Luchtbevochtiger slaapkamer

Speciaal voor wie zoekt naar de beste luchtbevochtiger voor in de slaapkamer, hebben we in dit artikel wat nuttige weetjes op een rij gezet! Waar moet je bijvoorbeeld naar kijken, als je een goede slaapkamer-luchtbevochtiger wilt kopen? Wat zijn de eisen die je kunt stellen aan zo’n apparaat? En wat vinden wij de beste producten? Graag leggen we het allemaal uit!
Wanneer je iets verder naar beneden scrolt, dan zie je tevens onze Top 5 van de beste slaapkamer humidifiers. 

Waarom kiezen voor een luchtbevochtiger in de slaapkamer? 

 • De kwaliteit van je slaap verbetert. 
  We weten steeds beter hoe belangrijk het is om een goede, kwalitatieve nachtrust te hebben. Wat niet iedereen weet, is dat de kwaliteit van de lucht in je slaapkamer hier veel invloed op kan hebben.

  De hoeveelheid kooldioxide in een ruimte neemt toe als er iemand slaapt, en dat is niet gezond voor je. Enkel een raampje openzetten is vaak niet genoeg, aangezien de lucht van buitenaf soms ook vervuild is (denk aan uitlaatgassen van auto’s). Verbeter je de luchtkwaliteit in je slaapkamer, dan slaap je dus beter en dit heeft effect op je prestaties de volgende dag. 
 • Minder last van gezondheidsklachten. 
  Hoe slechter de kwaliteit van de lucht, hoe meer nadelen dit heeft voor je gezondheid en je welzijn. Bedenk maar eens: als er veel schilfers, stofjes en bacteriën in de lucht rondzweven, dan adem je deze in. Dat kan natuurlijk niet goed zijn! Mensen kunnen hierdoor meer last krijgen van hun luchtwegen, astma klachten, griep en verkoudheid, en het algehele gevoel van welzijn kan achteruit gaan. 

  Een te droge lucht is ongezond, doordat alle vuiltjes hierin beter kunnen blijven rondzweven. Een humidifier zorgt ervoor dat de vuiltjes naar beneden vallen. Een luchtbevochtiger in combinatie met een luchtreiniger, bijvoorbeeld door middel van een ionisator, is nog beter. 

De beste luchtbevochtiger slaapkamer kopen: waar op letten? 

Een humidifier voor in de slaapkamer moet nét iets andere eigenschappen hebben dan een gewonde luchtbevochtiger. Zo kun je zorgen dat de lucht in de slaapkamer niet uitdroogt, mogelijk ook schoon blijft en je geen last hebt van het apparaat. Waar moet je nu op letten bij het kopen van de beste slaapkamer humidifier?

 • De luchtbevochtiger moet stil zijn.
  Het is natuurlijk vervelend als een luchtbevochtiger behoorlijk veel lawaai maakt in je slaapkamer. Daar verbetert je slaap juist níet van! 😉 
  Om te zorgen dat de slaapkamer luchtbevochtiger stil genoeg is, dien je te kijken naar de hoeveelheid decibel dat het apparaat produceert. Dit wordt ook wel aangeduid als dB. Hiermee wordt aangegeven hoe hard een geluid is.

  Wil je echt een stil apparaat, dan dient het geluidsniveau onder de 25 dB te blijven. In onderstaande Top 5 selectie hebben we bewust enkel luchtbevochtigers geselecteerd, die qua geluidsniveau niet boven de 25 dB uit komen. 
 • Een slaapmodus of nachtmodus.
  Veel humidifiers hebben tegenwoordig een zogenaamde slaapstand. Deze kun je instellen wanneer je gaat slapen, en zorgt ervoor dat je er tijdens het slapen geen omkijken meer naar hebt. Zo maakt een luchtbevochtiger die op nachtmodus ingesteld staat minder geluid. Ook wordt het licht of het scherm van het apparaat gedimd, zodat er niet te fel licht vanaf komt. 
  Kies je voor een humidifier zonder nachtmodus, let er dan op dat het apparaat geen felle lampjes heeft, en dat deze niet lawaaierig is. 

 • Automatische stand.
  Sommige apparaten kunnen de luchtkwaliteit of de luchtvochtigheid zelf opmeten. Bijvoorbeeld door middel van een hygrometer. Vervolgens zal de luchtbevochtiger de eigen instellingen aanpassen. Zo weet je zeker dat de kwaliteit van de lucht gewaarborgd blijft. Wanneer je slaapt, kun je natuurlijk niet constant de luchtkwaliteit in de gaten houden. Dit is dus wat ons betreft een ideale functie! Wil je graag een luchtbevochtiger voor in de slaapkamer met een automatische stand, let er dan op dat het apparaat over deze eigenschap beschikt. 
 • Wil je ook schone lucht in de slaapkamer? 
  Wanneer we het hebben over de luchtkwaliteit, dan is een luchtbevochtiger met ionisator geen overbodige luxe. Dit is in principe een humidifier en een luchtreiniger in één. Stofjes, bacteriën, schilfers, sigarettenrook, dierenvacht enzovoorts… Dit kan allemaal zonder dat je het merkt in de lucht blijven hangen. Een luchtbevochtiger werkt hier gedeeltelijk al tegen, maar kan niet alle kleine stofdeeltjes uit de lucht halen. Dat is dan ook de reden, dan veel mensen kiezen voor een luchtreiniger en luchtbevochtiger in één. De kwaliteit van je slaap én je gezondheid zal hierdoor verbeteren. 

  Je betaalt iets meer voor deze apparaten. Maar er komen gelukkig wel steeds meer combi producten op de markt die betaalbaar zijn. In de lijst hieronder hebben we een aantal van deze luchtbevochtigers met ionisator meegenomen. 

 • De mogelijkheid om geurolie toe te voegen.
  Geur kan enorm ontspannend werken, en met name als je soms wat moeilijker in slaap valt kan geurolie veel voor je doen. Deze oliën heb je in allerlei soorten (geuren), zoals lavendel, bloemengeur, sinaasappel, bergamot enzovoorts.

  Niet elke luchtbevochtiger voor in de slaapkamer is geschikt voor het toevoegen van geurolie. Dit kun je er dan ook niet zomaar in druppelen! Vind je het belangrijk dat je slaapkamer heerlijk ontspannend ruikt wanneer je gaat slapen, dan is het belangrijk om erop te letten dat het apparaat hiervoor geschikt is. In onze top selectie hieronder staan apparaten waar je deze olie aan kunt toevoegen. 
  Benieuwd naar wat voor soorten olie je kunt kiezen? Bekijk hier dan een aantal goede olie sets. 
 • Kies voor een veilig apparaat.
  Vooral in de slaapkamer is het belangrijk dat de luchtbevochtiger veilig is in gebruik. Als je slaapt kun je niet constant omkijken naar het product, en vooral in combinatie met huisdieren en kinderen kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Zo zijn er luchtbevochtigers die werken door middel van stoom.

  Om stoom te kunnen krijgen, dient water eerst te worden verhit, en dat kan schadelijk zijn wanneer je met dit hete water (of de hete stoom) in aanraking komt. Wil je een goede luchtbevochtiger voor in de slaapkamer kopen, zorg er dan ook voor dat deze veilig is. Gelukkig zijn er wat dat betreft genoeg kwalitatieve opties!

 • Luchtbevochtiger met projecties? 
  Wanneer je een humidifier wilt kopen voor op de kinderkamer of babykamer, dan kan het leuk zijn wanneer de luchtbevochtiger een projector heeft. Deze projecteert dan namelijk kleurige figuurtjes op het plafond of op de muur. Bijvoorbeeld sterretjes. Dit kan er heel gezellig uitzien, en is vaak leuk om naar te kijken voor de kleintjes. Een voorbeeld van een goed product met projecties is deze van Alecto

  Daarnaast zijn er luchtbevochtigers te koop die gekleurd licht hebben. Er is dan dus geen projector, maar wel een gekleurde lamp in het apparaat verwerkt. Dat kan een sfeervol element zijn in elke slaapkamer. 
 • Een afstandsbediening. 
  Wanneer je in bed ligt, en de instellingen van de luchtbevochtiger wilt aanpassen, dan is het niet prettig als je daarvoor eerst je bed uit moet. Gelukkig zijn er goede luchtbevochtigers voor slaapkamers beschikbaar, die beschikken over een bijbehorende afstandsbediening. Die kun je dan bijvoorbeeld gewoon op je nachtkastje leggen, en eenvoudig pakken terwijl je lekker in bed kan blijven liggen!

Dit waren wat ons betreft de belangrijkste dingen om op te letten als je de voor jou beste slaapkamer luchtbevochtiger wilt kopen! Daarom is het nu tijd om eens te gaan kijken naar onze selectie van de beste producten.

Onderstaande selectie hebben we gemaakt aan de hand van de eisen die we hierboven hebben beschreven. Daarnaast kijken we altijd naar de prijs/kwaliteitsverhouding, de online reviews van andere klanten en de kwaliteit van de materialen, het product en de verkopende webshop. Hopelijk kun je hieruit een goede keuze maken. We wensen je er alvast heel veel plezier, en met name een heel goede nachtrust mee!

Beste luchtbevochtiger slaapkamer: dit is onze Top 5

Wil je graag op de hoogte blijven van de luchtvochtigheid in je slaapkamer? Dan is de luchtbevochtiger van UpLiving een uitstekende keuze. Dit apparaat is namelijk het meest geschikt voor ruimtes tot 32 m2. De bevochtiger is uitgerust met een ingebouwde hygrometer, waardoor je direct kunt zien hoe vochtig het is in jouw kamer. Bovendien biedt het apparaat drie verschillende standen voor het reguleren van de vochtigheid, variërend van 40% tot 90%. Wanneer de kamer dan onder dat percentage zit, gaat het apparaatje automatisch aan om tot aan het gewenste percentage te komen. Met een tankinhoud van 4,5 liter is deze luchtbevochtiger ideaal om urenlang te laten werken zonder dat je steeds water hoeft bij te vullen. Maak je geen zorgen als er kleine kinderen in huis zijn, want dit apparaat is voorzien van een handig kinderslot. Ook bij deze luchtbevochtiger kan je gebruik maken van aromatherapie. 
Dit mooie zwarte apparaat is één van de betere luchtbevochtigers die momenteel verkrijgbaar is. Hij is overigens ook verkrijgbaar in het wit, en ook in setjes, mocht je daar de voorkeur aan geven. Wat zo mooi is aan deze luchtbevochtiger, is dat het een hele betaalbare humidifier mét luchtreinigingsfunctie is. Ook het bereik is groot: het product kan de lucht in kamers tot zo'n 65 vierkante meter vochtiger en schoner maken. Daarnaast is het mogelijk om aromatische oliën toe te voegen aan het apparaat. En wat deze topper al helemaal geschikt maakt voor in de slaapkamer, is dat hij erg stil is (slecht 25 dB). Ook zit er een nachtmodus op en een timer. En om het al helemaal compleet te maken beschikt deze luchtbevochtiger over een afstandsbediening. Een hele goede keuze dus, dit apparaat!
De luchtbevochtiger van Aigostar is perfect voor in de slaapkamer of in de babykamer. Deze bevochtiger slaapkamer heeft namelijk een inhoud van wel 2,2 liter en de mogelijkheid om etherische oliën toe te voegen voor een heerlijk ontspannende geur. De Aigostar beschikt over een timer voor 2, 4 of 8 uur. Daarnaast heeft hij ook een slaapmodus waarbij de LED-verlichting uit gaat. Bij onvoldoende vocht schakelt het apparaat automatisch uit, dus hoef je je daar geen zorgen om te maken.
De Philips HU4803/01 is momenteel één van de meest populaire en kwalitatieve luchtbevochtigers die op de markt verkrijgbaar is. En dat is niet zomaar: het toestel kan veel, is veilig in gebruik en wordt door consumenten zeer goed beoordeeld. Zo beschikt deze humidifier over de Nano Cloud Technologie, waardoor de lucht die verspreid wordt, bijna geen ongezonde stoffen bevat (zoals bacteriën). Het apparaat kan zonder problemen ruimtes tot 25 vierkante meter bevochtigen. Er zit een slaapmodus op, een hygrometer en een automatische modus. Het apparaat is een koudwaterverdamper, waardoor er geen hete stoom aan te pas komt - dat maakt het een veiliger apparaat. Daarnaast is de prijs in verhouding tot de kwaliteit. Een top product wat ons betreft!
Voor wie het écht goed wilt aanpakken is er dit apparaat van Clean Air Optima. Dit is namelijk een luchtbevochtiger en een luchtreiniger in één. De lucht wordt daardoor niet enkel vochtig genoeg gehouden, maar tegelijkertijd gezuiverd. Het apparaat wordt ook wel een luchtwasser genoemd. Er kan dan stof, pollen, haren van huisdieren, vieze geurtjes en sigarettenrook uit de lucht worden gezuiverd. Het product kan ruimtes tot 70 vierkante meter aan: dat biedt lekker veel mogelijkheden, want naast de slaapkamer of babykamer, kun je dit product ook gemakkelijker inzetten in bijvoorbeeld de woonkamer. Tevens beschikt deze Clean Air Optima CA-807 over een slaapfunctie en een automatische stand, waardoor het apparaat zelf de perfecte luchtvochtigheid kan bewerkstelligen. Een zeer goed en uitgebreid product dus!

Wat is de beste luchtvochtigheidsgraad in de slaapkamer?

Om de kwaliteit van je slaap te waarborgen, is het goed om de luchtvochtigheid in de slaapkamer op het juiste niveau te houden. Bij een te droge lucht heb je namelijk meer kans op bijvoorbeeld virusinfecties en uitgedroogde slijmvliezen en keel. Een te hoge luchtvochtigheid is ook niet goed: hierdoor kun je last krijgen van schimmels in de kamer, heb je het vaak warmer en ga je meer zweten.

Zorg daarom dat luchtvochtigheid in je slaapkamer tussen de 40 en 60 procent ligt. Je zou via de luchtbevochtiger kunnen instellen dat de luchtvochtigheid in je slaapkamer rond de 50 % blijft.

Als je een van de betere luchtbevochtigers hebt gekocht, dan beschikt deze waarschijnlijk wel over een ingebouwde hygrometer om de vochtigheidsgraad in een ruimte te meten. Dat is handig, want dan hoef je geen losse hygrometer aan te schaffen. Heb je een wat goedkoper model, dan is het raadzaam om wél zo’n hygrometer te kopen, waardoor je de luchtkwaliteit in je slaapkamer op peil kunt houden. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo