Beste torenventilator, paal ventilator of zuilventilator

Beste zuilventilator

Een torenventilator wordt ook wel een zuil ventilator of paalventilator genoemd. Hoewel ze qua benaming verschillen, is de werking van deze torens allemaal hetzelfde. Ze voorzien jouw woonkamer, keuken of slaapkamer van een verkoelende bries. Als je de beste torenventilator wilt kopen, dan doe je dat om een aantal redenen. Eén daarvan is het compacte en moderne design.

Daardoor is een ventilator toren prima te integreren binnen het interieur. De beste zuilventilators zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hoogtes. Ook verschillen ze onderling in de mogelijke functies en het vermogen. Als je op zoek bent naar een torenventilator, wil je natuurlijk wel de juiste aankoop doen. De keuze voor een zuilventilator stem je bijvoorbeeld af op het oppervlak van de ruimte, de soort bediening en het aantal decibellen.

Beste torenventilator

In de slaapkamer kies je bijvoorbeeld liever voor een stille paal ventilator. Maar, er zijn nog meer dingen waar je rekening mee moet houden als je een ventilator toren wilt aanschaffen. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen een paal, zuil en torenventilator. Daarnaast vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij de aankoop én voorzien we je van onze top 5 beste paalventilatoren.

Paalventilator of torenventilator: wat zijn de voordelen?

Als je kiest voor de beste torenventilator, dan kun je rekenen op een aantal voordelen. Net als een plafondventilator zorgt ook een paalventilator voor de verplaatsing van lucht. Je kunt daardoor beschikken over een aangenaam klimaat in je huis of kantoor, zonder dat de lucht gekoeld hoeft te worden. Maar, een paalventilator of torenventilator kent nog meer voordelen. Om de keuze voor de beste ventilator op de markt makkelijker te maken, hebben we een aantal voordelen van paalventilatoren voor je op een rij gezet!

 • Modern design: als je een zuilventilator in het zicht wilt plaatsen, dan hechten veel mensen waarde aan een modern design. Bijvoorbeeld als je de torenventilator wilt gebruiken in de woonkamer of keuken. Een paalventilator is vaak voorzien van een slank ontwerp. Daardoor plaats je hem eenvoudig in een hoek of achter de bank. Omdat deze zuilen vooral in de hoogte zijn gebouwd, nemen ze weinig ruimte in beslag. Door het moderne design vallen ze niet direct op als ventilator en passen ze in vrijwel ieder interieur.

Zuilventilator design

 • Eenvoudig verplaatsbaar: een paal ventilator is eenvoudig te verplaatsen. Dat heeft met het langwerpige design te maken, maar ook met het gewicht. Een zuilventilator is, afhankelijk van het type, een stuk lichter dan gewone ventilatoren. Zo verplaats je de torenventilator bijvoorbeeld eenvoudig van de slaapkamer naar de woonkamer. Je bent door de mobiliteit dus niet gebonden aan één vaste plek.
 • Verstelbare lengte: de meeste torenventilatoren hebben een verstelbare lengte. Hierdoor kan je altijd op de gewenste hoogte genieten van een verfrissende bries en een lekkere verkoelende wind. Vaak ligt de hoogte tussen de 65 en 150 cm, maar dat verschilt per apparaat.
 • Voordelig in aanschaf: een ventilator toren is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan andere ventilatoren voor in huis. Hierbij kun je denken aan een plafondventilator. Zeker als je de aankoopprijs vergelijkt met andere koelsystemen zoals een airconditioning. Een zuil ventilator is dus een prima optie als je een beperkt budget hebt, maar toch wilt kunnen genieten van aangename verkoeling.

Bediening Auronic paalventilator

 • Makkelijk te bedienen: ook het gebruiksgemak is één van de voordelen van torenventilatoren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een handmatige bediening via het display van de zuil. Maar er bestaan ook paal ventilatoren met een afstandsbediening. Zo kun je de ventilator op afstand in verschillende standen zetten, de timerfunctie instellen of de toren in- of uitschakelen.

Dit is onze top 5 beste paalventilatoren

Nu je precies weet waar je op moet letten, hoef je niets aan het toeval over te laten als je graag een plafondventilator met lamp wilt kopen. Handig, want de keuze is enorm. Kies jij voor een kleine ventilator met verlichting in de slaapkamer, of wil je jouw woonkamer voorzien van een stijlvolle plafondventilator met dimbare lamp? Om de keuze makkelijker te maken, voorzien we je graag van onze top 5 ventilatorlampen.

Het strakke design van de CoolHome ventilator past in vrijwel elk huis. Bovendien heeft hij zowel een draai- als een kantelfunctie waardoor je vanuit elke gewenste hoek een verkoelende bries kan voelen. Het apparaat heeft daarbij ook een ionisator die helpt om de lucht binnen je huis te reinigen zonder dat je daarvoor een apart apparaat hoeft aan te schaffen. De CoolHome ventilator heeft 3 verschillende standen en een kindmodus waarbij hij langzaam uitschakelt zodat je kind niet te veel afkoelt ‘s nachts.
De Auronic torenventilator is ideaal voor kleine ruimtes. Hij neemt namelijk slechts 32x32 cm vloeroppervlakte in beslag. Daarnaast is hij lekker hoog, wel 118 cm, waardoor hij gemakkelijk je stoel of bed kan bereiken. De ventilator heeft 3 verschillende standen en ook een slaapmodus en natuurlijke modus. In de natuurlijke modus geniet je van de wind alsof je buiten een briesje voelt. Je kan het apparaat eenvoudig bedienen met een touchpad of met de bijgeleverde afstandsbediening.
Een mooie slanke zuil ventilator met veel verschillende functies. De Clean Air Optima paalventilator is 97 cm hoog en heeft een diameter van 28 cm. Deze zuil ventilator kun je ook prima in de slaapkamer gebruiken. Hij produceert namelijk slechts 25 db aan geluid. Het bovenste en onderste deel van de ventilator draaien afzonderlijk in 90 en 360 graden. De toren is voorzien van een afstandsbediening waarmee je gebruik kunt maken van de timer én de 3 standen. De timerfunctie is in te stellen van 1-8 uur. Door de ingebouwde infrarood sensor, kun je de zuilventilator ook op afstand bedienen als het donker is. Bijvoorbeeld in de slaapkamer. De Design Tower van Clean Air Optima heeft een kabellengte van 2.00 meter.
Deze budgetvriendelijke paalventilator van Inventum levert prima prestaties en is uitgevoerd in een modern en strak design. Naast de 3 standen kun je ook nog kiezen uit 3 verschillende luchtstromen waaronder een slaapstand. Met een hoogte van 76 cm en een diameter van 24 cm, plaats je deze zuil ventilator eenvoudig in elke ruimte. De draaifunctie is apart te bedienen via de afstandsbediening. Dat geldt ook voor de timerfunctie en de verschillende standen. Met een geluidsniveau van 55 db is deze torenventilator redelijk stil in gebruik. De lengte van de kabel bedraagt 1,5 meter.
De CA-405 van Clean Air Optima is een smalle paal ventilator met een hoogte van 92 cm. De diameter bedraagt 29 cm. Deze torenventilator heeft een ingebouwde ionisator. Naast het koelen wordt de lucht dus ook gezuiverd. De ventilator heeft een draaihoek van 80 graden en beschikt over 3 standen met infraroodsensor. De meegeleverde afstandsbediening werkt dus ook als het donker is. Op afstand kun je tevens gebruik maken van de timer die je kunt instellen van 1 tot 8 uur. Het bedieningspaneel is voorzien van led-verlichting en makkelijk te bedienen toetsen. Met een geluidsniveau van minder dan 25 db, is deze zuilventilator ook geschikt voor in de slaapkamer. De Clean Air Optima CA-405 heeft een kabel met een lengte van 2.00 meter.

Een zuil ventilator, paal ventilator of ventilator toren: is er een verschil?

Nee, er is geen verschil tussen de werking van een zuil, paal of torenventilator. Elke benaming is juist en de functies en werking van de apparaten blijft hetzelfde. Deze ventilatoren zuigen de lucht uit de ruimte of, en blazen deze vervolgens weer uit. Deze luchtverplaatsing zorgt voor een aangename koele bries in elke kamer.

Natuurlijk bestaat er onderling wel een verschil in de mogelijkheden en prestaties. Hierbij kun je denken aan de geruisloosheid van de ventilator of hoe energiezuinig deze is. Ook qua design, materialen en bediening zijn er verschillen. De keuze die je daarin maakt hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeur.Torenventilator kopen: waar moet je op letten?

In jouw zoektocht naar de beste torenventilator, wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten voordat je een aankoop doet. Want natuurlijk speelt het design een rol, maar de prestaties en functies zijn net zo belangrijk. Ook is het goed om rekening te houden met het aantal decibellen die de ventilator produceert. Dat is vooral van belang als je de paal ventilator op kantoor of in de slaapkamer wilt gebruiken. Toch zijn er nog meer dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een zuilventilator:

 • De hoogte: hoewel een zuilventilator altijd een langwerpig apparaat is, bestaan er wél verschillen in hoogte. Deze kan variëren van 100 tot wel 150 centimeter. Kiezen voor de beste paalventilator betekent dus ook dat je hierop moet letten.

  Des te hoger de ventilator toren is, des te efficiënter de luchtverplaatsing zal plaatsvinden. Dat komt doordat de ventilator bij deze hoogte voor verkoeling op zithoogte zorgt. Als je kiest voor een te kleine ventilator, dan moet je deze mogelijk op een verhoging plaatsen om het gewenste effect te krijgen. Bedenk je dus vooraf goed in welke situatie je de zuilventilator vooral gaat gebruiken.
 • Aantal standen: het aantal standen van een torenventilator zegt wat over de snelheid waarmee de lucht verplaatst kan worden. Kies dus altijd voor een paalventilator met 2-3 standen of meer. Zo kun je ook van een aangename verkoeling genieten tijdens snikhete zomerdagen of een flink opgewarmde ruimte.

Coolhome toren ventilator staand

 • Geluid: bij de aanschaf is het heel belangrijk om te letten op het aantal decibellen dat het apparaat produceert. Des te hoger, des te meer geluid. Hoe stil de zuilventilator moet zijn is ook afhankelijk van de ruimte waarin je de toren wilt gaan gebruiken. In de slaapkamer kies je het beste voor een stille of nagenoeg geruisloze paalventilator. Zeker als je ook tijdens het slapen ongestoord van een aangenaam klimaat wilt kunnen genieten. Ook op kantoor of in de woonkamer is een stille paalventilator een goede keuze.
 • Bediening: een paalventilator kun je op verschillende manieren bedienen. Dit kun je via het apparaat zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor een torenventilator met afstandsbediening. Kies je voor een handmatige bediening, dan schakel je de ventilator aan en uit via het display op het apparaat. Ook als je de zuil ventilator harder of zachter wilt laten werken gebruik je de knoppen op het bedieningspaneel. Wil je vooral kunnen genieten van comfort en gebruiksgemak? Dan kun je het beste kiezen voor een paalventilator met afstandsbediening. Dat zou in ieder geval onze voorkeur hebben! 
 • Kabellengte: een zuil ventilator werkt op stroom. Dat wil zeggen dat je het apparaat in werking stelt door gebruik te maken van een stekker en een stopcontact. Let daarom goed op de lengte van de kabel in jouw zoektocht naar de beste torenventilator. Een te kort snoer kan ervoor zorgen dat je gebonden bent aan één plek. Daarnaast kan een te korte kabel ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat je gebruik moet maken van een verlengsnoer om het apparaat te kunnen verplaatsen.

Onze nummer één in de lijst is momenteel een apparaat van het merk Coolhome. Zij hebben een mooi overzicht gemaakt van de verschillende opties die ze aanbieden. Mocht je er al voor hebben gekozen om voor dit merk te gaan, dan kan het heel handig zijn om dit eens te bestuderen! En zo niet, dan kun je in ieder geval heel handig zien welke functies er over het algemeen allemaal beschikbaar zijn bij torenventilatoren. 

Paalventilatoren vergelijken

Dit was ons overzicht van de volgens ons beste paal, toren of zuilventilatoren! Hopelijk heb je een keuze kunnen maken uit onze top 5. Zo niet, dan kun je via onderstaande knop alle mogelijke producten (met productreviews) bekijken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo