Elektrische kachel met thermostaat

Het vinden van een goede elektrische kachel met thermostaat kan soms nog best een klus zijn. Daarom hebben wij een handige gids die je kan gebruiken om je ideale elektrische verwarming met thermostaat te vinden. 

Een elektrische kachel met thermostaat heeft meerdere voordelen ten opzichte van een standaard kachel. Daarnaast is het vaak ook veiliger. Toch zijn er altijd een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische radiator. Welke dat zijn, lees je hier. 

Waarom kiezen voor een elektrische kachel met thermostaat?

Wanneer er zoveel verschillende radiatoren op de markt zijn, zal je je misschien afvragen waarom je zou kiezen voor een elektrische kachel. Het antwoord is simpel: het heeft veel voordelen!

 • Ze kunnen als hoofdverwarming dienen

Sommige modellen van een elektrische radiator met thermostaat kunnen gebruikt worden als hoofdverwarming in je huis. Zo kan je de thermostaat handmatig of via een app bedienen en kan je op geplande momenten het huis laten verwarmen. 

 • Kostenbesparend

In tegenstelling tot een radiator zonder thermostaat, gaat deze alleen aan wanneer jij dat wilt. Doordat je ook momenten vooruit kan plannen, hoef je niet extra heet te stoken als je een keertje thuiskomt in een koud huis. Je zorgt er simpelweg voor dat de radiator even van tevoren langzaamaan springt. Zo verhit je je huis niet onnodig, maar behoud je wel altijd de gewenste temperatuur. 

 • Milieuvriendelijk

In tegenstelling tot veel andere verwarmingssystemen, werkt een elektrische kachel vaak alleen op elektriciteit. Dit zorgt ervoor dat je minder schadelijke stoffen uitstoot en het maakt het minder belastend voor je longen om de warme lucht in te ademen. Daarnaast zou je zelfs je eigen energie op kunnen wekken wanneer je zonnepanelen of een kleine windmolen hebt. Bovendien wordt elektriciteit tegenwoordig grootschalig op allemaal milieuvriendelijke manieren opgewekt. 

 • Veiliger

Wanneer je een kachel hebt die op basis van gas of olie werkt, dan moet je altijd oppassen dat je de kachel niet zonder toezicht laat branden. Een lek of kortsluiting kan namelijk zorgen voor een brand of andere schade aan je huis. Veel elektrische kachels hebben een beveiliging waarbij ze direct uitschakelen wanneer er kortsluiting ontstaat. Daarnaast kan er niks weglekken, waardoor de kans op schade en brand een stuk kleiner is. 

 • Een design voor elk interieur

Wanneer je een elektrische kachel wil aanschaffen kan je voor allerlei modellen kiezen. Zo heb je modellen die je op de muur kan monteren, of juist modellen die makkelijk verplaatsbaar zijn. Daarnaast komen ze vaak ook in verschillende kleuren en van verschillende materialen. Zo vind je altijd de radiator die perfect bij je inrichting past!

Elektrische verwarming met thermostaat kopen: waarop letten?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische verwarming met thermostaat, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Deze punten zijn van invloed op je aankoop en worden bepaald door jouw persoonlijke wensen. Hier hebben wij de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. 

 • Veiligheidsaspecten

Afhankelijk van het type dat je gebruikt, moet je rekening houden met de veiligheid van de radiator. Muurverwarming zal niet zo snel omvallen, omdat het goed is gemonteerd. Een staande/verplaatsbare elektrische verwarming met thermostaat kan dat echter wel. Sommige radiatoren hebben daarom een omvalbeveiliging waarbij ze uitschakelen wanneer ze omvallen. Andere radiatoren hebben een beveiliging tegen oververhitting en ook tegen kortsluiting. 

 • Warmte accumulatie

Wanneer je een radiator hebt met accumulatie, dan ben je ervan verzekerd dat je nog lang warmte zal hebben, zelfs wanneer de radiator is uitgeschakeld. Wanneer het apparaat namelijk accumulatie heeft, wordt de warmte ‘s nachts opgeslagen en overdag geleidelijk afgegeven. Op deze manier bespaar je een hoop energie en hoef je de temperatuur minder hoog te zetten. 

 • Verplaatsbaarheid

Wil je liever een elektrische kachel met thermostaat voor aan de muur, of juist één die je kan verplaatsen naar een kamer naar keuze? Een radiator voor aan de muur is vast en kan je niet gemakkelijk verplaatsen, maar een staande radiator heeft vaak een extra functie waarbij je hem kan rollen of tillen naar een andere kamer. Afhankelijk van de doeleinden van dit apparaat, kan je één van de twee opties kiezen. 

 • Vermogen

Hoeveel warmte ben je van plan te gebruiken en hoe snel wil je dat het apparaat de ruimte opwarmt? Elke elektrische radiator heeft een eigen vermogen waardoor deze soms beter te gebruiken is in grote ruimtes, terwijl een andere beter past bij kleine kamers

 • Grootte van vermogen

Je hebt radiatoren die snel een ruimte kunnen verwarmen, maar deze kosten vaak ook meer energie. Daarnaast heb je apparaten die geleidelijk een ruimte verwarmen, maar ook verwarmingen die de hitte accumuleren en op een later moment weer uitstoten. Dit heeft allemaal te maken met de verschillende vermogensstanden.

Let op dat bij een snelle verwarming, er vaak ook meer stofdeeltjes de ruimte in geblazen worden. Dit is op zichzelf geen groot probleem, maar kan wel lastig zijn voor mensen met een gevoeligheid voor stof of mensen met astma. 

 • Type kachel

Van de elektrische radiatoren met thermostaat bestaan er verschillende types en elk is geschikt voor andere doeleindes. Zo komt de convectorkachel het meeste voor. Deze is vaak erg stil en blaast hete lucht de kamer in. Hij werkt snel en houdt ook goed de warmte vast, waardoor het vaak nog lang warm is in de ruimte. 

Daarnaast heb je nog een straalkachel. Dit type is extreem zuinig en warmt snel op. Dankzij de spiegelkappen, wordt alle lucht direct opgewarmd waardoor je geen groot verschil hebt tussen de luchtlagen in de kamer. 

Als laatste heb je ook nog een keramische kachel. Deze kachel is, zoals je waarschijnlijk al verwacht, gemaakt van keramiek. Keramische kachels zijn ideaal wanneer zij gecombineerd worden met een accumulatie eigenschap. Ze houden namelijk veel warmte vast, wat zij later weer kunnen uitstralen. Daarnaast zorgt het gebruik van dit type apparaat ervoor dat er weinig tot geen stof geblazen wordt, waardoor mensen met gevoelige luchtwegen gemakkelijk kunnen ademen. 

Onze top 5 beste elektrische kachels

Nu je precies weet welke eigenschappen belangrijk zijn voor een elektrische kachel met thermostaat, kan je zelf de beslissing maken welke je wil aanschaffen. Hieronder vind je een top 5 met de beste elektrische kachel met thermostaat. 

Deze convectorkachel is ideaal voor in slaapkamers of studieruimtes. Dankzij de moderne technologie is dit apparaat super stil, zelfs wanneer je de ingebouwde ventilatoren gebruikt. Met behulp van het LED-display kan je direct zien hoe warm het is en kan je gemakkelijk de temperatuur instellen. Ook heeft dit apparaat 3 vermogensstanden waarmee je zelf kan bepalen hoe snel je de ruimte wil laten opwarmen.
Deze mooie convectorradiator is gemaakt van glas en heeft daardoor een fijn uiterlijk dat perfect bij je interieur past. Het handige Lcd-display kan gebruikt worden om een temperatuur in te stellen en de thermostaat doet de rest. Bovendien is het apparaat zeer energiezuinig doordat hij automatisch het vermogen verminderd wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Zo zal je nooit te veel aan stroomkosten betalen.

Nu heb je de vijf beste elektrische kachels met thermostaat gezien en kan je dus gemakkelijk een keuze maken. Wil je echter nog even verder kijken? Bekijk dan onze webshop via de onderstaande knop. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo