Buitenkachel met lange pijp

Buitenkachel met lange pijp

Ben je op zoek naar een buitenkachel met lange pijp? Dan kunnen we je in dit artikel iets verder op weg helpen. We hebben namelijk voor je beschreven wat de voordelen zijn van buitenkachels met lange pijp, en een overzicht voor je gemaakt met de hierin volgens ons beste opties. Hopelijk kun je hierna een keuze maken die goed bij je past!

Een buitenkachel met lange pijp kopen: wat zijn de voordelen?

De voordelen van terraskachels of buitenkachels spreken wat ons betreft voor zich. De warmte natuurlijk! Het kan heerlijk zijn om ’s avonds laat nog lekker in de tuin te blijven zitten. Maar soms wel een beetje koud. Een buitenkachel is dan ideaal: je kan alsnog buiten blijven, zonder dat je het koud hoeft te hebben.
Daarnaast draagt vuur vaak bij aan de sfeer. Een vuurtje wordt vaak geassocieerd met gezelligheid: de warmte, de geur en natuurlijk het licht dat er vanaf komt. 

Dan nog de lange pijp: die heeft namelijk ook echt zin! Een buitenkachel met lange pijp zorgt ervoor dat je geen last hebt van de rook dat van het vuur afkomt. Rook in je gezicht is natuurlijk niet zo prettig. En dat gun je ook je bezoek niet!

Daarom is het extra fijn als alle rook verdwijnt in de lange pijp. Die pijp komt zo hoog dat het boven je hoofd uitkomt, waardoor de rook naar boven gaat: daardoor waait het niet gauw in je gezicht. Begrijpelijk dus, dat zoveel mensen op zoek zijn naar een terraskachel met een lange pijp!

Waarop letten bij het kopen van een terraskachel met lange pijp?

 • Lengte van de pijp. 
  Wat handig is bij het kopen van een buitenkachel met een lang rookkanaal, is dat de pijp lang genoeg is. Hoe lang je deze wilt hebben, is deels een persoonlijke overweging. Voor de selectie van terraskachels hieronder zijn we uitgegaan van lange rookkanalen – dat wil zeggen dat het gehele product minstens 160 centimeter hoog is. 
 • Het materiaal. 
  Een buitenhaard moet uiteraard het juiste materiaal hebben. Zo voorkom je dat het vuur de haard zelf aantast. Wat ons betreft is staal een goede keuze. 
 • De reviews.
  Wanneer je ervoor kiest om de buitenkachel online te kopen, dan is het handig om van tevoren te checken hoe andere consumenten denken over het product. Gelukkig kun je dit meestal heel goed checken bij de webshop zelf. 
 • Hout of pelletkachel?
  De brandstof is nog een ander onderwerp dat meespeelt. Wil je namelijk het liefst gewoon houtblokken branden (lekker klassiek), of liever pelletkorrels? Voor wie dit nog niet kent: pelletkorrels branden, net als hout, waardoor je je buitenkachel lekker warm kan laten worden. Ze worden gemaakt van samengeperst zaagsel of resthout. Ze zijn milieuvriendelijker en blijven vrij lang branden. 
 • Andere functies.
  Sommige terrashaarden of buitenkachels hebben meerdere toepassingen. Zo heb je bij sommige producten de mogelijkheid om meteen te barbecueën. Of wat dacht je van een ovenfunctie? Bijvoorbeeld een pizza oven? Er is wat dat betreft voor ieder wat wils. Bij de buitenkachels met lang rookkanaal hieronder staan een aantal “basic” producten, maar ook een aantal opties met meerdere functies. Het is aan iedereen zelf, om hierin een keuze te maken!

Voor de selectie van onderstaande buitenhaarden hebben we gekeken naar onder andere de eisen die we hierboven hebben beschreven. Daarnaast speelt de populariteit van een product mee, evenals de klantbeoordelingen die eraan zijn gegeven. Ook het materiaal en het merk hebben meegespeeld in ons keuzeproces. Naast de 5 producten die we hebben geselecteerd zijn er natuurlijk nog veel meer mooie producten verkrijgbaar. Dus mocht er niks voor je tussen staan, dan zijn er zeker nog wel meer passende haarden te koop!

Onze top 5 beste buitenkachels met lang rookkanaal

Aan de hand van bovenstaande tips zou je een keuze kunnen maken uit één van de producten die we hieronder voor je hebben uitgezocht! 

Op de nummer één plek staat deze buitenkachel met lange pijp van het merk Lanterfant. Het rookkanaal is lang genoeg, want het hele product heeft een lengte van 1.55 meter. Daarnaast heeft de kachel een wat ons betreft mooie roestkleur. Dat geeft het product een robuuste uitstraling. Tegelijkertijd is de kachel vrij compact in zijn geheel. Met zijn 20 kilo hoef je niet bang te zijn dat je de buitenkachel niet op kunt pakken. En met een breedte van slechts een halve meter past deze terrasverwarmer in menig tuin. Ook de reviews online zijn goed. Aanrader dus!
Deze mooie buitenkachel van het merk Anfire werkt op pelletkorrels. Dat scheelt, want zo hoef je niet te sjouwen met hout. Daarnaast is de rookpijp vrij lang, waardoor het gehele product 170 centimeter hoog is. Het handige deurtje zorgt ervoor dat de pelletkorrels niet naar buiten vallen en dat maakt het gehele product veiliger in gebruik. Je kunt ze dan vervolgens 3 tot 5 uur laten branden. Een hele hoop gebruiksgemak dus!
Deze stoere buitenhaard is extra lang: met 220 cm kun je er zeker van zijn dat de rook vrijwel boven ieders hoofd zal verdwijnen. Geen rook in je gezicht dus! Daarnaast kun je deze terraskachel ook gebruiken als barbecue. De haard is van staal en kan na verloop van tijd (bij de juiste behandeling) steeds meer een roestkleur krijgen. Met 83 kilo is dit een echt zware haard, die niet zomaar omwaait!
Deze tuinhaard past wat ons betreft sowieso in de meeste tuinen. Met zijn basic uiterlijk kun je er alle kanten mee op! Het product is trouwens ook te gebruiken als bijvoorbeeld gewone vuurkorf. De tuinhaard kan goed tegen weer en  wind. Daarnaast is 'ie zo'n 160 centimeter lang en is er een handige opvangbak waarin het brandafval (hout - of asresten) verdwijnt.
Nog een mooie terrashaard met lange pijp is deze versie van het merk Outdoor Living. Ook dit product past zonder problemen in de meeste stijlen. Je kunt de haard gebruiken om je aan op te warmen, als vuurkorf of om marshmallows mee te maken. De haarden zijn verkrijgbaar in meerdere maten: deze hebben we geselecteerd omdat het de grootste is, namelijk 160 centimeter lang.

Hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken uit de geselecteerde producten hierboven! Zit jouw buitenkachel met lange pijp er nog niet tussen? Dan kun je via de groene knop hieronder alsnog alle producten in de webshop bekijken. Daar zit ongetwijfeld iets voor je tussen!

Een goede buitenkachel moet stevig en duurzaam zijn. Let daarom op het materiaal (kies bijvoorbeeld voor staal). Bedenk daarnaast welke functies de buitenkachel moet hebben. Wil je er bijvoorbeeld in kunnen barbecueën? Ook kan een buitenkachel met lange pijp een goede keuze zijn, zodat er geen rook in je gezicht waait. 

Redenen om een houtkachel te kopen zijn: het heeft meer sfeer door o.a. de geur, en het is gemakkelijk en vrij goedkoop om aan hout te komen. Het geeft wel meer rook en het kost meer werk. Redenen om een palletkachel te kiezen zijn: je houd bijna geen as over, het brandt langer, en je hoeft minder gewicht te dragen. Een pelletkachel is vaak wel duurder, kost meer onderhoud en is minder sfeervol. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer.nl
Logo