Beste luchtreiniger

Beste luchtreiniger reviews

Ben je op zoek naar de beste luchtreiniger? Dat vinden we super begrijpelijk! Schone lucht heeft namelijk erg veel voordelen voor de gezondheid. Niet elke ruimte kan goed geventileerd worden, en soms is de lucht in een kamer al vrij snel verzadigd. Een goede luchtreiniger in huis biedt dan uitkomst.

Maar welke luchtreiniger voor in huis is het beste? En wat is de Top 5 beste luchtreinigers? En niet onbelangrijk: waar moet je naar kijken wanneer je er eentje wilt kopen? Daar helpen we je graag bij in dit artikel!

De beste luchtreiniger kopen: wat zijn de voordelen? 

Misschien vraag je je weleens af: wat doet een luchtreiniger eigenlijk? En: “is een luchtreiniger nuttig of is het onzin? Daar kunnen we kort over zijn: een luchtreiniger is nuttig! Zoals we al schreven, heeft een luchtreiniger veel voordelen. En dan met name als je kijkt naar de gezondheid van mensen en dieren. Vieze lucht kan namelijk allerlei vervelende klachten geven. Denk aan een droge en schorre keel, benauwdheid, verkoudheid, griepvirussen en hoofdpijn.

Eriksson luchtreiniger in kamer

Ook vervelende geurtjes kunnen beter uit de lucht gehaald worden als je gebruik maakt van een goede luchtreiniger. Wil je dus een gezondere én schonere lucht die lekker ruikt, dan is het zaak om op zoek te gaan naar de voor jou beste luchtreiniger 🙂

Een goede luchtreiniger kopen: waar op letten? 

 • Hoe groot is de ruimte waarin je de lucht wilt reinigen?
  Om te weten welke luchtreiniger het meest geschikt is, dien je altijd te kijken naar de afmetingen van de ruimte waarin je deze wilt gaan gebruiken. Voor een kamer van 50 vierkante meter is nu eenmaal een geavanceerder apparaat nodig dan voor een kamer van 12 vierkante meter. Dit verschilt per luchtreiniger: ook de kwalitatieve modellen kunnen hierin erg uiteenlopen. Zo heb je populaire luchtreinigers voor in huis die ruimtes tot 20 m² aankunnen, maar ook modellen die je prima kunt gebruiken in kamers tot wel 130 m². 
 • Inclusief ingebouwde luchtbevochtiger?
  Een luchtreiniger wordt ook weleens geleverd als een 2-in-1 apparaat waar ook een luchtbevochtigingsfunctie in zit. En dat kan ook flink wat voordelen hebben. Een te droge lucht heeft namelijk veel nadelige effecten op de gezondheid. Wij kunnen wat dat betreft zeker aanraden om te kiezen voor een combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger. Wil je meer weten over het kiezen van een goede luchtbevochtiger? Lees dan eens ons artikel over de beste luchtbevochtigers. Hiertussen staan namelijk ook modellen waar een luchtreinigingsfunctie in verwerkt zit. 

Luchtreiniger kopen voordelen

 • Een luchtbevochtiger speciaal voor bepaalde klachten of eigenschappen?
  Zoek je de luchtbevochtiger specifiek voor bepaalde klachten, zoals allergieën of hooikoorts ? Of specifiek tegen de geur van huisdieren of van sigarettenrook? Dan is het mogelijk om de beste luchtreinigers op te zoeken die hiervoor geschikt zijn. Zoals we al schreven, is niet elke luchtreiniger hetzelfde, en kun je je hier het best van tevoren in verdiepen. Zo zorg je dat je het voor jou beste model uitkiest! Natuurlijk kun je ook gewoon onze top 5 hieronder raadplegen 😉
 • Let op het geluidsniveau van het apparaat.
  Niets is zo vervelend als een lawaaierig apparaat in huis, wat ons betreft! Ook sommige (goedkope) luchtreinigers kunnen er wat van. Je hoort dan een constant zoem- of bromgeluid. Sommige apparaten zijn zelfs zo erg, dat je er harder door moet gaan praten. Of je slaapt er niet meer goed door. Dat is dus niet de bedoeling natuurlijk! Wil je een stille luchtreiniger, let er dan op dat de hoeveelheid decibel liefst onder de 70 dB komt. Onder de 30 dB is specifiek geschikt voor mensen die het apparaat nauwelijks willen horen, of de luchtreiniger in de slaapkamer willen zetten.
 • Een luchtreiniger speciaal voor in de slaapkamer? 
  Wil je de luchtreiniger met name gebruiken in de slaapkamer, dan zijn hier speciale apparaten voor verkrijgbaar. Deze zijn namelijk stiller (liefst maximaal 30 decibel) waardoor de luchtreiniger je niet wakker houdt ’s nachts. Ook zit er vaak een speciale slaapmodus op, die er vooral voor zorgt dat het apparaat minder licht geeft. Bijvoorbeeld door een verlicht display minder fel te maken.

  Filters in luchtreiniger
 • Wil je een speciale functie tegen pollen?
  Met name hooikoorts-patiënten of mensen die last hebben van allergieën kunnen veel profijt hebben van een luchtreiniger met een pollenprogramma of een zogenaamde allergeenmodus. Deze werken vaak door middel van ionisatie, en kunnen allergenen zoals pollen uit de lucht filteren. Dat kan een hoop klachten schelen!
 • Een ventilatie of airco functie in de luchtreiniger?
  Sommige luchtreinigers beschikken over een ingebouwde ventilator. Dat kan ten eerste natuurlijk super handig zijn tijdens de warmere zomermaanden. Daarnaast kan een ventilator ervoor zorgen dat de lucht in een ruimte sneller wordt gereinigd. De lucht wordt namelijk sneller en beter rond geblazen ofwel gecirculeerd worden. Twee vliegen in één klap dus!
 • Wil je een luchtreiniger met app?
  Met name de nieuwste modellen beschikken namelijk over een “smart” functie. Hiermee kun je het apparaat besturen via je telefoon. Daarnaast kun je via deze app de luchtkwaliteit van je huis in de gaten houden. Dit wordt namelijk gemeten via de luchtreiniger, waarna het op de app af te lezen is. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet thuis bent, en toch de luchtkwaliteit in huis gewaarborgd wilt hebben. Maar ook binnenshuis is het praktisch als je het apparaat van een afstand kunt bedienen én de reinheid van de lucht in de gaten kunt houden. 

Beste luchtreiniger met app via telefoon

 • Kies je voor een luchtreiniger met filter of een ionisatie luchtreiniger?
  Welk filtersysteem je kiest, hangt waarschijnlijk af van het apparaat dat je aanspreekt. Daarnaast heeft het wel degelijk zin om na te denken of je wel of geen filters in de luchtreiniger wilt. Hier kleven namelijk voor – en nadelen aan vast. Daar leggen we hieronder graag meer over uit!

Hieronder kun je onze top 5 selectie zien van de wat ons betreft beste luchtreinigers die momenteel te koop zijn. Deze lijst met producten hebben we geselecteerd aan de hand van een aantal speerpunten. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding. Teveel betalen is natuurlijk zonde! Ook de kwaliteit van het materiaal en het merk spelen hierin mee. En het belangrijkst: de ervaringen van andere consumenten. Online reviews zijn hierbij uiteraard een doorslaggevende factor. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt! Hopelijk lukt het om één van onderstaande producten te kiezen. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe goede luchtreiniger voor in huis 🙂

De beste luchtreiniger: dit is de Top 5!

De CoolHome CF2206 functioneert niet alleen als luchtreiniger, maar ook als ventilator. Deze handige torenventilator bevat namelijk een handige ionisator die helpt om de lucht uit je ruimte te zuiveren terwijl hij schone lucht naar buiten blaast. Het apparaat kan bediend worden met het LED-scherm, maar ook met een afstandsbediening. Daarnaast kan hij draaien zodat de ruimte vanuit verschillende hoeken wordt voorzien van frisse lucht. Ook kan je hem op een timer zetten waarna hij automatisch uitschakelt.
De Air Pure Elite van Eriksson is in staat om de lucht binnen je woon- of slaapkamer al binnen 15 minuten te reinigen. Deze reiniger bevat namelijk een krachtige motor en het nieuwste en beste HEPA-14 filter. Daarnaast heeft hij 4 verschillende snelheidsstanden, een ingebouwde ionisator en een 360 airflow. Hij verwijderd stof uit de lucht en helpt bij allergie-klachten van pollen of huisdieren.
De Airking Luchtreiniger is een zeer effectieve luchtreiniger die ruimtes tot 230m3 kan reinigen. Dankzij de meerdere filtersystemen kan hij de lucht binnen je ruimte reinigen van bacteriën, stofjes, allergenen, rooklucht en meer. Je kan hem bedienen handige app waardoor je hem al vanaf een afstand kan aanzetten. Daarnaast kan je hem ook op een stille stand zetten voor wanneer je gaat slapen.
Nog een mooi product van Philips is deze luchtreiniger, de AC2887/10. Deze filterluchtreiniger beschikt over kwalitatieve HEPA en koolstoffilters om zo de kleinste deeltjes uit de lucht te kunnen halen. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter. Hiernaast zuivert dit apparaat de lucht lekker snel. Er zit geen ventilator of app bij, maar dit kun je ook terugzien aan de goedkopere prijs. Je kunt de luchtreiniger wel op 3 verschillende snelheidsstanden instellen. De positieve klantreviews liegen er ook niet op: qua prijs/kwaliteitsverhouding is dit een prima optie.
Voor de prijs hoef je het niet te laten! Deze Progenion luchtreiniger is één van de meest betaalbare opties. En dat in combinatie met de positieve beoordeling online, maakt dit een goede keuze. Het apparaat heeft 4 reinigingsmogelijkheden of - technieken. Namelijk een verzamelstaaf als fijnstoffilter, ionisatie, een UV lamp en een koolstoffilter. Wil je dus een krachtig apparaat dat de lucht super goed kan zuiveren, dan is deze Progenion een uitstekende keuze.

Dit was onze top 5 beste luchtreinigers! We hopen dat je een keuze hebt kunnen maken. Wil je nog meer producten bekijken? Dan kun je via de knop hieronder alle goed beoordeelde producten kijken die via de webshop worden verkocht. 

Heb je ervaringen met goede luchtreinigers, of juist minder goede luchtreinigers? En wil je deze graag delen? Dat kan! Je kunt in dat geval een berichtje achterlaten via ons contactformulier of via het reactieformulier hier onderaan de pagina. 

Soorten luchtreinigers

Om de keuze voor de beste luchtreiniger te kunnen maken, is het handig als je weet waar je uit kunt kiezen. Zoals we hierboven beschreven, kun je een luchtreiniger met filters kiezen, of eentje die werkt met behulp van ionen.

 • Een luchtreiniger met filter. 
  Luchtreinigers die beschikken over filters, vangen vieze lucht op waarna de lucht langs de filter naar buiten gaat. Hierdoor wordt de lucht in een ruimte weer schoon gefilterd. Vaak bestaan deze filtersystemen uit meerdere lagen. Via de voorfilter komt de lucht binnen, waarna het terecht komt bij de HEPA filter. HEPA betekent High Efficiency Particulate Air. Deze filter kan namelijk heel kleine stofdeeltjes (ter grootte van een paar micrometer) uit de lucht halen. Dit betekent dat bijna al het stof en bacteriën uit de lucht worden gefilterd.

  Vervolgens komt de lucht terecht bij de koolstoffilter. Deze filter zorgt ervoor dat nare geuren uit de lucht kunnen worden verwijderd.

  Een nadeel aan het gebruik van luchtreinigers met filters is dat je de filters na verloop van tijd zult moeten vervangen. Dat kost je op de lange termijn dus meer geld. Daarnaast kunnen de filters geen sigarettenrook of virussen uit de lucht filteren. Maar in principe is een apparaat met een goede HEPA filter een prima keuze, wat ons betreft. 

  Luchtreiniger filtersysteem

 • Een luchtreiniger met ionisatie.
  Een andere optie is om een luchtreiniger te kopen die werkt door middel van ionisatie. Dat is een modern systeem, waarbij ionen de lucht in worden geblazen door de luchtreiniger. Deze ionen hechten zich aan kleine stofdeeltjes en bacteriën in de lucht. Door het “gewicht” van deze ionen, vallen deze schadelijke stofdeeltjes naar beneden. Hierdoor worden ze dus in principe uit de lucht gehaald. Je kunt ze dan gemakkelijk door middel van bijvoorbeeld een stofzuiger opruimen. 

Wat is een HEPA filter?

Je ziet tegenwoordig veel luchtreinigers met een HEPA-filter, maar wat is dit nu eigenlijk? HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air, wat betekent dat het op een efficiënte manier kleine deeltjes uit de lucht kan halen. Deze filters worden veel gebruikt in luchtreinigers omdat ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht. Daarnaast kan je ze ook vinden in stofzuigers en sommige medische apparatuur.

HEPA-filters zijn niet alleen handig voor in huis, maar ze worden ook veel in medische settings gebruikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen en laboratoria. Dit komt omdat ze effectief zijn bij het beperken van de verspreiding van ziekteverwekkers. Het gebruik van een luchtreiniger met een HEPA-filter in huis kan daarom ook erg gunstig zijn tijdens het griepseizoen.

Hoe kies ik de beste luchtreiniger?

Om een goede luchtreiniger te kopen, moet je weten hoe groot de ruimte is die je wilt zuiveren. Daarnaast kun je kiezen tussen filters of ionisatie en een eventueel ingebouwde luchtbevochtiger. Ook kun je voor extra functies kiezen, zoals een allergeenmodus of smart bediening. We raden aan om een goed merk te kiezen en de reviews te checken zodat je de beste luchtreiniger koopt. 

Wat is de beste luchtreiniger tegen allergie?

Wanneer je specifieke klachten hebt, zoals een allergie, kan een luchtreiniger de klachten verlichten of verhelpen. Het wordt aangeraden om dan te kiezen voor een luchtzuiveraar met HEPA filter. Deze filtert namelijk superkleine deeltjes uit de lucht, ook wel fijnstof genoemd. Let er bij je aankoop dus op, dat de luchtreiniger beschikt over een HEPA filter. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo