Luchtreiniger slaapkamer

Luchtreiniger slaapkamer wit

Ben je op zoek naar een luchtreiniger voor in de slaapkamer? Dat lijkt ons een zeer goed plan. Je slaapkwaliteit gaat namelijk vooruit naarmate de lucht in je slaapkamer schoner is. 

We leggen je op deze pagina graag uit waar je op kunt letten als je van plan bent de beste slaapkamer luchtreiniger te kopen. En aangezien dit vaak een persoonlijke keuze is, bespreken we waar je tussen zou kunnen kiezen. En wat volgens ons de 5 beste apparaten zijn. Zo kun je je ervan verzekeren dat je de beste luchtreiniger voor in de slaapkamer in huis haalt. Want het is de moeite wel waard, als uiteindelijk beter kan slapen!

Waarom een slaapkamer luchtreiniger kopen? 

Inmiddels wordt het steeds duidelijker: de kwaliteit van je slaap heeft een sterke invloed op hoe je gedurende de dag presteert. Je zou je misschien wel kunnen voorstellen dat de slaapkwaliteit afhankelijk is van meerdere factoren. Bijvoorbeeld een bed dat niet prettig ligt, een te warme slaapkamer in de zomer of lawaai van buitenaf. 

Naast deze factoren is óók de luchtkwaliteit in de slaapkamer van belang als je goed wilt kunnen slapen. Een te droge lucht kan bijvoorbeeld zorgen voor een droge keel, waardoor je vaker moet hoesten. En als er teveel stof in de lucht zit, dan heeft dit ook nadelige gevolgen voor je slaap en je algehele welzijn. 
Daarnaast kunnen er verschillende bacteriën en schimmels in de lucht van je slaapkamer zweven. En ja, zélfs virussen kunnen in de lucht steken, waardoor je meer kans hebt op klachten of zelfs griep. 

Luchtreiniger slaapkamer Rowenta

Nu het goede nieuws: een luchtreiniger kan ervoor zorgen dat het grootste deel van de schadelijke stoffen, schimmels, pollen, virussen en bacteriën uit de lucht kunnen worden gefilterd. Het zit hem natuurlijk al in de naam: een luchtreiniger reinigt de lucht. 

Waarop letten bij het kopen van een luchtreiniger voor in de slaapkamer? 

Nu het duidelijk is wat de meerwaarde is van een goede luchtreiniger in de slaapkamer, kunnen we eens bekijken welke specificaties of eigenschappen deze apparaten allemaal hebben. Wanneer je dit namelijk een beetje voor jezelf op een rijtje hebt, kun je gemakkelijker kiezen welk product je koopt. 
Sommige luchtreinigers zijn namelijk extra geschikt voor gebruik in slaapkamers, vanwege bepaalde eigenschappen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

 • Kies voor een stille luchtreiniger. 
  Een apparaat dat veel lawaai maakt, is natuurlijk heel onprettig, vooral in de slaapkamer. De luchtreiniger moet je namelijk niet uit je slaap houden 🙂
  Kies daarom liefst voor een luchtreiniger met een maximale decibelproductie van 30 dB.

  Dit hoeft niet de algemene instelling te zijn van een luchtreiniger. Veel luchtreinigers hebben namelijk ook een slaapstand. Dit is een extra stille modus die ervoor zorgt dat het apparaat minder geluid produceert. Daarnaast worden sommige lampjes op het apparaat gedimd, zodat je hier ook geen last meer van hebt. We kunnen dus ten zeerste aanraden om een stille luchtreiniger óf een luchtreiniger met een stille slaapfunctie te kiezen. 

Zedar stille slaapkamer luchtreiniger

 • Een timer kan prettig zijn. 
  Een luchtreiniger met een timerfunctie is ook geen overbodige luxe. Daarmee kun je het apparaat instellen op bijvoorbeeld 4, 6 of 8 uur. Daarna stopt hij er automatisch weer mee. Zo vergeet je niet per ongeluk de luchtreiniger in je slaapkamer uit te zetten wanneer je naar je werk gaat. Ook kan het energie schelen wanneer je de reiniger bijvoorbeeld maar 4 uur per nacht aan laat staan. 
 • De luchtreiniger moet geschikt zijn voor de grootte van je slaapkamer. 
  Zoals we beschreven heeft dus elk apparaat net iets andere specificaties. Daardoor is het per luchtreiniger verschillend, hoeveel vierkante of kubieke meters ze aankunnen. Om zeker te weten dat het product goed werkt in jouw huis, dien je van te voren de maten van je slaapkamer te checken. Let erop dat wanneer je bijvoorbeeld uitgaat van vierkante meters, je géén extra hoog plafond in huis dient te hebben.

  Met een hoog plafond moet je namelijk net iets meer rekenen, want dan heb je natuurlijk net iets meer lucht in de kamer. Daarom wordt er ook vaak gekeken naar de hoeveelheid kubieke meters. Wanneer je ruim boven de marge inschat (bijvoorbeeld een luchtreiniger voor 30 vierkante meter bij een kamer van 20 vierkante meter), dan zit je vaak wel goed. Maar dit hangt dus erg af van de maten van jouw slaapkamer. 

Luchtreiniger met app

 • Bediening van een afstand.
  Het is wel zo prettig als je niet je bed uit hoeft om de luchtreiniger te besturen. Deze besturing kun je doen door middel van zowel een afstandbediening als een mobiele app. Geef je er de voorkeur aan om het apparaat van een afstand te kunnen instellen, let er dan op dat de luchtreiniger over deze middelen beschikt.
 • Wil je ook dat de lucht wordt bevochtigd?
  Zoals we hierboven beschreven, is een droge lucht ook niet goed voor de gezondheid. Hiervan kun je o.a. een droge keel krijgen, een droge huid, droge lippen, droge ogen en een verminderd concentratievermogen. Niet zo best dus! Gelukkig zijn er veel combinaties verkrijgbaar waarin je zowel een luchtreiniger als luchtbevochtiger in één hebt.

  Een voorbeeld van een heel goed product met deze eigenschappen is deze van Philips (zie afbeelding) Dit is een luchtreiniger én luchtbevochtiger met een slaapmodus. Alvast een goede keuze, dus!

 • Of wil je juist dat de lucht in je slaapkamer minder vochtig wordt? 
  Dan kun je kiezen voor een luchtreiniger en ontvochtiger in één. Té vochtige lucht is namelijk ook niet goed voor de gezondheid. Schimmels krijgen bijvoorbeeld meer kans om zich te ontwikkelen in de lucht of op je muren. Je kunt dan verschillende gezondheidsklachten krijgen. En vaak het je dit niet door, dus zorg dat je de luchtvochtigheid van je slaapkamer goed in de gaten houdt. Een product waarmee je de lucht kunt ontvochtigen én reinigen is bijvoorbeeld deze van Auronic

Air purifier slaapkamer

 • De grootte en het design van het apparaat. 
  Ook in de slaapkamer is het prettig als het er netjes uitziet. Een lelijk, groot en log apparaat dat in de weg staat is dan natuurlijk niet zo handig. Het design van de luchtreiniger is dus wel iets om naar te kijken. Past het product wel bij de rest van de kamer? Gelukkig zijn er veel luchtreinigers te koop die een mooi uiterlijk hebben. Daarnaast kan de grootte een rol spelen. Vooral in een kleinere slaapkamer is het prettig als de luchtreiniger ook niet veel plek in beslag neemt. Gelukkig is hierin voor ieder wat wils!

Beste slaapkamer luchtreiniger: onze Top 5 

Aan de hand van bovenstaande beschrijving en specificaties, hebben we gekeken naar wat volgens ons de beste opties zijn. Deze producten hebben we onder de loep genomen door bijvoorbeeld te kijken naar de functies, het gebruiksgemak en de online klantreviews. Ook de verkopende partij vonden we van belang. Hieruit is onderstaand lijstje van producten gerold. Hopelijk kun je hieruit een goede keuze maken! 

Dit apparaat van Rowenta is een heel mooi product om de lucht goed mee te reinigen. Je hebt in ieder geen last van het geluid, want in de stille stand produceert deze luchtreiniger slechts 18 dB. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit automatisch opgemeten, waarna de luchtreiniger hierop de eigen instellingen kan aanpassen. Via de 4 filters worden bijna alle schadelijke stoffen uit de lucht gehaald. Dit maakt het apparaat ook erg geschikt voor bijvoorbeeld mensen die last hebben van allergieën.  Ook kun je via de app de luchtkwaliteit checken, en de instellingen van het apparaat aanpassen. Verder maken de timerfunctie, het filterwisselsignaal en de extra sterke boost-functie dit product helemaal af!
De Philips AC3033/10 valt wat ons betreft extra op door zijn design. Het apparaat is mooi rond en netjes afgewerkt. Deze luchtreiniger misstaat dus zeker niet in huis! Daarnaast zijn we ook te spreken over de specificaties. Zo kun je via de app het apparaat ten alle tijde besturen én de luchtkwaliteit controleren. Het licht dat het apparaat geeft via het display, wordt automatisch aangepast op de omgeving. Zo is het licht bijvoorbeeld nooit te fel of juist te donker. De lucht kan trouwens ook automatisch worden gecontroleerd, waarna de luchtreiniger de eigen instellingen kan aanpassen, voor het optimale resultaat. Deze luchtkwaliteit wordt mooi op het apparaat weergegeven door middel van kleuren - bijvoorbeeld rood voor een niet zo goede kwaliteit, en blauw voor een schone lucht. Effectief in ruimtes tot 51m2 biedt dit apparaat meer dan voldoende capaciteit om door middel van een HEPA filter de lucht schoon te krijgen. Daarbij valt de stille werking van de Philips AC3033/10 zeer positief op. Een innovatief product met een zeer modern design.
De luchtreiniger van Autonic heeft een simpel en onopvallend design, wat het perfect maakt om in de slaapkamer te zetten zonder dat het je stijl in de weg staat. Deze luchtreiniger kan tegelijkertijd ook de lucht ontvochtigen voor wel 20 liter per dag! Het is een stil apparaat met een maximaal volume van 44 dB. Ook haalt hij gelijk muffe geurtjes en vochtplekken weg, waardoor je kamer weer helemaal opgefrist raakt.
De Vibrix luchtreiniger werkt volgens een 6-in-1 HEPA filtersysteem waardoor de lucht in je ruimte van de beste kwaliteit is. Door middel van een luchtkwaliteit indicator kan je zien hoe goed de kwaliteit is in je (slaap)kamer. Je kan het apparaat besturen met behulp van een afstandsbediening, maar het apparaat zelf heeft een slimme sensor waardoor hij altijd de beste functie voor je kamer uitkiest. Bovendien is hij super stil en kan je hem dus prima aan laten staan wanneer je gaat slapen.
De luchtreiniger slaapkamer van Zedar heeft een krachtige HEPA 13 filter en een koolstoffilter om je kamer schoon en veilig te houden. Daarnaast kan je dit apparaat besturen met behulp van een handige app. Zo heb je altijd de juiste instellingen bij de hand. Wat Zedar zo fijn maakt is dat het helpt tegen huisstofmijt en verschillende allergieën die effect hebben op je luchtwegen. Per uur kan dit apparaat wel 210 kubieke meter reinigen. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Wil je graag nog eens verder kijken? Bijvoorbeeld omdat de lijst hierboven niet de voor jou beste slaapkamer luchtreiniger bevat? Dan kun je via bovenstaande link (knop) alle andere producten bekijken. Wanneer je deze selecteert op beoordelingen, kun je zien welke apparaten volgens andere klanten het beste worden ervaren. 

Wat is de beste luchtreiniger voor in de slaapkamer?

We raden aan om te kiezen voor een stille luchtreiniger. Daarnaast is het een voordeel als het apparaat meerdere functies heeft, zoals luchtbevochtiging en ventilatie. Philips heeft een aantal zeer kwalitatieve modellen op de markt gebracht, zoals de Philips AC2887/10 en de Philips AC3829/10. Het merk Clean Air Optima heeft ook hele geschikte producten. 

Wat zijn de ervaringen met een luchtreiniger slaapkamer?

Over het algemeen leert de ervaring dat de lucht veel prettiger wordt om in te ademen. Bij aankoop moet je wel letten op het geluid en het energieverbruik. Let er ook op hoe vaak je (eventueel dure) filters dient te vervangen en hoe gemakkelijk het is om het apparaat te verplaatsen. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo