Beste luchtreiniger en bevochtiger

Beste luchtreiniger en bevochtiger

Ben je op zoek naar een luchtreiniger en bevochtiger? Dus een combinatie van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in één? Dan helpen we je graag verder in dit artikel! We beschrijven waar je op kunt letten bij de aankoop, en hebben een lijstje gemaakt met hierin de 5 beste producten (wat ons betreft). Hopelijk kun je hierna een weloverwogen keuze maken!

Een luchtreiniger en bevochtiger in één: wat zijn de voordelen?

Dat je een luchtreiniger en luchtbevochtiger combinatie apparaat wilt kopen, is wat ons betreft een heel goed idee. Een luchtreiniger en een luchtbevochtiger hebben namelijk weer hele andere kwaliteiten. Deze goede eigenschappen combineren, zorgt voor een super goed luchtkwaliteit in huis.

 • Zo zorgt een luchtreiniger ervoor dat de lucht in huis schoner wordt. Bijna alle mogelijke stofresten, bacteriën, schimmelstukjes, dierenharen, pollen en zelfs virussen kunnen met een goede luchtreiniger uit de lucht worden gehaald. 
 • Dan heb je nog de luchtbevochtiger. Deze zorgt ervoor dat de lucht in huis vochtig genoeg is – en dus niet te droog. Een te droge lucht in je woonkamer of slaapkamer kan ervoor zorgen dat je klachten krijgt. Door droge lucht kun je bijvoorbeeld last krijgen van een droge keel, droge lippen, hoofdpijn of zelfs concentratieproblemen.

Al met al kun je zeggen dat zowel een luchtreiniger als een goede luchtbevochtiger, je algehele welzijn kunnen verbeteren. Een combinatie van deze twee producten in één apparaat, is dus heel mooi meegenomen! Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die nieuwe apparaten ontwikkelen, waarbij luchtreiniging en luchtbevochtiging tegelijkertijd mogelijk zijn. 

Beste luchtreiniger en bevochtiger: dit is de Top 5 

We beginnen alvast met de top 5 aan beste artikelen! Wil je meer uitleg of weten waar je op moet letten bij de aankoop? Bekijk dan onze koopgids onder deze lijst producten. 

Deze stijlvolle luchtbevochtiger en luchtreiniger in één is ten eerste energiezuinig. Daarnaast bevat het apparaat over een krachtige ionisator (3.000.000/kubieke centimeter). Een groot voordeel van dit apparaat is ook dat je de filters niet hoeft te vervangen. Daarnaast kun je via het display kiezen voor zowel koude als warme verneveling van het vocht. De luchtbevochtiger kan de lucht in ruimtes tot zo'n 65 vierkante meter, of 160 kubieke meter goed vochtig houden. Je kunt kiezen tussen 4 verschillende programma's - bijvoorbeeld met of zonder luchtreiniging. Oja, de luchtbevochtiger is ook nog eens heel stil en werkt ultrasoon. Een goede keuze dus!
Deze Philips AC2729/10 is een kwalitatieve combinatie van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in één. Het apparaat beschikt over een nachtmodus, waardoor je geen last heb van lawaai als je wilt gaan slapen. Daarnaast kun je het apparaat besturen via een mobiele app. Zo kun je vanuit elke plek de luchtkwaliteit (en luchtvochtigheid) checken en besturen via je telefoon. Je kunt (bijna) alle pollen, bacteriën, schimmels, virussen en stofdeeltjes uit de lucht halen. En daarnaast ook nog eens zorgen dat de lucht in huis niet te droog is. Twee vliegen in één klap!
Dit mooie zwarte apparaat is één van de betere luchtbevochtigers die momenteel verkrijgbaar is. Hij is overigens ook verkrijgbaar in het wit, en ook in setjes, mocht je daar de voorkeur aan geven. Wat zo mooi is aan deze luchtbevochtiger, is dat het een hele betaalbare humidifier mét luchtreinigingsfunctie is. Ook het bereik is groot: het product kan de lucht in kamers tot zo'n 65 vierkante meter vochtiger en schoner maken. Daarnaast is het mogelijk om aromatische oliën toe te voegen aan het apparaat. En wat deze topper al helemaal geschikt maakt voor in de slaapkamer, is dat hij erg stil is (slecht 25 dB). Ook zit er een nachtmodus op en een timer. En om het al helemaal compleet te maken beschikt deze luchtbevochtiger over een afstandsbediening. Een hele goede keuze dus, dit apparaat!
De Solis Ultrasonic Pure is een apparaat met een strak design en meerdere functies. Zo houdt hij de lucht schoon en helpt hij bij het bevochtigen van je ruimte. Daarnaast kan je hem ook gebruiken voor aromatherapie door etherische oliën toe te voegen. De filtermat van de Solis is herbruikbaar en hij levert de meest optimale vochtverdeling dankzij de 360 graden draaibare verstuiver. Wil je het apparaat ‘s nachts aan hebben? Dan kan je ongestoord slapen dankzij de speciale nachtfunctie.
De Duux Motion is een luchtreiniger en bevochtiger in één. Het bevat zowel een koolstoffilter als een schijffilter waardoor hij zowel geurtjes als pollen en andere stofjes opvangt. Dit is ideaal wanneer je last hebt van allergieën en nare geurtjes in huis. Ook bevat het apparaat een watertank van wel 4 liter waarmee je elke ruimte kan bevochtigen. De interne hygrometer houdt bij wat de luchtvochtigheid is en stopt met het bevochtigen wanneer het gewenste percentage is bereikt.

Heb je een keuze kunnen maken uit bovenstaande artikelen? Mooizo, daar zijn we blij mee! Wil je liever nog even verder kijken? Dat kan: bekijk in dat geval via de groene knop alle mogelijke luchtreinigers en bevochtigers. 

Wil je trouwens meer weten over de beste luchtbevochtiger en of de beste luchtreiniger in het algemeen? Bekijk dan onze meer specifieke artikelen hierover. 

Beste luchtreiniger en bevochtiger kopen: waar moet ik op letten?

Om te zorgen dat je een goed apparaat in huis haalt, dien je van tevoren goed onderzoek te doen. Welke specificaties heeft de luchtreiniger en bevochtiger bijvoorbeeld nodig, om aan jouw wensen te kunnen voldoen? En past het product bij jouw huis of bij de ruimte waarin je deze wilt gaan gebruiken? Hieronder vertellen we graag waar je op kunt letten, bij het kopen van de beste luchtreiniger en bevochtiger. 

 • De hoeveelheid kubieke meters. 
  Wil je een grote of een kleine ruimte reinigen en bevochtigen? Dat is belangrijk om te weten, want niet alle apparaten zijn geschikt voor grote ruimtes. Bekijk of meet dus goed de grootte van de ruimte. Dit wordt bij de specificaties van een product vaak aangegeven als vierkante meters of kubieke meters. Doorgaans zou je kunnen stellen, dat goedkopere producten ook minder grote vertrekken aankunnen. Maar gelukkig zijn er genoeg betaalbare apparaten die prima inzetbaar zijn in de meeste vertrekken. 

Luchtreiniger en bevochtiger met hepa filter

 • Soort luchtreinigingsfilter of methode. 
  Luchtreinigers kunnen verschillende soorten filters hebben. Wat ons betreft is een luchtreiniger met HEPA filter al een prima keuze. Deze filters halen namelijk veel kleine deeltjes uit de lucht. Ook kun je kiezen voor een luchtbevochtiger met ionisator. Een ionisator zorgt er namelijk ook voor dat kleine stofdeeltjes uit de lucht kunnen worden gehaald. 
 • Wil je dat het apparaat via een app te besturen is? 
  Een smart luchtreiniger en bevochtiger kan namelijk veel voordelen met zich meebrengen. Je kunt vanaf een andere plek bekijken hoe de luchtkwaliteit in je huis ervoor staat. Of de luchtkwaliteit in de baby – of kinderkamer bijvoorbeeld. Zo hoef je niet eerst de ruimte in te lopen, om het apparaat te controleren. Is er iets te verbeteren aan de kwaliteit van de lucht in de kamer? Dan kun je dit via de mobiele app zelf instellen. Net zo handig! Er zijn trouwens ook apparaten verkrijgbaar, die dit helemaal automatisch kunnen veranderen. Zo zorg je dat de lucht altijd schoon en vochtig genoeg is. 

Luchtbevochtiger en luchtreiniger in een met app

 • Ervaringen van andere klanten. 
  Wat volgens ons erg belangrijk is, is hoe andere consumenten een product ervaren. Dit kun je gelukkig heel gemakkelijk terugzien bij de online reviews die klanten achterlaten. Bekijk je een product in de webshop? Dan is het zeker aan te raden om onderin de recensies over het product te lezen! Hieruit kun je bijvoorbeeld nadelen en voordelen halen. Zo lees je of de luchtreiniger en bevochtiger die je op het oog hebt, ook echt bij je past. 
 • De hoeveelheid instellingen. 
  Om zoveel mogelijk kanten op te kunnen met de luchtreiniger en bevochtiger, is het prettig als deze meerdere programma’s bevat. Sommige apparaten hebben bijvoorbeeld een speciaal pollenprogramma, of een slaapfunctie. Ook kun je vaak de mate van luchtbevochtiging instellen – waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen tussen een zachte, een middel en een harde stand.

  Ook kun je soms geurolie toevoegen, waardoor je extra sfeer in huis creëert. En daarnaast zijn er luchtreinigers en bevochtigers met een ingebouwde timer. Daardoor kun je het precieze tijdstip en/of de lengte instellen, waarin het apparaat zijn werk doet. Zo zie je maar: er zijn veel handige functies om uit te kiezen! Welke instellingen of programma’s je kiest, dat is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo