raden om te kiezen voor biologische geurolie. 

 • Voor welke merken kun je het best kiezen?

  Om zeker te zijn van de kwaliteit van de diffuser olie, zijn er een aantal merken die wat ons betreft aanraders zijn. Veel van de etherische oliën die zij verkopen, zijn namelijk zowel 100% puur als biologisch. Dit zijn de merken die we aanraden: Aromed, Chi, Farfalla, Jacob Hooy, Physalis en Tisserand

Jacob Hooy olie voor verdamper

En als je het écht goed wilt doen: 

 • Dan kies je bijvoorbeeld voor een geurolie voor in de diffuser die ook 100% integraal is. Dat wil zeggen dat de olie niet bewerkt is en op een goede manier is gedestilleerd. Wanneer een olie goed gedestilleerd is, zit er bijvoorbeeld geen of minder kalk in het water dat is gebruikt, is de juiste manier van stomen gebruikt en de juiste hoeveelheid planten of kruiden om een etherische olie van te maken. 
 • En ook de kleur van de flesjes maakt verschil. Een donker flesje (bijvoorbeeld donkerbruin) zorgt ervoor dat UV licht de etherische olie niet aantast. Daardoor blijven de geurtherapie effecten van de olie behouden. 
 • Vaak staat bij de echte kwaliteitsoliën ook de latijnse naam van de plant, schil of wortel op de verpakking. En ook wordt vaak vermeld welk deel van de plant of het kruid is gebruikt. Bijvoorbeeld de schil, de wortel of de bloemen. 

Maar wat zijn wat ons betreft nu goede producten waarmee je sowieso een hele fijne sfeer in huis kan creëren? Dat zie je hieronder in onze top 5 beste olie voor in humidifiers. We wensen je alvast heel veel ontspanning en plezier toe!

Aroma diffuser olie: dit is onze Top 5

Wanneer je last hebt van stress kan het gebruik van etherische oliën helpen om meer te kalmeren. De De-Stress set van Life of Bay is hier perfect voor. Het setje bestaat namelijk uit een collectie van 4 verschillende olie blends die allemaal helpen om meer tot rust te komen. Van de lekkere “Stress Relief” geur tot aan de “Relax” sensatie, je kan er heerlijk van genieten. Elke geur zit in een flesje van 10 ml met een handige doseerdop.
Vrijwel iedereen kent de frisse geur van pepermunt, maar wist je dat de etherische olie ook nuttige eigenschappen heeft? Pepermuntolie kan namelijk helpen om de luchtwegen vrij te maken en het kan helpen om stress te verminderen. De olie van Slaaploos bevat 10 ml pure pepermuntolie in een handig flesje waarmee je gemakkelijk de druppels kan doseren.
Wederom een set van 14 flesjes met etherische of essentiële olie, dit keer van het merk Sensahome. En het leuke is dat deze set weer nét iets andere geuren bevat. Bijvoorbeeld jasmijn, bergamot, limoen, pepermunt, grapefruit, lavendel en roos. Deze oliën zijn eveneens 100% puur, maar niet biologisch. De geuren zijn geschikt voor in een aroma diffuser en worden prima beoordeeld door andere gebruikers op de webshop. Een goede keuze dus!
Wederom een goed merk en een prettige geur: lavendel olie van het merk Jacob Hooy. Zoals we hierboven hebben beschreven, is lavendel olie zeer werkzaam tegen spanning. Je kunt er dus goed van ontspannen! Zo heb je minder last van stress, angst of slaapproblemen. Ook ruikt je huis er heerlijk door wanneer je de olie gebruikt in een humidifier of een diffuser.
Deze fijne olie van het merk Jacob Hooy is een mix van meerdere soorten geuren die 100% puur en natuurlijk zijn. De mix is zó samengesteld, dat je er extra goed van kunt ontspannen. Zo zitten er citrusachtige geuren in, maar ook bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel en ceder. Een pretpakket als je het ons vraagt!

Wat zijn de beste geuren om te kiezen voor een aromatherapie diffuser?

Wanneer je het hebt over aromatherapie, dan heb je het automatisch over het effect dat bepaalde geuren hebben op je welzijn. Welke geur heeft namelijk weer een ander soort werking. Dit kan ontspannend zijn, of juist verkwikkend.

We zetten graag voor je op een rijtje welke geuren het meest worden gekocht, en wat hun werking is. Kies je voor een ander soort geur dan die we hieronder hebben beschreven, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima! Zolang jij je er maar fijn bij voelt 🙂 

Lavendel geurolie

 • De geur van lavendel is fris en ontspannend, werkt tegen stress en tegen angst en kan de nachtrust verbeteren. Daarnaast kan het insecten weren, omdat deze vaak niet van de geur van lavendel houden. 
 • Eucalyptus ruikt fris en heeft een hele goede werking op de zuivering van de lucht wanneer je het verdampt. Het kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van ademhalingsproblemen. Ook kunnen schadelijke stoffen of bacteriën beter uit de lucht worden gehaald wanneer je een luchtreiniger aanvult met de effecten van een aucalyptus geurolie. 

 • Tea tree olie ruikt medicinaal, fris en kruidig. De olie is gemaakt uit blaadjes en twijgjes – vandaar de naam Tea tree. De olie werkt goed tegen keelklachten wanneer je deze verdampt door middel van een humidifier. Ook kan het oppeppend werken bij vermoeidheid of depressieve gevoelens. 
 • Sinaasappelgeur ruikt fruitig en werkt goed tegen stress en spanning. Het maakt je opgewekt en ken helpen tegen verkoudheid. Ook kan het de nachtrust verbeteren en zelfs muggen wegjagen! 
 • Pepermuntolie heeft, wanneer je deze verdampt in een diffuser, ook allerlei voordelen. Zo kun je je door middel van pepermuntgeur beter concentreren en voel je je tegelijkertijd rustiger en minder gestrest. Het zou zelfs de spijsvertering kunnen verbeteren. Een zeer zuiverende olie!

 • Limoengras (of lemongrass) ruikt citroenachtig en werkt eveneens kalmerend en tegen insecten. Je zenuwstelsel ontspant er beter van, en je kan je er bewuster door gaan voelen. Het werkt goed voor je concentratie én je stemming

… en zo zijn er nog veel meer prettige etherische oliën met een goed effect op je welzijn! 

Tip: je kan ook verschillende etherische oliën in de diffuser mengen, bijvoorbeeld 3 verschillende oliën met van elke olie 2 druppels in de diffuser. Zo ontstaat er een fijne mix van jouw favoriete geuren en natuurlijk de therapeutische effecten van deze geuren! 

Etherische olie in diffuser: extra tips

Er zijn nog wat praktische tips die we je graag willen meegeven, zodat je een zo goed mogelijke ervaring hebt met het verdampen van etherische olie in aroma diffusers!

 • Zorg ervoor dat je de olie niet puur in de diffuser doet. Dat is namelijk véél te sterk en véél te veel! Een paar druppels olie aan het water toevoegen is zijn al genoeg. De meeste flesjes zijn op zo’n manier vormgegeven, dat je gemakkelijk de druppeltjes die eruit komen, kunt tellen. Meet het aantal druppels per keer goed af: zo’n 4 á 8 druppels. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de grootte van het waterreservoir. 

Diffuser voor olie geschikt

 • Maak de olie diffuser goed schoon. Het komt namelijk niet super vaak voor, maar het kan zo zijn dat de essentiële olie alcohol bevat. Dit kan de binnenkant van de humidifier aantasten. Grondig uitspoelen heeft dan zeker zin! 

Heb je nog geen keuze kunnen maken uit bovenstaande selectie met hierin de top 5 beste olie voor diffusers? Dan kun je via onderstaande knop alle producten in de webshop eens rustig bekijken. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo