Infrarood verwarming met thermostaat

Infrarood verwarming met infrarood

Het koude weer komt er weer aan, dus langzaamaan zet iedereen hun verwarming aan. Als je echter net bent verhuisd of nog op zoek bent naar een nieuwe radiator, is een infrarood verwarming met thermostaat een goede optie voor bij jou in huis. Zo kom je lekker warm de herfst en winter door, zonder enige problemen.

In dit artikel kijken we naar de voor- en nadelen van een infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat. Ook leggen we je uit waarom je zou kunnen kiezen voor deze optie en welke soorten er allemaal bestaan. Ten slotte geven we je wat handige tips mee om op te letten bij de aanschaf en laten we een top vijf zien met de beste producten van dit moment.

Waarom kiezen voor een infrarood verwarming met thermostaat?

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties op de markt wanneer je je huis wil verwarmen, maar een infrarood verwarming met thermostaat is toch echt een van de betere opties. Zoals we hierboven namelijk al zeiden, heeft een infrarood radiator geen luchtcirculatie wat de verwarming ideaal maakt voor mensen met allergieën of een gevoeligheid voor stof en haren.

Daarnaast zorgt de straling van de verwarming ervoor dat alleen de massa in de kamer wordt verwarmd in plaats van de lucht. Zo voel je veel sneller de comfortabele warmte van het apparaat en heb je geen last van een droge lucht die je lippen kapot maakt. Ook wamt de verwarming objecten in de buurt op, die op hun beurt deze warmte weer naar jou uitstralen.

Infrarood verwarminspaneel met thermostaat instellingen

Doordat de infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat slechts de massa verwarmt, gaat er geen warmte verloren en hoef je de verwarming niet onnodig lang of heet aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat je meer energie bespaard en een lagere energierekening hebt aan het einde van de maand.

Dit is onze Top 5 beste infrarood kachels met thermostaat

Om je op weg te helpen hebben wij een top vijf gemaakt met de beste infrarood kachels met thermostaat van dit moment. Neem ze op je gemak even door!
Wil je meer weten over de voor- en nadelen van een infrarood verwarming met thermostaat en op welke specificaties je moet letten, dan kun je onder dit lijstje de rest van onze koopgids nog eens doorlezen. 

Wanneer je iets minder ruimte in huis hebt, is deze kleinere infrarood verwarming van Quality Heating de perfecte oplossing! Deze verwarming is namelijk slechts 60x60 cm en is ideaal voor kleine ruimtes zoals studentenkamers. Het kan namelijk een ruimte van 4 vierkante meter verhitten. Ook heb je een handige plug-in thermostaat waarop je de temperatuur kan aanpassen. Je kan het paneel makkelijk aan de muur monteren en deze is uiterst geschikt voor slaapkamers, werkkamers of kleine woonkamers. Vanwege de vochtigheid is hij niet geschikt in badkamers.
Net als de verwarming van Quality Heating, heeft het verwarmingspaneel van IH Engineering ook een handige smart-thermostaat die je via een app kan bedienen. Doe je dat liever niet? Dan kan je hem ook bedienen via het stopcontact. Deze verwarming is geschikt voor elke ruimte, inclusief de badkamer en kan ruimtes tot wel 7 vierkante meter verwarmen. Als bonus is deze verwarming ultradun, slechts één centimeter. Daardoor past hij perfect op de muur en geeft het een esthetische look.
De infrarood kachel van Kesser is niet alleen heel efficiënt, maar ook lekker sfeervol. Dankzij de vlammen display op de buitenkant, krijg je het heerlijke idee van een open haard in je woning. Daarnaast kan je hem bedienen via het lcd-scherm of met behulp van de afstandsbediening. Zo kan je hem altijd op de gewenste temperatuur intstellen. De kachel kan oscilleren en is 30% efficiënter dan halogeenbuizen waardoor je er al snel energie mee bespaard.
Wil je verlichting en verwarming in één? Dan is de Quality Heating infrarood paneel een goede keus. Dit paneel kan je op je plafond hangen boven je eetruimte of boven de bank. Dankzij het dimbare licht heb je altijd voldoende verlichting in de ruimte. Tegelijkertijd functioneert het apparaat als infrarood verwarming met een instelbare thermostaat. Het apparaat is beschermd tegen oververhitting en kan bediend worden met een afstandsbediening.
Voor een aangename warmte in elke ruimte kan je kiezen voor het verwarmingspaneel van Princess. Deze infrarood kachel kan je zowel neerzetten als ophangen en hij heeft een straks design waardoor hij in vrijwel elke ruimte past. Door middel van een thermostaat op de achterkant, kan je zelf de gewenste temperatuur instellen. Daarnaast wordt de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor het continu comfortabel aanvoelt.

Heb je je perfecte infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat nog niet kunnen vinden? Geen zorgen! Bekijk via de knop hieronder de andere items in onze webshop. Veel plezier!

Welke soorten infrarood kachels met ingebouwde thermostaat zijn er?

In principe werkt elke infrarood radiator volgens hetzelfde principe, maar er zijn drie verschillende soorten straling waar het apparaat gebruik van kan maken. Afhankelijk van de soort straling, past het apparaat beter in een bepaalde ruimte. Lees dit dus goed door voordat je je radiator aanschaft.

  • Lange golf straling

Verwarmingen met lange golf straling zijn ideaal voor woonruimtes omdat ze geen licht afgeven, maar wel de warmte ver kunnen verspreiden. Ze werken daarnaast al op vrij lage temperaturen, wat ze energiezuinig maakt.

  • Medium golf straling

Deze apparaten zijn perfect voor grotere ruimtes omdat zij vaak hogere temperaturen warmte uitstralen die zich zo door de ruimte kan voortbewegen. Als gevolg van de hitte, stralen deze radiatoren vaak ook een donkerrood licht uit. Sommige huizen hebben deze infrarood verwarmingen ook in de badkamer.

  • Korte golf straling

Ten slotte is er nog de korte golf straling. Deze straling bevat intense warmte die erg heet aanvoelt. Dat maakt ze geschikt voor verwarmingen die buiten staan, zoals in de achtertuin of een terras. Waar je hierbij wel op moet letten is dat je ze niet te dichtbij neerzet, maar juist op een kleine afstand van waar de mensen zich bevinden.

Infrarood paneel verschillen gewone verwarming

Waar kun je nog meer op letten bij de aankoop? 

Nu dat je alle ins en outs weet van de infrarood verwarming met thermostaat, is het tijd om te kijken naar de specificaties van deze apparaten. Door goed naar de specificaties te kijken, weet je zeker welke soorten geschikt zijn voor jouw doelen en of ze binnen je budget passen. Lees daarom de volgende punten op je gemak door.

  • De grootte

Natuurlijk is het fijn om een infrarood verwarming te hebben, maar hij moet wel in je woning passen. Let daarom altijd op de grootte van het apparaat om erachter te komen of deze op de gewenste plek in je woning past. Zo niet, dan is het handig om te kijken naar een kleiner model.

  • Energiezuinigheid

Een verwarming kan veel energie verbruiken en met de huidige energieprijzen is het daarom handig om te weten wat het energielabel is van je verwarming met thermostaat. Bij een energielabel geldt de regel: hoe eerder de letter in het alfabet voorkomt, des te zuiniger is hij in het gebruik. Je kan hier goed op letten wanneer je wil kiezen voor een zuiniger apparaat.

  • Het vermogen

Een radiator met een hoger vermogen kan vaak ook hogere temperaturen aan, maar gebruikt daarvoor wel meer energie. Het vermogen geeft daarbij ook een goed idee van de kracht van het apparaat en hoe groot het bereik van de warmte is.

  • Het bereik

Naast het vermogen is het ook belangrijk om te kijken naar het bereik van de radiator. Een radiator met een groter bereik past beter in grotere ruimtes dan een radiator met een klein bereik. Meet eerst goed de gewenste ruimte op en ga dan pas op zoek naar een radiator zodat je zeker weet dat je de juiste in huis haalt.

Infrarood kachel met thermostaat aan plafond

  • Maximale temperatuur

Natuurlijk wil je dat je kamer uiteindelijk een comfortabele temperatuur heeft, maar ook is het handig om de maximale temperatuur van het apparaat te weten voor je deze aanschaft. Mocht er dan ooit een situatie zijn waarbij je veel hitte nodig hebt, dan weet je dat deze verwarming dat aan kan.

  • Verschillende warmtestanden

Sommige infrarood verwarmingen met thermostaat hebben ook nog specifieke warmtestanden die vooraf zijn ingesteld. Hiermee kan je met één druk op de knop de kamer de juiste temperatuur maken. Dat is nog eens handig!

Infrarood verwarming: wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer je erover denkt om een nieuwe verwarming aan te schaffen, is het altijd handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een bepaald product. Daarom gaan we nu kijken naar alles wat je moet weten over de infrarood verwarming met thermostaat!

  • Voordeel: Geen luchtcirculatie

Veel verwarmingen verwarmen de lucht rondom het apparaat. In principe is daar niks mis mee, maar je krijgt dan te maken met luchtcirculatie. Dit is een fenomeen dat voorkomt wanneer warme lucht stijgt en koele lucht daalt. Als een gevolg hiervan kunnen stofdeeltjes opvliegen die zorgen voor een allergische reactie of een extra droge keel/mond. Omdat een infrarood verwarming warmte uitstraalt, gebeurt er weinig tot niks met de lucht eromheen.

  • Voordeel: Minder energieverbruik

Doordat een infrarood verwarming alleen de personen of objecten in de buurt verwarmt door de straling, is het een energiezuiniger apparaat dan de meeste andere verwarmingen. Bovendien hoef je de temperatuur ook niet zo hoog te zetten, omdat een temperatuur van 18 tot 20 graden vaak al comfortabel aanvoelt.

Princess infraroodpaneel met thermostaat voordelen

  • Voordeel: Makkelijk te installeren

Een ander voordeel van een infrarood verwarming met thermostaat is dat het erg makkelijk te installeren is. Doordat deze een infrarood systeem gebruikt, hoef je de panelen niet op het water of gas aan te sluiten waardoor je geen extra aansluitingen nodig hebt.

  • Nadeel: Elektriciteitsbedrading moet weggewerkt worden

Hoewel je een infrarood radiator niet op water of gas hoeft aan te sluiten, heeft het wel een warmtebron nodig zoals elektriciteit. Een nadeel hiervan is dat de mogelijkheid bestaat dat de elektriciteitsdraden zichtbaar blijven wanneer je de panelen van de verwarming hebt opgehangen. Let daar dus goed op bij het aanschaffen.

  • Nadeel: Positionering

Juist omdat infrarood geen luchtcirculatie veroorzaakt, moet je goed op de positionering van de panelen letten. Bij verkeerde positionering kan het namelijk voorkomen dat er een koude zone in je kamer ontstaat waar de lucht niet verwarmd wordt. Door te letten op het bereik van de straling en de grootte van je kamer kan je dit echter makkelijk oplossen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo