Beste ventilator

Ben je op zoek naar de beste ventilator? Dat lijkt ons een goed plan! Op het moment dat de warme zomermaanden er weer aankomen, verschuift de aandacht van de kou naar de warmte. En dan met name ook naar de manieren waarop je beiden kunt verhelpen. In de winter is het natuurlijk zaak om zoveel mogelijk warmte te creëren. In de zomer is er vaak behoefte aan manieren van verkoeling. Een ventilator is in staat om dit voor elkaar te krijgen.

Daarbij is het niet meer dan logisch dat je op zoek bent naar de beste ventilator. Uiteindelijk wil iedereen het best mogelijke product in huis halen. Een ventilator waar ze uiteindelijk nog jaren plezier van gaan hebben.

In dit artikel nemen we met je door waar je bij de aankoop van een ventilator allemaal op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke voordelen en de verschillende soorten. We sluiten af met een lijst van de top 10 beste ventilatoren van dit moment. Zo ben je na het lezen van alle informatie in staat om direct actie te ondernemen.

Wat zijn de voordelen van een goede ventilator?

Een goede ventilator kent vele voordelen, zeker wanneer je dit vergelijkt met de meer gemiddelde ventilatoren. Het verbaast sommige mensen nog weleens hoeveel verschillende voordelen er eigenlijk van toepassing zijn bij een goede ventilator. Voordelen waar je zelf misschien überhaupt nog nooit over hebt nagedacht. Voorbeelden hierbij zijn:

 • Verkoelend: Het allereerste en allerbelangrijkste voordeel van een goede ventilator is natuurlijk dat deze verkoelend werkt. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Je wilt een apparaat in huis halen dat ervoor zorgt dat de temperatuur een stuk draaglijker wordt. Zeker in de zomers komt dat tegenwoordig goed van pas. Een hittegolf komt gemiddeld genomen steeds vaker voor. Het is dan allang niet meer genoeg om simpelweg naar binnen te vluchten. Ook hier loopt de temperatuur namelijk steeds verder op. Je moet dan ook niet raar opkijken als een goede ventilator binnen een aantal jaren onderdeel is van zo’n beetje ieder interieur.
 • Ververst de lucht: Naast de verkoelende functie van een ventilator, ververst het ook de lucht. Dit is een punt waar niet iedereen direct over nadenkt. Desondanks is het er wel één die veel positieve gevolgen heeft. Door de lucht te verversen, zorgt het apparaat ervoor dat je frisse lucht binnenkrijgt. In plaats van stilstaande, muffe lucht. Het is een zeer positieve bijkomstigheid. Door lucht in beweging te brengen, zorgt een ventilator ervoor dat de lucht ook daadwerkelijk gaat stromen. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat nare geurtjes binnen de kortste keren uit een ruimte verdwijnen. Het inademen van goede lucht gaat zo een stuk makkelijker.
 • Voorkomt ziekte: Verder voorkomt een goede ventilator ook ziekte. Het zorgt namelijk niet alleen voor het verversen van de lucht, het verjaagt ook ziektekiemen uit de lucht. Op het moment dat er bijvoorbeeld iemand ziek is in huis, verspreidt deze persoon ziektekiemen. Of die persoon dat nu wilt of niet. Dit is niet iets wat je zomaar even kunt stoppen. Het vervelende daarvan is, is dat de kans groot is dat anderen deze ziektekiemen vervolgens inademen. Een goede manier om dit tegen te gaan, is door te ventileren. En er zijn maar weinig andere opties om te ventileren dan met een ventilator. Het is precies waar dit apparaat uiteindelijk voor is gemaakt.

 • Lange levensduur: Een goede ventilator heeft een lange levensduur. Wanneer je namelijk kiest voor een apparaat van een betrouwbaar merk, bestaat dit ook uit betrouwbare onderdelen. Het heeft natuurlijk weinig zin als je ventilator na een paar weken al kapot gaat. Dan blijf je bezig. Het kost je dan iedere keer weer een hoop geld om een nieuwe aan te schaffen. Dat is verre van ideaal. En dus is het des te fijner dat een goede ventilator een lange levensduur heeft. Je bent dan jarenlang voorzien van een manier om de eerdergenoemde voordelen te bewerkstelligen. Bovendien is er maar één keer een investering nodig. Hier profiteer je vervolgens op de lange termijn van.
 • Verbruikt minder energie dan een airco: Een bekend alternatief voor de ventilator is natuurlijk de airco. Ook dit is een apparaat dat voor verkoeling in huis kan zorgen. Echter is het probleem met een airco dat deze veel duurder is én veel meer energie gebruikt. De gemiddelde airco vreet zelfs energie. Hierdoor heb je niet alleen kosten van de initiële investering. Ook de stroomkosten zullen maandelijks flink de lucht in schieten. Met een ventilator heb je dit probleem niet. Sterker nog, een ventilator verbruikt zelfs heel weinig energie. Het is niet voor niets dat mensen er soms voor kiezen om deze gewoon de hele nacht aan te laten staan.
 • Weinig geluid: Tot slot produceert een ventilator ook nog eens weinig geluid. Het is voor veel mensen vaak een reden tot zorg. Kan ik nog wel slapen met een ventilator aan het eind van mijn bed? En wordt het niet extreem moeilijk om me te concentreren tijdens het werken of studeren? Allemaal vragen die hiermee direct worden beantwoord. Doordat een ventilator relatief weinig geluid produceert, heeft het verder geen storende werking. Zowel slapen als ook werken of studeren moet dus prima kunnen. Uiteindelijk gaat dit zelfs nog een stuk beter, aangezien een ventilator dus voor de nodige verkoeling weet te zorgen. Meer kun je je niet wensen.

Soorten ventilatoren

In de praktijk is het niet zo dat er maar één type ventilator is. Sterker nog, er zijn relatief veel verschillende soorten ventilatoren. Het is daarom belangrijk om te weten welke opties je nu eigenlijk allemaal hebt. Pas dan kun je voor jezelf beslissen welke optie je zelf nodig denkt te hebben. En wat dus de beste ventilator is voor jou. Qua verschillende opties kun je denken aan:

 • Staand: De staande ventilator is een van de meest bekende opties. Deze staande ventilator kun je oppakken en overal neerzetten. Deze zet je bijvoorbeeld naast de tafel neer, wanneer je daar aan het werk bent. Of je zet hem naast de bank, zodat je op de bank de koele lucht voelt. Een groot voordeel van een staande ventilator is dan ook dat deze zeer mobiel is. Je hebt alle keuze om hem neer te zetten waar je hem het liefste hebt.

 • Plafond: Dan kan de beste ventilator voor jou ook een plafondventilator zijn. Vanzelfsprekend hangt deze aan het plafond. Een plafondventilator is van zichzelf een stuk minder verplaatsbaar. Deze hangt in principe gewoon vast. Het is verantwoordelijk voor een lekker briesje van bovenaf. Plafondventilators kom je vaak ook tegen in bijvoorbeeld een restaurant of een winkel. Mocht je hier de ruimte voor hebben, dan is het zeker de moeite waard om de optie te overwegen.
 • Vloer: Verder bestaat er ook de optie om voor een vloerventilator te kiezen. Een vloerventilator zet je vanzelfsprekend op de grond neer. Deze hebben vaak een lichte helling naar boven, zodat je ook op een iets hogere hoogte gewoon de verkoeling voelt. De vloerventilator is in principe net zo mobiel als de staande ventilator. Je kunt deze overal mee naartoe nemen wanneer je deze nodig denkt te hebben. Een vloerventilator met een mooi design voegt ook nog eens echt iets aan je interieur toe.
 • Tafel: De tafelventilator is misschien nog wel de meest mobiele optie die er is. De ventilator van dit type is een stuk minder hoog dan de staande ventilator. Hierdoor komt deze goed tot z’n recht op bijvoorbeeld een tafel of een kastje. Je kunt deze overal mee naartoe nemen. Wil je buiten in de tuin wat verkoeling? Dan zit je hem daar gewoon op tafel neer. In iedere ruimte kun je wel een tafelventilator gebruiken.

 • Muur: Daarnaast mag uiteraard ook de muurventilator niet ontbreken. Zoals de naam al zegt, hang je deze ventilator op aan de muur. Daarmee neemt het apparaat nauwelijks ruimte in. Het is perfect in staat om vanaf de muur voor de juiste verkoeling te zorgen. En dat terwijl het tegelijkertijd nooit in de weg staat.
 • Inclusief luchtzuivering: Tegenwoordig zijn ventilatoren zodanig geavanceerd, dat je ook een ventilator inclusief luchtzuivering kunt krijgen. Een ventilator van dit type zorgt niet alleen voor het rondblazen van de lucht. Deze zorgt er ook voor dat de lucht zelf gezuiverd wordt. Dat ziektekiemen, kleine deeltjes en nare geurtjes er bijvoorbeeld uit verdwijnen. Dan zet je nog een extra stap om voor schone lucht in huis te zorgen.

Waarop letten bij het kopen van de beste ventilator?

Ben je van plan om de beste ventilator aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. Er zijn namelijk een aantal eigenschappen van de ventilator die het een geschikt product maken. Zeker ten opzichte van andere opties. Het gaat dan om:

 • Afstandsbediening: In de tijd waarin we leven, zijn we op zoek naar gemak. Hoe makkelijker een ventilator te bedienen is, hoe beter. En dus hebben sommige mensen behoefte aan een afstandsbediening. De afstandsbediening laat je de ventilator van een afstandje besturen.
 • Vermogen: Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het vermogen. Hoe hoger het vermogen namelijk is, hoe harder de ventilator ook kan blazen. En hoe koeler een ruimte dus aanvoelt. Het vermogen van een ventilator geeft men aan in watt.
 • Snelheden: Een ventilator is in principe in te stellen op verschillende snelheden. Dit is erg fijn, want dan kun je heel precies afstellen waar je behoefte aan hebt. De beste ventilator biedt dan ook waarschijnlijk verschillende snelheden aan. Dit maakt het gebruik een stuk prettiger.

 • Geluid: Tot slot is het ook belangrijk om rekening met het geluid te houden. Zoals eerder aangegeven, kan te hard geluid tot problemen leiden. Bijvoorbeeld bij het werken, studeren of slapen. Een ventilator met een hoog vermogen maakt vaak ook veel geluid. Echter kun je deze dan op een lagere snelheid zetten, om de geluidsproductie aanzienlijk te verlagen.

Wat is de beste ventilator? Dit is onze Top 10!

Nu we alle informatie met betrekking tot de beste ventilator hebben besproken, is het tijd voor de top 10. Aan de hand van een aantal kwaliteitseisen zijn we tot de conclusie gekomen dat een aantal ventilatoren er bovenuit springen. Ze hebben net iets meer te bieden dan de concurrentie. Deze top 10 ziet er als volgt uit:

Deze luxe torenventilator van Clean Air Optima, de CA406B, bevat lekker veel technische snufjes. De ventilator heeft 3 snelheidsstanden, waartussen hij automatisch kan schakelen. Wanneer het warmer is in bijvoorbeeld de slaapkamer, kan het apparaat hier automatisch de snelheid op aanpassen, zodat de temperatuur altijd op het goede peil blijft. Daarnaast is de torenventilator lekker stil. Ook de draaihoek kan op verschillende manieren aangepast worden. De online klantreviews zijn zeer positief en dat snappen we wel: dit is een mooie en goede ventilator.
Een stijlvolle plafondventilator met verlichting en 5 kantelbare bladen. Je kunt kiezen voor zwarte bladen, maar als je liever een houtlook wilt draai je de rotorbladen eenvoudig om. De ventilator heeft 3 standen en is lekker stil in gebruik. De bladen hebben een lengte van 53 cm en zorgen voor een optimale luchtstroom. Deze QAZQA Cool plafondventilator met lamp heeft een doorsnede van 130 cm. Je bedient de ventilator én de lamp met de bijgeleverde afstandsbediening. De plafondventilator is voorzien van een A++ label en is daardoor energiezuinig.
De Bestron DFA 40 vloerventilator combineert een hoge kwaliteit met een goede betaalbaarheid. Gezien de optimale prijs-kwaliteitverhouding staat deze dan ook bovenaan de lijst. Met een doorsnee van 45 cm is dit de ideale vloerventilator. Het vermogen van 100 watt zorgt er bovendien voor dat er ook echt verkoeling mogelijk is. Daarbij heeft deze ventilator een maximaal geluidsniveau van 63,2 dB. Dit kun je verlagen door te kiezen voor een van de laagste snelheidsstanden. In totaal zijn het er namelijk 3. Met een snoerlengte van 1.7 meter hoef je dit product bovendien niet per se dicht bij een stopcontact neer te zetten.
Deze Bestron DC30T plafondventilator is dus bedoeld voor aan het plafond. Gezien de hoogte waarop je deze ophangt, kan het lekker gebruikmaken van de ruimte. De ventilator heeft dan ook een diameter van 75 cm. Hierdoor is het optimaal in staat om voor verkoeling te zorgen. Daarbij heeft dit apparaat een vermogen van 60 watt en 3 verschillende snelheden waarop je hem in kan stellen. Tot slot is deze plafondventilator voorzien van een mooie, beige, houtachtige kleur. Een kleur die in menig inrichting goed tot z’n recht komt. Het is daarmee een volwaardige toevoeging aan iedere huiskamer, slaapkamer of ieder kantoor.
Deze Airshower F120 van Boneco is misschien wel de mooiste ventilator in deze lijst. Er is namelijk specifiek veel aandacht besteed aan het design. Hierdoor heeft het apparaat een bijzonder modern, stijlvol karakter meegekregen. Echter moet dit uiteraard niet ten koste gaan van de kwaliteit van het product zelf. Gelukkig heeft deze statiefventilator dan ook 41 watt aan vermogen en een maximale geluidsproductie van 35 dB. Verder kun je de ventilator op 3 verschillende snelheden instellen. Tot slot is het zelfs mogelijk om de kop van de ventilator tot maar liefst 270 graden te draaien. De veelzijdigheid van dit product is bewonderenswaardig.
Deze stille ventilator van Duux heet niet voor niets "Whisper". Hij produceert namelijk heel weinig geluid. En dat is extra fijn wanneer je hem op je slaapkamer wilt zetten - hiervoor zit er nog een extra stille nachtmodus op. Verder beschikt hij over een afstandsbediening, 26 standen en is hij gemakkelijk te draaien en in hoogte te verstellen. Het apparaat is ook geschikt voor in grote ruimtes, gezien zijn bereik. Dus wil je multifunctionaliteit, power en een stil apparaat dan zit je bij dit product wel goed!

Zo, dat was onze lijst met de volgens ons top 10 beste ventilatoren! Mocht je nog verder willen zoeken, of zien wat voor alternatieve producten er allemaal zijn, dan kun je via de onderstaande knop naar de webshop gaan. We wensen je een goede aankoop toe! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo