Luchtbevochtiger grote ruimtes

Grote kamer luchtbevochtiger

Zowel in normale ruimtes als in grote ruimtes is het belangrijk dat de lucht de juiste luchtvochtigheid heeft. Vandaar dat je nu waarschijnlijk op zoek bent naar de beste luchtbevochtigers voor in grote ruimtes! Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Om je een aantal opties te geven, hebben we een top 5 lijst samengesteld met hierin de volgens ons beste humidifiers voor in grotere vertrekken.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je weet welke luchtbevochtigers wél of niet goed zijn, en waarom. Hopelijk lukt het je om na het lezen van dit artikel een goed product in huis te halen!

Luchtbevochtiger voor grote ruimtes: welke opties zijn er? 

Er zijn meerdere soorten luchtbevochtigers waar je uit kunt kiezen. Om te weten welke het beste bij je past, zullen we de soorten eens kort op een rijtje zetten. 

 • De koudwaterverdamper. 
  Wil je grote ruimtes kunnen bevochtigen met een luchtbevochtiger, dan zou je kunnen kiezen voor een koudwaterverdamper. De lucht uit de kamer wordt dan langs een element in het apparaat gezogen. Dit is een vochtig element en zorgt ervoor dat de lucht in het apparaat vochtiger wordt.

  Vervolgens wordt deze lucht weer naar buiten geblazen, waardoor de grote ruimte bevochtigd wordt. Het voordeel van dit product is dat er in ieder geval geen gevaarlijk hete stoom aan te pas komt. Dat is gelukkig bij ultrasoonbevochtigers ook niet het geval, maar wel bij de ouderwetse stoombevochtigers. Koudwaterverdampers bevochtigen een ruimte op een constante manier. Ook zijn ze vrij energiezuinig.

Luchtbevochtiger grote ruimtes

 • Ultrasoonbevochtigers. 
  Wat ook een prima optie is voor in grote ruimtes, is een ultrasoonbevochtiger. Deze werkt niet door middel van een vochtig filter, maar door middel van kleine trillingen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het komt erop neer dat het water in het apparaat (in het waterreservoir) verdampt wordt door deze trillingen.

  Zo hoeft het water dus niet opgewarmd te worden. Dat zou anders namelijk kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Wel kan de ultrasoonbevochtiger iets meer spetteren dan bijvoorbeeld een koudwaterverdamper. Het is dan zaak om het apparaat op een veilige ondergrond te zetten die waterdicht is, zoals een plaat of een onderlegger. 

Clean Air Optima humidifier grote kamer

 • De luchtbevochtiger en luchtreiniger in één. 
  Kun je iets meer geld besteden, dan is het zeker niet verkeerd om eens te kijken naar de combinatie van luchtbevochtiging en luchtreiniging. Dat wordt ook wel een luchtwasser genoemd. Een luchtreinigingsfunctie kan er namelijk voor zorgen dat allerlei stoffen zoals schilfers, dierenharen, sigarettenrook, stof of pollen uit de grote ruimte kunnen worden verwijderd. Hoe luxe het apparaat mag zijn, hangt af van je budget – er zijn namelijk meerdere variaties beschikbaar. 

De beste luchtbevochtiger voor in grote ruimtes kopen: waar moet ik op letten?

 • Hoe groot is de grote ruimte?
  Heb je een ruimte van bijvoorbeeld 100 vierkante meter of meer, dan is het belangrijk om erop te letten of het apparaat dit aankan. Sommige humidifiers werken bijvoorbeeld maar tot 75 vierkante meter (of minder). Let hierbij trouwens niet alleen op de grootte qua vierkante meters, want ook de hoogte van het plafond en de ventilatie kan meetellen.

  Is jouw grote ruimte bijvoorbeeld  100 m², maar wel met hele hoge plafonds en is er veel tocht? Dan is het verstandig om een humidifier te kiezen die méér dan 100 m² aankan. Je kunt hierbij ook kijken naar de hoeveelheid kubieke meters bij de specificaties van een product. 
  In onderstaande top 5 lijst hebben we luchtbevochtigers verwerkt die méér dan 75 vierkante meter aankunnen. 
 • Welke functies wil je? 
  Omdat er zoveel humidifiers voor grote ruimtes verkrijgbaar zijn, is er ook voor ieder wat wils als je gaat kijken naar de functies. Wil je de luchtbevochtiger bijvoorbeeld gebruiken in een grote slaapkamer? Dan zou je kunnen kiezen voor een slaapfunctie.

  Jcs luchtbevochtiger functies

  Of wil je niet hoeven omkijken naar de luchtvochtigheid, en wil je graag dat het apparaat automatisch de eigen instellingen bijstelt? Dan is het goed om een luchtbevochtiger te kopen die een interne hygrometer heeft, liefst nog in combinatie met een automatische functie.

  Ben je specifiek op zoek naar een automaat dat weinig lawaai maakt? Dan zou je kunnen kiezen voor een extra stil apparaat, dat weinig decibel produceert. Bekijk via deze link de beste stille luchtbevochtigers voor in grote ruimtes. 

 • Wil je het apparaat gemakkelijk kunnen verplaatsen?
  Een grotere luchtbevochtiger kan logischerwijs vaak grotere ruimtes aan. Maar stel dat je het apparaat wilt kunnen verzetten van de ene naar de andere ruimte, dan zou je kunnen kijken naar een kleinere versie. Gelukkig zijn er kleine luchtbevochtigers voor in grote ruimtes die je heel gemakkelijk kunt verplaatsen. In onze top 5 hieronder worden ook kleinere apparaten besproken. Dus mocht je hier de voorkeur aan geven, dan zou je kunnen kijken naar de afmetingen en het gewicht van het product. 

Luchtbevochtiger grote ruimtes: dit zijn de 5 beste

Nu we weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn om naar te kijken, is het nu tijd voor onze selectie van 5 beste luchtbevochtigers voor in grote kamers of ruimtes. Deze selectie hebben we gemaakt aan de hand van een aantal kwaliteitseisen, de prijs, het materiaal en de capaciteit. Daarnaast hechten we veel belang aan andere klantervaringen – die zeggen namelijk het meest over hoe een product écht werkt. We hopen dat je uit onderstaande lijst een keuze kunt maken!

Weer een top product van Clean Air optima is deze zwarte uitvoering, de CA-604B. Om de deal nog beter te maken is dit een set met twee luchtbevochtigers, die allebei zonder problemen grotere ruimtes aankunnen (tot 110 vierkante meter). De humidifiers zijn ultrasoon en erg stil als ze aanstaan. Er zit een handige timer op, en een interne vochtmeter - een hygrostaat. Ook de prijs valt erg mee als je kijkt naar de specificaties én het feit dat het een pakket van twee apparaten is. Aanrader dus! Wil je maar één versie van dit apparaat, dan kan dit natuurlijk ook - via de webshop (via de knop) is deze optie te vinden.
Weer een goede luchtbevochtiger met grote capaciteit is deze van Stadler Form. Het apparaat kan ruimtes tot 100 vierkante meter aan, en met een grote watervoorraad (6 liter) in het apparaat hoef je deze niet super vaak bij te vullen. Het is trouwens een koudwaterverdamper - hierdoor zul je geen last hebben van hete stoom dat uit de luchtbevochtiger komt. Ook geurolie kan toegevoegd worden aan dit apparaat, wat zorgt voor extra sfeer in de grote ruimtes waar je de humidifier wilt gaan gebruiken. Ook is het een energiezuinig product. De filters moeten wel redelijk vaak vervangen worden, dus houd hier rekening mee als je dit product koopt. Verder: een goed product!
De JC’s luchtbevochtiger heeft een grote inhoud van wel 6 liter en kan ruimtes tot 150 kubieke meter bevochtigen, wat ideaal is voor een ruime woonkamer of voor op kantoor. Het is een ultrasoonbevochtiger die tot wel 50 uur meegaat op één reservoir. Daarnaast kan je zelf instellen wat de gewenste luchtvochtigheid is en hoe lang deze achter elkaar aan staat. Ook kan je voor de sfeer wat druppels geurolie aan het reservoir toevoegen.
Nog een heel populair en goed beoordeeld product is deze ultrasoonbevochtiger van Clean Air Optima. De luchtbevochtiger is niet voor niets zo gewild: hij kan de lucht in ruimtes tot wel 150 m² (!) bevochtigen - dat is onder andere wel afhankelijk van de hoogte van je plafond. Er zit een luchtreinigersfunctie op, wat voor deze prijs echt een goede deal is. Je hoeft bij deze apparaten geen filters te vervangen. Dat scheelt veel gedoe! De luchtbevochtigers hebben een hygrostaat en zijn aanpasbaar qua luchtvochtigheid. Ook is het apparaat stil te noemen. Ook de timer op het apparaat is erg handig. De humidifier is zowel per één of twee artikelen te verkrijgen, maar in de link hebben we de versie met twee stuks meegenomen, omdat we de deal erg goed vinden (het is goedkoper en je hoeft de luchtbevochtiger niet telkens te verplaatsen van kamer naar kamer).
Deze Venta is prima te gebruiken in grote ruimtes tot zo'n 75 vierkante meter. Er zitten een aantal mooie voordelen aan dit product. Ten eerste is het niet enkel een luchtbevochtiger, maar óók een luchtreiniger. Zo krijg je (ook in grote kamers) de lucht nóg schoner. Daarnaast is het niet nodig om filters te vervangen, wat een hoop gedoe en extra kosten kan schelen. Het apparaat is ook gemakkelijk schoon te maken. Ook de online reviews zijn helemaal prima, en dat in combinatie met een acceptabele prijs maakt dat dit apparaat een plekje in onze top 5 verdiend heeft.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo