In de winter kan het erg koud zijn zonder een elektrische badkamerkachel. Daarom is het handig om een elektrische verwarming voor in de badkamer aan te schaffen, zodat je niet meer in een koude ruimte hoeft te douchen.
Een elektrische radiator die geschikt is voor de badkamer heeft meerdere voordelen ten opzichte van een standaard elektrische radiator. Toch zijn er daarnaast ook altijd dingen waar je op moet letten. Welke dat zijn, dat zullen we hier bespreken!
Elektrische kachel badkamer: dit zijn de voordelen
Een verwarming is een verwarming, zou je kunnen zeggen. Het ligt echter wat genuanceerder. In verhouding met een standaard elektrische verwarming heeft een elektrische kachel voor in de badkamer namelijk meerdere voordelen.
- Ze gaan vocht en schimmel tegen
Een badkamer is een vochtige plek, ideaal dus voor schimmels! Een verwarming straalt droge hitte uit, waardoor je badkamer niet alleen lekker opwarmt, maar ook hebben schimmels minder de kans om te groeien.
- Duurzaam
Een verplaatsbare elektrische radiator is een stuk goedkoper dan een ingebouwde (vloer)verwarming. Daarnaast kost het vaak ook veel minder stroom omdat je de radiator slechts plaatselijk gebruikt en alleen aanzet wanneer jij hem nodig hebt. Zo bespaar je niet alleen stroom, maar ook kosten. Dat is nog eens mooi meegenomen!
- Veilig
Veel gewone elektrische radiatoren kunnen niet goed tegen vocht en nattigheid, waardoor je ze beter niet kan gebruiken in de badkamer. Een elektrische verwarming badkamer is speciaal ontwikkeld om wel tegen vocht te kunnen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor kortsluiting, deze radiatoren zijn speciaal ontworpen om dit te voorkomen.
- Makkelijk verplaatsbaar
In de zomer is de kans klein dat je een verwarming nodig hebt. In dat geval kan je de elektrische kachel gewoon verplaatsen naar de opslag, zodat deze niet meer in de weg staat. Een ingebouwde verwarming neemt meer ruimte in beslag, maar kan je niet zomaar opbergen.
- Multifunctioneel
Sommige elektrische kachels voor in de badkamer hebben ook een speciale functie waardoor zij juist wel van pas komen in de zomer: een ventilator stand. Met deze functie kunnen ze niet alleen warme lucht de ruimte in blazen, maar ook koele lucht om de ruimte mee af te koelen. Hartstikke handig, zo’n 2-in-1 apparaat.
Dit is onze Top 5 beste elektrische kachels voor in de badkamer
Nu je weet wat het verschil is tussen een elektrische radiator badkamer en een elektrische verwarming voor in huis kan je doorgaan naar het bestellen. Hieronder vind je een lijstje met de volgens ons vijf beste radiatoren voor in je badkamer.
Heb je je keuze al kunnen maken, of ben je nog op zoek naar het perfecte model? In het laatste geval kan je ook een kijkje nemen in onze webshop (zie de knop hierboven). We wensen je alvast veel plezier met je aankoop!
Elektrische verwarming badkamer kopen: hierop dien je te letten!
Gebaseerd op je wensen en op de grootte van je badkamer, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische kachel voor de badkamer. Deze punten zijn voor iedereen anders, dus neem ze goed door.
- Type stopcontact
Zeker in de badkamer is het belangrijk om een geaard stopcontact te hebben. Een elektrische radiator werkt namelijk altijd via een stopcontact. Omdat hij ook veel vocht vangt, kan het snoer soms wat nat aanvoelen. Het is dan extra belangrijk om een goed beveiligd stopcontact te hebben om een kortsluiting van je huis te voorkomen.
- Het vermogen
De meeste badkamers zijn niet zo groot, dus je hoeft dan ook geen mega verwarming te kopen. Toch is het altijd handig om te letten op het vermogen van de elektrische verwarming badkamer, omdat deze niet alleen de maximale ruimte aangeeft, maar ook hoe snel hij een kamer kan opwarmen.
- Geschikt voor vocht
Badkamers zijn vochtige ruimtes, dus het is belangrijk dat je elektrische kachel hier goed tegen kan. Elektrische kachels die specifiek voor de badkamer zijn ontworpen, hebben vaak een goede bestendigheid tegen vocht. Deze gaan lekker lang mee en je hoeft je daarbij geen zorgen te maken om de kachel.
- Het type elektrische kachel
Ook onder de badkamer radiatoren zijn er verschillende typen waar je uit kan kiezen. Zo heb je een convectorverwarming. Dit is een stille kachel die vaak een hoog vermogen hebben waardoor ze vrij snel een ruimte kunnen opwarmen.
Als tweede heb je een ventilatorkachel. Deze kachels blazen hete lucht de ruimte in en zijn erg effectief om badkamers tegelijkertijd te drogen. In de zomer kunnen ventilatorkachels vaak gebruikt worden als standaard ventilator.
Daarnaast heb je nog een straalkachel. Deze kachels zijn heel zuinig omdat ze spiegelkappen gebruiken om de warme lucht te weerkaatsen en zo op te warmen. Alle lucht wordt op deze manier gelijkmatig opgewarmd, zodat je vrij weinig verschil hebt in temperatuur.
Als laatste is er nog een infraroodkachel. Deze typen kachels zijn ideaal voor badkamers. Deze zijn erg zuinig en werken volgens een ander principe: ze warmen namelijk de objecten in de kamer op, in plaats van de lucht. Zo droogt de lucht niet te veel uit, en wordt er ook geen stof de kamer in geblazen.
Kiezen voor een elektrische verwarming badkamer met timer?
Onder de elektrische kachels voor in de badkamer heb je ook nog de optie om te kiezen tussen radiatoren met een timer en radiatoren zonder timer. Het voordeel van een timer is dat je zelf kan bepalen wanneer de kachel aangaat en wanneer deze automatisch uitschakelt. Het nadeel daarvan is dat je vaak wel in de buurt moet zijn om zeker te weten dat alles goed verloopt.
Een radiator zonder timer gaat pas aan wanneer jij deze handmatig aanzet. Op deze manier weet je precies wanneer en hoelang de radiator aan heeft gestaan. Het nadeel hiervan is echter dat je badkamer pas opwarmt wanneer je al bezig bent, wat soms toch nog voor koude voeten kan zorgen.
Ervaring met een elektrische radiator in de badkamer? Laat het ons weten!
Mocht je zelf ervaringen hebben met een badkamerradiator, dan kan jouw mening van meerwaarde zijn voor nieuwe klanten. Heb je bijvoorbeeld juist een prettige elektrische verwarming in de badkamer aangeschaft, of slechtere ervaringen? In dat geval kun je ons contacteren óf een reactie achterlaten via het reactieformulier hieronder 🙂