Luchtbevochtiger radiator

Zoek je een luchtbevochtiger voor aan de radiator, ofwel een waterverdamper voor aan de verwarming? Dan helpen we je graag verder in dit artikel!

Waterverdamping via de verwarming is een oude, duurzame en degelijke manier om de lucht in je woonkamer of slaapkamer te bevochtigen. Radiator luchtbevochtigers gaan niet snel kapot. Het is immers gewoon een bakje dat aan de verwarming hangt! Daarnaast is de waterverdamper gemakkelijk bij de vullen, en is deze goedkoop in aanschaf. 

Genoeg redenen dus, om op zoek te gaan naar de beste waterverdampers voor aan de radiator. Er zijn namelijk redelijk wat kwaliteitsverschillen. Met name als je kijkt naar de online beoordelingen van andere consumenten. Daaraan kun je zien dat sommige verwarming luchtbevochtigers niet aan de wensen van de klant voldoen. Daarom is het goed om de vraag te stellen: waarop moet ik letten bij het kopen van een radiator luchtbevochtiger? 

Een radiator waterverdamper kopen voor aan de verwarming: waarop letten?

 • Het materiaal.
  Ten eerste is wat ons betreft het materiaal een belangrijke eigenschap om op te letten. Je wilt natuurlijk niet dat de waterverdamper van ellende uit elkaar valt na een weekje gebruik 😉
  En aangezien een verwarming nogal heet kan worden, is het ook belangrijk dat het materiaal stevig is en niet zomaar wegsmelt. Het beste kun je daarom kiezen voor bijvoorbeeld aardewerk, keramiek of dolomiet. Ook zijn RVS of metaal prima opties. Daarnaast zijn er zelfs glazen bakjes om aan de verwarming te hangen – en dat doet ook gewoon z’n werk!
 • Hoeveel luchtbevochtigers voor aan de verwarming wil je? 
  Veel radiator waterverdampers worden namelijk per set verkocht. Dat heeft bepaalde voordelen. Stel dat je een set koopt van 4 waterverdampers. Dan kun je deze verdelen over de verschillende radiatoren die je in huis hebt. In dat geval is niet alleen de lucht in je woonkamer, maar ook in de slaapkamer en in bijvoorbeeld de gang, de babykamer of de werkkamer goed bevochtigd. Net zo handig! 
 • Hoe worden de radiator luchtbevochtigers beoordeeld? 
  Één van de belangrijkste dingen om op te letten is de klantbeoordelingen. Hoe wordt een product door andere klanten beoordeeld op de webshop? Dit zegt natuurlijk superveel over de kwaliteit van de waterverdampers! Krijgt het product maar 3 van de 5 sterren, dan kun je je bijvoorbeeld al afvragen of het de moeite waard is om deze te kopen. Ga bij de aankoop daarom goed na of het product een beoordeling heeft van bijvoorbeeld 4 sterren of meer. Hierbij is het trouwens ook van belang om te kijken naar hoeveel consumenten deze beoordelingen hebben gegeven. Hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder de score en dus de hoeveelheid sterren dat een product heeft gekregen. 

Nu je weet waar je het beste naar kunt kijken bij het kopen van een luchtbevochtiger voor aan de verwarming, is het tijd voor onze top 5. Deze top 5 lijst hebben we gemaakt aan de hand van bovenstaande eisen. Daarnaast hebben we gekeken naar de verkopende webshop. Deze moet namelijk betrouwbaar zijn als het gaat om levertijden, kwaliteit en klantenservice. Hopelijk lukt het om aan de hand van onderstaande selectie een keuze te maken. We wensen je alvast heel veel plezier met je nieuwe waterverdamper!

Beste waterverdamper voor aan de verwarming: dit is onze Top 5

Deze waterverdampers voor aan de verwarming worden op het moment van schrijven prima beoordeeld in de webshop. Ze worden verkocht per 1, 2, 4 of 8 stuks. Hoe meer stuks je koopt, hoe goedkoper het product naar verhouding is uiteraard. Hierbij is het voor jezelf een afweging hoeveel radiator luchtbevochtigers je nodig hebt voor in huis of op kantoor. Het model is zoals je gewend bent: een bakje met hierin een gaatje. Daarin gaat een haakje en dit hang je vervolgens gemakkelijk aan de verwarming. Een prima product wat ons betreft!
Deze zes waterverdampers voor aan de radiator zijn ook een goede optie om voor te kiezen. Met zes stuks kun je in de gemiddelde woning bijna alle radiatoren wel voorzien van een luchtbevochtiger. Dat is in veel gevallen handig, aangezien de lucht daardoor overal de juiste vochtigheidsgraad heeft. Door de witte kleur vallen ze niet op (zolang je verwarming ook wit is natuurlijk). Het aardewerk is zeer geschikt voor het doel van de bakjes. Een prima keuze dus.
Dit product wordt verkocht per twee stuks. Dat is met name handig als je niet teveel waterverdampers voor aan de radiator tegelijkertijd wilt kopen. De bakjes zijn gemaakt van aardewerk. Hieraan zit een ophang haakje van metaal. Zo kun je ze gemakkelijk aan de verwarming hangen. De reviews zijn voor dit product ook weer prima!
Deze 2 luchtbevochtigers voor aan de verwarming zijn erg geschikt voor mensen die graag producten kiezen met een mooi design. De ronde vorm, het RVS materiaal en de stijlvolle haakjes zorgen ervoor dat deze waterverdampers niet misstaan aan je radiator! De bakjes zijn even gemakkelijk bij te vullen als de gewone, standaard radiator waterverdampers. In de reviews valt te lezen dat klanten de bakjes niet te groot en niet te klein vinden. Wel zo prettig dus!
Ja hoor, ook melkglas werkt prima als materiaal voor de bakjes aan de radiator. Het water wordt alsnog gewoon verdampt, zoals het hoort 🙂 Dit product wordt ook weer verkocht als set van twee stuks. De haakjes om ze mee op te hangen zijn van RVS en daardoor lekker stevig. Het design is wederom mooi wat ons betreft!

Twijfel je na het zien van bovenstaande lijst, of een waterverdamper voor aan de verwarming wel iets voor je is? Dan kunnen we aanraden om je eens te verdiepen in de elektrische luchtbevochtigers. We hebben hier veel artikelen over geschreven op deze website. Check bijvoorbeeld eens ons artikel over de beste luchtbevochtiger

Als je hiernaast ook nog eens de lucht schoner wilt maken, dan is het leuk om eens te kijken naar luchtreinigers. Veel luchtreinigers zijn namelijk tegelijkertijd een luchtbevochtiger. Dat is toch een stukje luxer dan een radiator waterverdamper 🙂 
Bekijk in dat geval eens ons artikel over de beste luchtreinigers

Heb je verder nog vragen of onduidelijkheden? Of wil je graag je ei kwijt over iets in onze tekst, of één van de producten die we aanraden? Dan kun je hieronder een berichtje achterlaten via het reactieformulier. Daarnaast kun je ons ook een persoonlijk bericht sturen, via het contactformulier via het menu. 

Wil je alle producten eens bekijken? En checken wat voor jou de beste luchtbevochtiger verwarming is? Dan kun je het beste via de knop hieronder naar de webshop gaan. Daar kun je namelijk rustig even rondkijken. Wie weet kies je dan voor één van de producten die we hierboven hebben aangeraden, of juist voor een ander product dat je meer aanspreekt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo