Beste luchtreiniger tegen rooklucht

Beste luchtreiniger tegen rooklucht

Frisse lucht in huis, wie wilt dat nou niet? Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat je op zoek bent naar de beste luchtreiniger tegen rooklucht! En het voordeel is: de meeste luchtreinigers die tegen rooklucht goed werken, kunnen ook worden ingezet tegen andere vieze geurtjes in huis. Tijd dus, om te gaan kijken naar de beste producten om je huis weer lekker te laten ruiken. 

Een luchtreiniger tegen rooklucht kopen: waar moet je op letten?

Dat niet elke luchtreiniger geschikt is tegen rooklucht, is natuurlijk logisch. Elk apparaat heeft weer zijn eigen specifieke eigenschappen. Voor een luchtreiniger tegen rooklucht moet je echt gaan kijken naar bepaalde specificaties. Maar waar moet je dan op letten? We leggen het je graag uit!

 • Kies bij voorkeur een luchtreiniger met ionisator.
  Een ionisator zorgt er namelijk voor dat alle schadelijke stoffen en vieze geur uit de lucht kunnen worden gefilterd. Doorgaans is dit proces veel specifieker dan bij de “gewone” luchtreinigers. Een ionisator zorgt ervoor dat negatieve ionen de lucht in worden gestuurd (dit is positief!). Deze hechten zich aan super kleine deeltjes schadelijke stoffen in de lucht. Door het gewicht vallen deze mini stofdeeltjes uiteindelijk op de grond, waardoor ze dus uit de lucht gefilterd zijn. En het fijne ervan is: dit werkt dus ook tegen rooklucht 🙂
 • Zorg voor de juiste filters.
  Om te zorgen dat de sigarettenrook zo goed mogelijk uit de lucht kan worden gehaald, is het handig om te kijken naar wat voor filters de luchtreiniger heeft. Het beste kun je kiezen voor een combinatie van een HEPA filter en een koolstoffilter. 
  Een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) filtert zeer gedetailleerd en is daarom zeer geschikt tegen allerlei schadelijke stoffen of virussen. Deze filter is één van de meest gebruikte filters en dat is dus niet voor niets!
  Een koolstoffilter is specifiek geschikt voor het verwijderen van vieze geuren uit de lucht. Deze filter is gemaakt van actieve kool en moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. 
 • Hoe groot is de kamer waar je de rook uit de lucht wilt filteren?
  Om te weten of de luchtreiniger goed tegen tabakslucht werkt, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer waarin je deze wilt gebruiken. Dit verschilt namelijk per apparaat. Meestal wordt dit aangegeven per vierkante meter, én per kubieke meter. Elke kamer is namelijk anders als je kijkt naar de hoogte van het plafond en de ventilatie – of tochtgaten. Dit beïnvloedt allemaal de werking van een luchtreiniger tegen rooklucht. Wil je zeker zijn van je zaak, dan kun je het beste kiezen voor een luchtreiniger die vrij grote ruimtes aankan. 
 • De online klantreviews.
  Om goed te weten of een apparaat naar behoren werkt, is het aan te raden op de reviews te letten. Deze zeggen namelijk veel over de kwaliteit van een apparaat! Zeggen klanten dat de specifieke luchtreiniger die je op het oog hebt, goed werkt tegen tabaksrook? Dan is de kans uiteraard groter dat het echt een goed product is! Doorgaans gaan we uit van een score van 4 van de 5 sterren of meer, om een product als kwalitatief aan te duiden. De lijst hieronder, met de top 5 producten die we hebben geselecteerd, kregen op het moment van schrijven allemaal een heel goede productbeoordeling door andere consumenten. Dat zegt wat ons betreft heel veel!
 • Het design.
  Wat in meer of mindere mate ook meespeelt, is hoe de anti-rooklucht luchtreiniger eruit ziet. Vaak staat het apparaat constant in een ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer of werkkamer. Dus is het prettig als het niet verstorend werkt of lelijk eruit ziet. Dit is natuurlijk super smaakgebonden en laten we helemaal aan jou over 😉

Goed, het wordt tijd om eens te kijken naar welke luchtreinigers volgens ons het beste zijn om rooklucht of tabakslucht te filteren! 

Beste luchtreiniger tegen rooklucht: dit is onze top 5

Door ons verkozen tot nummer één, maar ook door Kieskeurig, is deze Philips 5000i AC5659/10. Met deze super moderne luchtreiniger weet je in ieder geval dat de lucht in je huis goed schoon wordt gehouden. En het apparaat is snel, want het kan 500 kubieke meter per uur zuiveren. En dat in ruimtes tot zo'n 130 vierkante meter. Een mooi bereik dus. Daarnaast beschikt deze luchtreiniger over een smart functie, waardoor je via een app de luchtzuiverheid in de gaten kunt houden en de luchtreiniger kunt instellen vanaf een afstand. Er zit een speciale instelling op voor mensen met allergieën, en het apparaat kan zeer fijne deeltjes uit de lucht zuiveren. De lucht wordt overigens gezuiverd via filters, o.a. een kwalitatieve HEPA filter en een koolstoffilter. Een goede keuze dus!
Ook een zeer goede optie is deze Dyson Pure Cool me: een luchtreiniger en een ventilator in één. Het apparaat is vrij klein, wat het lekker handzaam maakt. Je kunt de luchtreiniger gemakkelijk verplaatsen van bijvoorbeeld het kantoor naar de woonkamer of van de eetkamer naar de slaapkamer. Door de slaaptimer en de stille slaapmodus is deze luchtreiniger uitermate geschikt voor gebruik in de slaapkamer. De ventilatie is vrij krachtig, waardoor de lucht goed kan worden gereinigd en het apparaat een lekker verkoelend effect kan hebben. Het apparaat is door zijn formaat met name geschikt voor kleinere ruimtes. Het wordt ook wel een persoonlijke luchtreiniger genoemd - met name geschikt voor één persoon. Met veel goede reviews heeft dit apparaat een welverdiend plekje in deze top 5 gekregen.
Deze luchtreiniger van Clean Air Optima springt er wat ons betreft met name uit door de capaciteit, de functies en het design. Met een mooie slanke vorm en de zwarte kleur zal deze luchtreiniger zeker niet misstaan in menig huishouden! Daarnaast kan het apparaat ruimtes tot wel 80 vierkante meter of 200 kubieke meter aan. De luchtreiniger bevat een HEPA filter, een koolstoffilter en een UV ionisator. Dit maakt deze luchtreiniger erg geschikt voor het verwijderen van vieze geuren uit de lucht, zoals tabaksrook. Maar ook stof, pollen, dierenhaar en virussen kunnen zonder problemen uit de lucht worden gehaald. Je kunt kiezen uit 5 verschillende instellingen en gebruik maken van de handige timer. Met al deze voordelen vinden we het product ook nog eens zeer betaalbaar!
Een hele fijne luchtreiniger, deze Hot & Cool van het merk Dyson. Het leuke aan dit apparaat is dat het zowel de lucht kan reinigen, als de kamer kan verkoelen óf verwarmen. Zo kun je het gehele jaar genieten van deze luchtreiniger. Je kunt het apparaat inzetten in ruimtes tot 20 vierkante meter. Het product beschikt over een HEPA filter en een koolstoffilter, wat erg geschikt is om vieze geurtjes uit de lucht te halen. Daarnaast kun je een nachtmodus instellen, en kun je gebruik maken van een afstandsbediening. De luchtreiniger kan geheel ronddraaien om zijn as, zodat je deze altijd de goede richting op kan laten blazen. En wat al helemaal tof is: via een app kun je het apparaat besturen van een afstand. Lekker veel functies dus!
Nog een mooi product van Philips is deze luchtreiniger, de AC2887/10. Deze filterluchtreiniger beschikt over kwalitatieve HEPA en koolstoffilters om zo de kleinste deeltjes uit de lucht te kunnen halen. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter. Hiernaast zuivert dit apparaat de lucht lekker snel. Er zit geen ventilator of app bij, maar dit kun je ook terugzien aan de goedkopere prijs. Je kunt de luchtreiniger wel op 3 verschillende snelheidsstanden instellen. De positieve klantreviews liegen er ook niet op: qua prijs/kwaliteitsverhouding is dit een prima optie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer.nl
Logo