Beste stille ventilator slaapkamer

Beste stille ventilator slaapkamer

Zoek je naar de beste stille ventilator voor op de slaapkamer? Dan kun je veel hebben aan dit artikel! We leggen je namelijk graag uit waar je het beste op kunt letten bij het kopen van een stille slaapkamer ventilator. Daarnaast hebben we een Top 5 gemaakt met hierin de volgens ons meest kwalitatieve geluidloze ventilatoren. zo kun je er zeker van zijn dat je heerlijk koel kunt slapen!

Waar moet de beste stille slaapkamer ventilator aan voldoen?

Er is natuurlijk super vervelend als je ’s nachts niet kunt slapen doordat het te warm is. Vooral in de zomer of tijdens een hittegolf kan het erg benauwd aanvoelen. Veel mensen slapen dan te weinig. Dat heeft vervolgens ook weer effect op hoe je de gehele dag functioneert op je werk, op school of bij andere bezigheden. Gelukkig kan een goede stille ventilator op de slaapkamer soelaas bieden. 

Maar dan is het wél belangrijk dat de ventilator geschikt is voor gebruik in slaapkamers. En daarvoor moet het product aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke, dat leggen we je hieronder graag uit!

 • Een slaapkamer ventilator moet stil zijn. 
  Het spreekt misschien voor zich, maar toch vinden we het de moeite waard om het nog eens te vermelden: slaapkamer ventilatoren moeten geen lawaai maken. Anders lig je misschien niet door de warmte, maar door het geluid wakker! En dat streeft dan toch net even zijn doel voorbij 😉

  Het is dus van belang om te letten op de hoeveelheid decibel dat wordt geproduceerd door de ventilator. Dit wordt uitgedrukt als dB en kun je bij de meeste apparaten terugvinden bij de specificaties in de webshop. 
  Over het algemeen kunnen we aanraden om een stille ventilator te kiezen die niet boven de 30 dB uit komt.

  Liefst is de slaapkamer ventilator nóg stiller. Zo heb je bijvoorbeeld de geluidloze ventilatoren van het merk Duux  (zie afbeelding hierboven) – die zitten namelijk ongeveer op 13 dB, wat lekker stil is! (bekijk hier)

 • Verschillende snelheden of richtingen. 
  Het is handig als je bij een slaapkamer ventilator kunt kiezen tussen meerdere snelheden of draairichtingen. Zo kun je de ventilator harder of zachter zetten, zodat deze precies doet wat je van het apparaat wilt. Ook kan het prettig zijn als de windrichting of blaasrichting van de ventilator ingesteld kan worden. Bijvoorbeeld afwisselend van boven naar beneden, of van links naar rechts en weer terug. Je voelt dan als het ware telkens een briesje langskomen. Omdat iedereen hierin andere voorkeuren heeft, is het geen overbodige luxe wanneer dit instelbaar is. 
 • Bij voorkeur kun je de ventilator vanuit bed bedienen.
  Dat wil zeggen, dat je niet telkens je bed uit hoeft om de ventilator uit of aan te zetten, of om de instellingen (zoals de snelheid of hardheid) te veranderen. Om de ventilator van een afstand te kunnen bedienen, is het dus handig als er een afstandsbediening bij zit. 
  Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een slaapkamer ventilator met app. Door middel van de app kun je de stille ventilator dan via je telefoon instellen. Lekker makkelijk!
 • Een timer is handig.
  Sommige goede slaapkamer ventilatoren beschikken over een timerfunctie. Je kunt dan van tevoren instellen hoe lang de ventilator zijn werk doet. Vaak is dit instelbaar tot zo’n 12 uur werktijd. Na 12 uur stopt de stille ventilator dan vanzelf. 
 • Kies voor een veilige ventilator. 
  Vooral wanneer je kinderen of huisdieren in huis hebt, is het prettig als de ventilator veilig is in gebruik. Anders is er het gevaar dat handjes of pootjes nét iets te dicht bij de wieken van het apparaat komen, met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk dat de stille slaapkamer ventilator een beschermingsrek om de wieken heeft. Dat noemen ze ook wel een “gril“. Op de afbeelding hiernaast kun je zien hoe zo’n gril eruit ziet. Bij staande ventilatoren heb je hier gelukkig vaak sowieso geen last van, aangezien deze niet werken door middel van draaiende wieken. 

Stille ventilator slaapkamer kopen: waar kun je nog meer op letten?

 • Waar wil je de ventilator neerzetten of bevestigen?
  Er zijn namelijk meerdere soorten slaapkamer ventilatoren verkrijgbaar. Je kunt ten eerste kiezen voor een staande ventilator. Deze zet je op elke gewenste plek in de slaapkamer neer. Ook torenventilatoren vallen onder deze hoofdgroep. Staande ventilatoren zijn de meest populaire keuze en worden dus het meest verkocht.


  Daarnaast kun je kiezen voor een plafondventilator. Deze wordt aan het plafond bevestigd. Het voordeel van deze modellen is dat ze niet in de weg staan. Wel dienen ze hoog genoeg te hangen, in verband met de veiligheid (zodat je ze niet per ongeluk kan aanraken met je hoofd of handen). Vaak bevatten plafondventilatoren ook nog een extra lamp in het midden. Dat maakt dit soort ventilatoren erg handig en tevens geschikt voor in de slaapkamer. 

  Een vloerventilator is vaak een hele krachtige ventilator die op de grond staat. Doordat deze ventilatoren zo krachtig zijn, kan het zijn dat ze ook meer geluid maken. Dat maakt een vloerventilator iets minder geschikt voor in de slaapkamer. Hier staat tegenover dat ze heel krachtig blazen – dus als dat is waar je naar op zoek bent, dan kan een vloerventilator wel weer geschikt zijn. 

  De tafelventilator wordt, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, vaak op tafels neergezet. Maar je kunt ze uiteraard ook op je nachtkastje in de slaapkamer zetten. Het zijn vaak vrij compacte ventilatoren en werken doorgaans vrij stil doordat ze zo klein zijn. Vaak zijn dit ronde apparaten. 

 • Automatische temperatuurregeling.
  Sommige stille ventilatoren kunnen de temperatuur in de slaapkamer opmeten. Aan de hand hiervan wordt de snelheid van het roteren aangepast. Is het bijvoorbeeld warmer dan 30 graden Celsius, dan wordt er een hogere stand gebruikt, die kouder aanvoelt. Wordt het in de slaapkamer wat kouder, dan stelt de ventilator automatisch een lagere stand in. Super handig als je ligt te slapen, bijvoorbeeld! Geef je de voorkeur aan zo’n apparaat, dan zou je deze eens kunnen bekijken, van het merk Clean Air Optima. 

De beste stille ventilator slaapkamer: onze Top 5

Deze luxe torenventilator van Clean Air Optima, de CA406B, bevat lekker veel technische snufjes. De ventilator heeft 3 snelheidsstanden, waartussen hij automatisch kan schakelen. Wanneer het warmer is in bijvoorbeeld de slaapkamer, kan het apparaat hier automatisch de snelheid op aanpassen, zodat de temperatuur altijd op het goede peil blijft. Daarnaast is de torenventilator lekker stil. Ook de draaihoek kan op verschillende manieren aangepast worden. De online klantreviews zijn zeer positief en dat snappen we wel: dit is een mooie en goede ventilator.
Deze staande ventilator van het merk Duux is een hele goede keuze wat ons betreft. Het leuke aan dit apparaat is dat het eem "smart" ventilator is. Dat wil zeggen, dat je hem kan besturen door middel van de gratis mobiele app. Met 26 (!) standen kun je het apparaat zó instellen, dat het voor jou perfect werkt. Daarnaast is deze ventilator lekker stil, wat hem zeer geschikt maakt voor in bijvoorbeeld de slaapkamer of werkruimte. Er zit zelfs een "wind" instelling op, waarmee je het apparaat echte windbriesjes kan laten nabootsen. Ook bevat het apparaat een timer en een afstandsbediening.
Nog een goede stille torenventilator is deze, de CA-405. Het leuke aan deze ventilator is dat deze beschikt over een ionisator. Daardoor kan de lucht extra gezuiverd worden - een fijne bijkomstigheid. Daarnaast heeft het apparaat een timer, drie verschillende snelheden en kun je hem bedienen door middel van een afstandsbediening. Ook kun je de luchtstromen instellen en is het een stille ventilator.
Deze staande ventilator van het merk Solis valt op door zijn flexibiliteit. Het zit hem al in de naam: het apparaat is zó flexibel dat de bovenkant 360 graden kan ronddraaien. Daarnaast kun je hem ook instellen op bijvoorbeeld 60 graden of 90 graden. Het apparaat heeft 3 snelheidsstanden en is tevens instelbaar op een slaapmodus of een natuurlijke modus. Je kunt de ventilator gemakkelijk bedienen met behulp van een handige afstandsbediening.
Deze stille vloerventilator is erg geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. Het is een wat kleinere, lichtgewicht ventilator die ervoor zorgt dat het huis goed geventileerd blijft. Het apparaat heeft 3 verschillende snelheidsinstellingen, en is gemakkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Je kunt het product in zowel wit als in zwart kopen.

Hopelijk heb je uit bovenstaand lijstje een keuze kunnen maken! Want dat is natuurlijk wat we graag doen – zorgen dat mensen de juiste producten uitkiezen. Stond er niet helemaal tussen wat je zocht? Dan kun je via de knop hieronder nog eens een kijkje nemen in de webshop. Hier kun je namelijk alle beschikbare geluidloze ventilatoren voor in de slaapkamer bekijken. 

Bij het kopen van een stille ventilator dien je te letten op de hoeveelheid dB. Bij voorkeur ligt het geluidsniveau onder de 30 dB. Goede keuzes voor op de slaapkamer zijn bijvoorbeeld de Clean Air Optima CA-406B en de Duux Whisper ventilator. Let wel op in welke stand je de ventilator zet en de hoeveelheid dB die daarbij hoort. 

Dit is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Een torenventilator kun je verplaatsen en daardoor in meerdere ruimtes gebruiken of op verschillende plekken in de ruimte richten. Ook kun je de stille torenventilator opbergen in de winter waardoor je ruimte kunt besparen. Een plafondventilator staat daarentegen nooit in de weg en je hebt er geen omkijken meer naar, wanneer deze eenmaal hangt. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer.nl
Logo