Beste luchtreiniger tegen rooklucht

Frisse lucht in huis is natuurlijk erg belangrijk. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat je op zoek bent naar de beste luchtreiniger tegen rooklucht! En het voordeel is: de meeste luchtreinigers die tegen rooklucht goed werken, kunnen ook worden ingezet tegen andere vieze geurtjes in huis. Tijd dus, om te gaan kijken naar de beste producten om de lucht in huis prettig te maken. 

Een luchtreiniger tegen rooklucht kopen: waar moet je op letten?

Dat niet elke luchtreiniger geschikt is tegen rooklucht, is natuurlijk logisch. Elk apparaat heeft weer zijn eigen specifieke eigenschappen. Voor een luchtreiniger tegen rooklucht moet je echt gaan kijken naar bepaalde specificaties. Maar waar moet je dan op letten? We leggen het je graag uit!

 • Kies bij voorkeur een luchtreiniger met ionisator.
  Een ionisator zorgt er namelijk voor dat alle schadelijke stoffen en vieze geur uit de lucht kunnen worden gefilterd. Doorgaans is dit proces veel specifieker dan bij de “gewone” luchtreinigers. Een ionisator zorgt ervoor dat negatieve ionen de lucht in worden gestuurd (dit is positief!). Deze hechten zich aan super kleine deeltjes schadelijke stoffen in de lucht. Door het gewicht vallen deze mini stofdeeltjes uiteindelijk op de grond, waardoor ze dus uit de lucht gefilterd zijn. En het fijne ervan is: dit werkt dus ook tegen rooklucht.

Philips luchtreiniger tegen rook

 • Zorg voor de juiste filters.
  Om te zorgen dat de sigarettenrook zo goed mogelijk uit de lucht kan worden gehaald, is het handig om te kijken naar wat voor filters de luchtreiniger heeft. Het beste kun je kiezen voor een combinatie van een HEPA filter en een koolstoffilter. 

  Een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) filtert zeer gedetailleerd en is daarom zeer geschikt tegen allerlei schadelijke stoffen of virussen. Deze filter is één van de meest gebruikte filters en dat is dus niet voor niets!
  Een koolstoffilter is specifiek geschikt voor het verwijderen van vieze geuren uit de lucht. Deze filter is gemaakt van actieve kool en moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. 
 • Hoe groot is de kamer waar je de rook uit de lucht wilt filteren?
  Om te weten of de luchtreiniger goed tegen tabakslucht werkt, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer waarin je deze wilt gebruiken. Dit verschilt namelijk per apparaat. Meestal wordt dit aangegeven per vierkante meter, én per kubieke meter.

  Elke kamer is namelijk anders als je kijkt naar de hoogte van het plafond en de ventilatie – of tochtgaten. Dit beïnvloedt allemaal de werking van een luchtreiniger tegen rooklucht. Wil je zeker zijn van je zaak, dan kun je het beste kiezen voor een luchtreiniger die vrij grote ruimtes aankan. 

Instant air purifier frisse lucht woonkamer

 • De online klantreviews.
  Om goed te weten of een apparaat naar behoren werkt, is het aan te raden op de reviews te letten. Deze zeggen namelijk veel over de kwaliteit van een apparaat! Zeggen klanten dat de specifieke luchtreiniger die je op het oog hebt, goed werkt tegen tabaksrook? Dan is de kans uiteraard groter dat het echt een goed product is! Doorgaans gaan we uit van een score van 4 van de 5 sterren of meer, om een product als kwalitatief aan te duiden. De lijst hieronder, met de top 5 producten die we hebben geselecteerd, kregen op het moment van schrijven allemaal een heel goede productbeoordeling door andere consumenten. Dat zegt wat ons betreft heel veel!
 • Het design.
  Wat in meer of mindere mate ook meespeelt, is hoe de anti-rooklucht luchtreiniger eruit ziet. Vaak staat het apparaat constant in een ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer of werkkamer. Dus is het prettig als het niet verstorend werkt of lelijk eruit ziet. Dit is natuurlijk super smaakgebonden en laten we helemaal aan jou over 😉

Goed, het wordt tijd om eens te kijken naar welke luchtreinigers volgens ons het beste zijn om rooklucht of tabakslucht te filteren! 

Beste luchtreiniger tegen rooklucht: dit is onze top 5

Nog een mooi product van Philips is deze luchtreiniger, de AC2887/10. Deze filterluchtreiniger beschikt over kwalitatieve HEPA en koolstoffilters om zo de kleinste deeltjes uit de lucht te kunnen halen. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter. Hiernaast zuivert dit apparaat de lucht lekker snel. Er zit geen ventilator of app bij, maar dit kun je ook terugzien aan de goedkopere prijs. Je kunt de luchtreiniger wel op 3 verschillende snelheidsstanden instellen. De positieve klantreviews liegen er ook niet op: qua prijs/kwaliteitsverhouding is dit een prima optie.
Deze luchtreiniger van Clean Air Optima springt er wat ons betreft met name uit door de capaciteit, de functies en het design. Met een mooie slanke vorm en de zwarte kleur zal deze luchtreiniger zeker niet misstaan in menig huishouden! Daarnaast kan het apparaat ruimtes tot wel 80 vierkante meter of 200 kubieke meter aan. De luchtreiniger bevat een HEPA filter, een koolstoffilter en een UV ionisator. Dit maakt deze luchtreiniger erg geschikt voor het verwijderen van vieze geuren uit de lucht, zoals tabaksrook. Maar ook stof, pollen, dierenhaar en virussen kunnen zonder problemen uit de lucht worden gehaald. Je kunt kiezen uit 5 verschillende instellingen en gebruik maken van de handige timer. Met al deze voordelen vinden we het product ook nog eens zeer betaalbaar!
De luchtreiniger van Instant Pot is geschikt voor kleine ruimtes en het heeft een krachtige HEPA-filter en plasma-ion technologie die helpt om je huis te beschermen tegen bacteriën, stof, pollen en rooklucht. Het kleine apparaatje is heel stil en helpt om de lucht in huis en in je slaapkamer te zuiveren. Dankzij de intelligente sensor houdt het apparaatje ook bij wanneer het weer nodig is om de lucht in huis optimaal schoon te houden.
De luchtreiniger van LEVOIT heeft een 3-in-1 systeem waarbij het tot wel 99,97% van alle schadelijke stoffen in de ruimte verwijdert. Het kan hierbij gaan om schimmels, pollen, stofjes, bacteriën en rookdeeltjes en rooklucht. Het apparaatje is lekker stil en daardoor goed geschikt voor de slaapkamer. Daarnaast kan je hem ook als nachtlampje gebruiken en zijn er 3 verschillende snelheden waar je uit kan kiezen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo