Beste ventilator

Ben je op zoek naar de beste ventilator? Dat lijkt ons een goed plan! Op het moment dat de warme zomermaanden er weer aankomen, verschuift de aandacht van de kou naar de warmte. Het is logisch dat je dan behoefte hebt aan manieren van verkoeling. Een ventilator is uiteraard in staat om dit voor elkaar te krijgen.

Uiteindelijk wil iedereen het best mogelijke product in huis halen. En daar helpen we je graag bij!
In dit artikel nemen we met je door waar je bij de aankoop van een ventilator allemaal op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke voordelen en de verschillende soorten. Ook bespreken we de top 10 beste ventilatoren van dit moment. 

Beste ventilator Bestron

Wat zijn de voordelen van een goede ventilator?

Een goede ventilator kent vele voordelen, zeker wanneer je dit vergelijkt met de meer gemiddelde ventilatoren. Het verbaast sommige mensen nog weleens hoeveel verschillende voordelen er eigenlijk van toepassing zijn bij een goede ventilator. Voordelen waar je zelf misschien überhaupt nog nooit over hebt nagedacht. Voorbeelden hierbij zijn:

 • Een goede ventilator werkt verkoelend.
  Het allereerste en allerbelangrijkste voordeel van een goede ventilator is natuurlijk dat deze verkoelend werkt. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Je wilt een apparaat in huis halen dat ervoor zorgt dat de temperatuur een stuk draaglijker wordt. 
 • Ververst de lucht.
  Naast de verkoelende functie van een ventilator, ververst het ook de lucht. Dit is een punt waar niet iedereen direct over nadenkt. Desondanks is het er wel één die veel positieve gevolgen heeft. Door de lucht te verversen, zorgt het apparaat er namelijk voor dat je frisse lucht binnenkrijgt in plaats van stilstaande, muffe lucht. Ook voor de gezondheid is dat stukken beter! 
 • Voorkomt ziekte.
  Een goede ventilator voorkomt dus ook ziekte. Het zorgt namelijk niet alleen voor het verversen van de lucht, het verjaagt ook ziektekiemen uit de lucht. Op het moment dat er bijvoorbeeld iemand ziek is in huis, verspreidt deze persoon ziektekiemen. Het vervelende daarvan is, is dat de kans groot is dat anderen deze vervolgens inademen. Een goede manier om dit tegen te gaan, is door te ventileren.

  Duux Statiefventilator met afstandsbediening
   
 • Lange levensduur.
  Wanneer je kiest voor een apparaat van een betrouwbaar merk, bestaat dit ook uit goede, duurzame onderdelen. Bovendien is er maar één keer een investering nodig. Hier profiteer je vervolgens op de lange termijn van! 
 • Verbruikt minder energie dan een airco.
  Een bekend alternatief voor de ventilator is natuurlijk de airco. Ook dit is een apparaat dat voor verkoeling in huis kan zorgen. Echter is het probleem met een airco dat deze veel duurder is én veel meer energie verbruikt. De gemiddelde airco vréét zelfs energie. Hierdoor heb je niet alleen kosten van de initiële investering, maar ook de stroomkosten zullen maandelijks flink de lucht in schieten.

  Met een ventilator heb je dit probleem niet. Sterker nog, een ventilator verbruikt zelfs heel weinig energie. Het is niet voor niets dat mensen er soms voor kiezen om deze gewoon de hele nacht aan te laten staan.
 • Weinig geluid.
  Tot slot produceert een ventilator ook nog eens weinig lawaai. Het is voor veel mensen vaak een reden tot zorg. Kan ik nog wel slapen met een ventilator aan het eind van mijn bed? En wordt het niet extreem moeilijk om me te concentreren tijdens het werken of studeren? Allemaal vragen die hiermee direct worden beantwoord. Doordat een ventilator relatief weinig geluid produceert, heeft het verder geen storende werking

Wat is de beste ventilator? Dit is onze Top 10

Nu we alle informatie met betrekking tot de beste ventilator hebben besproken, is het tijd voor de top 10. Aan de hand van een aantal kwaliteitseisen zijn we tot de conclusie gekomen dat een aantal ventilatoren er bovenuit springen. Ze hebben net iets meer te bieden dan de concurrentie. Deze top 10 ziet er als volgt uit:

Deze stille ventilator van Duux heet niet voor niets "Whisper". Hij produceert namelijk heel weinig geluid. En dat is extra fijn wanneer je hem op je slaapkamer wilt zetten - hiervoor zit er nog een extra stille nachtmodus op. Verder beschikt hij over een afstandsbediening, 26 standen en is hij gemakkelijk te draaien en in hoogte te verstellen. Het apparaat is ook geschikt voor in grote ruimtes, gezien zijn bereik. Dus wil je multifunctionaliteit, power en een stil apparaat dan zit je bij dit product wel goed!
Deze luxe torenventilator van Clean Air Optima, de CA406B, bevat lekker veel technische snufjes. De ventilator heeft 3 snelheidsstanden, waartussen hij automatisch kan schakelen. Wanneer het warmer is in bijvoorbeeld de slaapkamer, kan het apparaat hier automatisch de snelheid op aanpassen, zodat de temperatuur altijd op het goede peil blijft. Daarnaast is de torenventilator lekker stil. Ook de draaihoek kan op verschillende manieren aangepast worden. De online klantreviews zijn zeer positief en dat snappen we wel: dit is een mooie en goede ventilator.
De Bestron DFA 40 vloerventilator combineert een hoge kwaliteit met een goede betaalbaarheid. Gezien de optimale prijs-kwaliteitverhouding staat deze dan ook bovenaan de lijst. Met een doorsnee van 45 cm is dit de ideale vloerventilator. Het vermogen van 100 watt zorgt er bovendien voor dat er ook echt verkoeling mogelijk is. Daarbij heeft deze ventilator een maximaal geluidsniveau van 63,2 dB. Dit kun je verlagen door te kiezen voor een van de laagste snelheidsstanden. In totaal zijn het er namelijk 3. Met een snoerlengte van 1.7 meter hoef je dit product bovendien niet per se dicht bij een stopcontact neer te zetten.
De torenventilator van Auronic is ideaal voor de warmere zomerdagen. Dankzij het handige lcd-scherm kan je direct zien op welke stand hij staat. Daarnaast kan je hem op verschillende manieren instellen voor zowel de kracht van de wind als de richting. Ook zit er een handige timer bij voor wanneer je energie wil besparen door hem ‘s nachts uit te zetten. Het apparaat is stil en kan met een afstandsbediening bediend worden.
Heb je geen ruimte voor een lamp én een ventilator op je plafond? Dan is de LED-plafondventilator van Proventa een uitstekende keus. Deze ventilator heeft een diameter van 60 cm en kan met een afstandsbediening bediend worden. Het apparaat is fluisterstil en heeft een zomer- en winterstand voor optimaal gebruik. Je kan de lichten dimmen en de ventilator op 23 verschillende standen zetten.
Heb je snel last van korte snoeren of kabels die in de weg liggen? Dan is de draadloze ventilator van Eurom een goede keus. Deze ventilator kan je opladen via een usb-port, waarna je het apparaat uren kan gebruiken. Het apparaat is klein van formaat en past perfect op je bureau of nachtkastje. Hij heeft vier verschillende standen en kan handmatig ingesteld worden.
Deze Airshower F120 van Boneco is misschien wel de mooiste ventilator in deze lijst. Er is namelijk specifiek veel aandacht besteed aan het design. Hierdoor heeft het apparaat een bijzonder modern, stijlvol karakter meegekregen. Echter moet dit uiteraard niet ten koste gaan van de kwaliteit van het product zelf. Gelukkig heeft deze statiefventilator dan ook 41 watt aan vermogen en een maximale geluidsproductie van 35 dB. Verder kun je de ventilator op 3 verschillende snelheden instellen. Tot slot is het zelfs mogelijk om de kop van de ventilator tot maar liefst 270 graden te draaien. De veelzijdigheid van dit product is bewonderenswaardig.
Wanneer je het snel warm krijgt tijdens het studeren, werken of gamen is het handig als je een lichte verkoeling in de buurt hebt. De Northwall Mini USB ventilator is hier perfect voor. Deze ventilator sluit je aan via de usb-port van je computer waarna je kan genieten van frisse wind op je gezicht. Dankzij de dual-motoren is hij extra krachtig, maar toch blijft hij fluisterstil. Je kan genieten van 2 verschillende snelheden en je kan de “kop” ook makkelijk kantelen zodat hij precies goed gericht staat.
Een stijlvolle plafondventilator met verlichting en 5 kantelbare bladen. Je kunt kiezen voor zwarte bladen, maar als je liever een houtlook wilt draai je de rotorbladen eenvoudig om. De ventilator heeft 3 standen en is lekker stil in gebruik. De bladen hebben een lengte van 53 cm en zorgen voor een optimale luchtstroom. Deze QAZQA Cool plafondventilator met lamp heeft een doorsnede van 130 cm. Je bedient de ventilator én de lamp met de bijgeleverde afstandsbediening. De plafondventilator is voorzien van een A++ label en is daardoor energiezuinig.
Deze Bestron DC30T plafondventilator is dus bedoeld voor aan het plafond. Gezien de hoogte waarop je deze ophangt, kan het lekker gebruikmaken van de ruimte. De ventilator heeft dan ook een diameter van 75 cm. Hierdoor is het optimaal in staat om voor verkoeling te zorgen. Daarbij heeft dit apparaat een vermogen van 60 watt en 3 verschillende snelheden waarop je hem in kan stellen. Tot slot is deze plafondventilator voorzien van een mooie, beige, houtachtige kleur. Een kleur die in menig inrichting goed tot z’n recht komt. Het is daarmee een volwaardige toevoeging aan iedere huiskamer, slaapkamer of ieder kantoor.

Zo, dat was onze lijst met de volgens ons top 10 beste ventilatoren! Mocht je nog verder willen zoeken, of zien wat voor alternatieve producten er allemaal zijn, dan kun je via de onderstaande knop naar de webshop gaan. We wensen je een goede aankoop toe! 

Meer weten? Lees dan hieronder onze koopgids

Waarop letten bij het kopen van de beste ventilator?

Ben je van plan om de beste ventilator aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. Het gaat dan om:

 • Afstandsbediening.
  In de tijd waarin we leven, zijn we op zoek naar gemak. Hoe makkelijker een ventilator te bedienen is, hoe beter. En dus hebben sommige mensen behoefte aan een afstandsbediening. Je hoeft dan niet telkens helemaal naar de ventilator te lopen om hem uit of aan te zetten, bijvoorbeeld. 
 • Vermogen.
  Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het vermogen. Hoe hoger het vermogen namelijk is, hoe harder de ventilator ook kan blazen. En hoe koeler een ruimte dus aanvoelt. Het vermogen van een ventilator geeft men aan in watt.
 • Verbruik.
  Hoewel een ventilator over het algemeen zuiniger is dan een airco of soortgelijk apparaat, is het nog steeds goed om te weten wat je ventilator verbruikt. Zo kan je op zoek gaan naar de meest zuinige optie die bij je past.

Waarop letten beste ventilator kopen

 • Meerdere snelheden instellen.
  Let erop dat je de ventilator kan instellen op verschillende snelheden. Dit is erg fijn, want dan kun je heel precies afstellen waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld graag een licht briesje tijdens het slapen? Of juist even flink de boel laten doorwaaien? Wat ons betreft is het dus erg fijn om deze optie te hebben!

 • Geluid.
  Last but not least, is het ook belangrijk om rekening met het geluid te houden. Zoals eerder aangegeven, kan te hard geluid tot problemen leiden. Bijvoorbeeld bij het werken, studeren of slapen. Bij veel ventilatoren kun je checken hoeveel geluid deze maakt, dit staat vaak beschreven in de specificaties van de webshop. Ga voor een zo laag mogelijke hoeveelheid dB, als je een stille ventilator wenst (of check via de link even ons artikel hierover)!

Soorten ventilatoren

Er zijn relatief veel verschillende soorten ventilatoren. Het is daarom belangrijk om te weten welke opties je nu eigenlijk allemaal hebt. Pas dan kun je voor jezelf beslissen welke optie je zelf nodig denkt te hebben. En wat dus de beste ventilator is voor jou. Qua verschillende opties kun je denken aan:

 • Staand. 
  De staande ventilator is een van de meest bekende opties. Deze staande ventilator kun je oppakken en overal neerzetten. Deze zet je bijvoorbeeld naast de tafel neer, wanneer je daar aan het werk bent. Of je zet hem naast de bank, zodat je op de bank de koele lucht voelt.

 • De plafondventilator.  
  Daarnaast kan de beste ventilator voor jou ook een plafondventilator zijn. Vanzelfsprekend hangt deze aan het plafond. Een plafondventilator is van zichzelf een stuk minder verplaatsbaar. Deze hangt in principe gewoon vast. Het is verantwoordelijk voor een lekker briesje van bovenaf. 
 • Vloerventilator.
  Verder bestaat er ook de optie om voor een vloerventilator te kiezen. Een vloerventilator zet je vanzelfsprekend op de grond neer. Deze hebben vaak een lichte helling naar boven, zodat je ook op een iets hogere hoogte gewoon de verkoeling voelt. De vloerventilator is in principe net zo mobiel als de staande ventilator. Een vloerventilator met een mooi design voegt ook echt iets aan je interieur toe.
 • Een tafelventilator.
  De tafelventilator is misschien nog wel de meest mobiele optie die er is. De ventilator van dit type is een stuk minder hoog dan de staande ventilator. Hierdoor komt deze goed tot z’n recht op bijvoorbeeld een tafel of een kastje. Je kunt deze overal mee naartoe nemen. Wil je buiten in de tuin wat verkoeling? Dan zit je hem daar gewoon op tafel neer. In iedere ruimte kun je wel een tafelventilator gebruiken. Vaak zijn deze kleine ventilatoren via USB oplaadbaar.

  Northwall tafelventilator voorbeelden

 • Muur.
  Uiteraard mag ook de muurventilator niet ontbreken. Zoals de naam al zegt, hang je deze ventilator op aan de muur. Daarmee neemt het apparaat nauwelijks ruimte in. Het is perfect in staat om vanaf de muur voor de juiste verkoeling te zorgen. En dat terwijl het tegelijkertijd nooit in de weg staat.
 • Een ventilator inclusief luchtzuivering.
  Tegenwoordig zijn ventilatoren zodanig geavanceerd, dat je ook een ventilator inclusief luchtzuivering kunt krijgen. Een ventilator van dit type zorgt niet alleen voor het rondblazen van de lucht. Deze zorgt er ook voor dat de lucht zelf gezuiverd wordt. Dat ziektekiemen, kleine deeltjes en nare geurtjes er bijvoorbeeld uit verdwijnen. Dan zet je nog een extra stap om voor schone lucht in huis te zorgen! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo