Goedkope luchtbevochtiger

Goedkope luchtbevochtiger

Is een luchtbevochtiger goedkoop? Die vraag wordt regelmatig gesteld. Er zijn namelijk veel dure en uitgebreide luchtbevochtigers verkrijgbaar. Maar gelukkig zijn er humidifiers in allerlei vormen en maten. Kies je voor iets minder functies en specificaties, dan kun je prima een goedkope luchtbevochtiger scoren. 

Om je op weg te helpen, hebben we de beste goedkope luchtbevochtigers voor je op een rijtje gezet. Ook leggen we je graag uit waar je naar dient te kijken, wil je een goed product in huis halen. Want goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn 🙂

Een goedkope luchtbevochtiger: welke specificaties kan ik verwachten?

Zoals we hierboven beschrijven, hebben goedkope humidifiers minder specificaties dan de duurdere varianten. Gelukkig hoeft dat niet erg te zijn! Er is namelijk nog steeds ontzettend veel mogelijk met de betaalbare producten. Waar kun je dan op rekenen? We zetten het even voor je op een rijtje:

 • Grootte van de ruimte: reken op maximaal 50 vierkante meter. 
  Een minder dure humidifier doet ook gewoon goed zijn werk: het zorgt ervoor dat ruimtes de juiste luchtvochtigheid behouden. Besteed je minder, dan is vaak ook de ruimte die je kunt bevochtigen wat kleiner. Meestal is dit echter geen probleem. Veel slaapkamers zijn bijvoorbeeld niet groter dan 20 vierkante meter. Daar is een goedkope luchtbevochtiger prima voor geschikt. De meeste goedkope humidifiers kunnen ruimtes tot zo’n 30 vierkante meter aan, maar sommigen zijn ook geschikt voor grotere kamers. Check dus van tevoren goed, hoe groot de kamer is waar je het product in wilt gaan gebruiken. 
 • Wil je geurolie kunnen toevoegen?
  Dit is namelijk bij het ene apparaat wél, en bij het andere apparaat niet mogelijk. Gelukkig zijn er veel goedkope luchtbevochtigers waaraan je aromatische of etherische olie kunt toevoegen. Wat ons betreft is dat een super fijne optie: de geurolie wordt gemakkelijk verdampt en daardoor verspreid in je kamer. De geur kan een heerlijk ontspannend gevoel geven en extra sfeer aan de ruimte. 
 • Kies voor een stil apparaat.
  Het voordeel van goedkope luchtbevochtigers is dat ze vaak relatief klein zijn. En dat scheelt vaak als je het hebt over de geluidsproductie van de apparaten! Er zijn super goede en betaalbare humidifiers te koop, die maar zo’n 20 decibel aan geluid produceren. Dat is bijvoorbeeld erg prettig als je de luchtbevochtiger in de slaapkamer gebruikt. 
 • Een ingebouwde hygrometer?
  Sommige humidifiers meten automatisch de vochtigheid van de lucht, door middel van een hygrometer. Hierdoor kun je gemakkelijk inschatten of je de luchtbevochtiger bijvoorbeeld harder of juist zachter moet zetten. Wil je een perfect resultaat, dan kun je de luchtvochtigheid namelijk het best rond de 50% houden. Zit een hygrometer niet ingebouwd in het apparaat, dan is het verstandig om deze los aan te schaffen. Sommige goedkope luchtbevochtigers bevatten echter wél een ingebouwde hygrostaat. Bijvoorbeeld bij de Esperanza. Wel zo handig! 
 • Koudwaterverdamper of ultrasoonbevochtiger. 
  Veel goedkopere luchtbevochtigers zijn óf een koudwaterverdamper, óf een ultrasoonbevochtiger. Natuurlijk zijn er meerdere modellen verkrijgbaar, maar dit is met name zo binnen de selectie die wij hebben gemaakt. De top 5 die je hieronder kunt zien, dus 🙂
  Een koudwaterverdamper zuigt lucht uit de kamer en blaast deze weer opnieuw de kamer in. Tussendoor komt de lucht langs een vochtige filter, waardoor de lucht die uit de verdamper komt, vochtiger is. 
  Een ultrasoonbevochtiger laat het water in de luchtbevochtiger verdampen met behulp van kleine trillingen. Daarna wordt de lucht mét de minuscule druppeltjes water weer de ruimte in wordt geblazen.
 • Een USB aansluiting. 
  Sommige kleine en goedkope humidifiers hebben een USB aansluiting. Daarmee kun je de luchtbevochtiger op elk moment via een USB poort opladen. Dat scheelt gedoe met kabels, en je kunt het apparaat gemakkelijker overal mee naartoe nemen. Bijvoorbeeld naar je werk, of in de auto. Vind je het belangrijk dat je het apparaat overal kunt gebruiken en/of opladen? Kies dan voor een product met USB aansluiting. 

Goedkope luchtbevochtiger: dit is onze Top 5

Aan de hand van een aantal eisen hebben we onderstaand lijstje gecreëerd. Hierin staan de volgens ons beste goedkope luchtbevochtigers die momenteel online te koop zijn. Zo hebben we gekeken naar de prijs en de specificaties van een product. En met name klantervaringen staan bij ons hoog in het vaandel. Maar vooral: is de luchtbevochtiger goedkoop? We hopen dat het lukt om uit onderstaande selectie een keuze te maken!

Een goede optie voor mensen met wat kleiner budget is deze luchtbevochtiger van het merk Medisana. Het apparaat kan ruimtes van 30 m² bevochtigen, is vrij stil en het is mogelijk om er geurolie aan toe te voegen. Je kunt ook de mate van luchtbevochtiging aanpassen met de draaiknop die op het apparaat zit. Verder zit er geen timer of automatische modus op, en ook geen slaapfunctie of hygrometer, en dat is jammer, maar dat kun je wel terugzien in de lagere prijs van het product. Een prima optie dus, voor consumenten die een luchtbevochtiger willen die simpel werkt en tegelijkertijd goed zijn werk doet.
Een zeer betaalbaar apparaat is deze van Progenion. Je krijg behoorlijk waar voor je geld bij deze humidifier. Er zitten namelijk veel fijne functies op: het apparaat kan ruimtes tot 55 vierkante meter bevochtigen, is heel stil (20 dB) en er bestaat de mogelijkheid om etherische en aromatische geurolie toe te voegen. Je kunt het waterreservoir er gemakkelijk afhalen waardoor je deze snel bij kunt vullen. Via de ingebouwde draaiknop kun je gemakkelijk het niveau van bevochtiging aanpassen. Bekijk daarbij de positieve reviews in dan kun je wel stellen dat dit een goed apparaat is.
Deze luchtbevochtiger springt er voor ons vooral tussenuit door het leuke design. Hij is verkrijgbaar is roze of wit, en is vrij klein waardoor je deze heel gemakkelijk tussen ruimtes kunt verplaatsen. Daarnaast kun je het apparaat overal opladen met een USB poort. Hiervoor wordt een handige USB stroomkabel bijgeleverd. De humidifier kan het tot zo'n 4 uur doen met het waterreservoir dat erin verwerkt zit. Ruimtes tot 35 vierkante meter kunnen prima worden bevochtigd met dit kleine apparaatje.
Weinig geluid, betaalbaarheid en gemak. Dat definieert wat ons betreft deze luchtbevochtiger van Medisana. Met een geluidsniveau van maar 15 dB is dit een ontzettend stil apparaat! Je kunt het apparaat snel en gemakkelijk met water opvullen door de hendel die je vast kunt pakken. Daarnaast kun je gebruik maken van de slaapmodus. Je kunt zelf de bevochtigingshoeveelheid instellen en het product schakelt zichzelf uit wanneer de tank leeg is  - ook krijg je een waarschuwing te zien wanneer het water bijgevuld dient te worden. De luchtbevochtiger kan ruimtes tot 30 vierkante meter aan. Simpel maar doeltreffend!
Dit fijne apparaatje van Esparanza is goedkoop, en heeft daarentegen heel veel fijne functies! De grootste voordelen van deze bevochtiger zijn de hygrostaat en de nachtmodus. Dat zijn namelijk functies die je normaal alleen maar tegen komt bij de duurdere apparaten. Door middel van de hygrometer kan de luchtvochtigheid in een ruimte worden gemeten. Hierop kun je vervolgens de instellingen op het apparaat op aanpassen - daarbij kun je kiezen uit 4 niveau's. De humidifier kan zo'n 11 uur lang zijn werk blijven doen. Let wel: deze luchtbevochtiger kan wat gaan druppelen. Verder is dit apparaat zeer geschikt voor wie zowel meerdere instellingen wilt, als een goedkope luchtbevochtiger.

Voordelen van een goedkope humidifier

 • Een goedkope luchtbevochtiger is vaak klein en neemt weinig ruimte in beslag.
  En dat is met name handig als je het apparaat gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen. Van de werkkamer naar de slaapkamer, en van de kinderkamer naar de woonkamer. Je kunt het apparaat gewoon overal toepassen. 
  Daarnaast is een klein apparaat geen groot een lelijk object in een ruimte. Het valt minder op dat er een humidifier staat. En dat is wel zo prettig!
 • Het waterreservoir is gemakkelijk op te pakken en bij te vullen.
  Een kleiner waterreservoir kan voor veel mensen nadelig zijn. Je moet deze namelijk iets vaker bijvullen dan de grotere versies waar meer water in past. Daar tegenover staan een aantal voordelen die we wel echt het benoemen waard vinden. Zo kun je het reservoir gemakkelijk dragen (deze is niet zwaar), zelfs als deze gevuld is met water. Dat kan voor veel mensen heel prettig zijn – met name voor mensen met bijvoorbeeld minder kracht in hun handen of armen. Het bijvullen van water is met een kleine, goedkope humidifier dus een stukje gemakkelijker dan bij een groot apparaat. 

Hopelijk hebben we je in dit artikel kunnen helpen bij het vinden van een goedkope luchtbevochtiger! Mocht je jouw apparaat nog niet helemaal gevonden hebben, dan kun je via onderstaande knop nog even verder kijken naar alle andere producten. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer.nl
Logo