Beste elektrische kachel woonkamer

Beste elektrische kachel woonkamer

In de winterperiode heb je veel baat bij een goede of zelfs de beste elektrische kachel. Een vaste radiator is namelijk wel warm, maar deze warmt het huis slechts geleidelijk op. Een elektrische kachel werkt sneller en plaatselijker, zodat je niet meer op de bank hoeft te bibberen. 

Een elektrische kachel voor in de woonkamer heeft meerdere voordelen en past in vrijwel elk huis. Daarnaast zijn er echter wel een aantal punten waar je op moet letten voordat je deze kachel gaat aanschaffen. Welke dat zijn, lees je hier!

Een elektrische kachel in de woonkamer: wat zijn de voordelen?

Een elektrische radiator voor in de woonkamer is niet zomaar een koop die je maakt. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voordelen van dit apparaat. Zo kan je de juiste aankoop maken wanneer je zover bent.

 • Milieuvriendelijk

Een elektrische kachel werkt niet op gas of olie, alleen op elektriciteit. Veel ingebouwde verwarmingssystemen gebruiken echter gas, wat bijdraagt aan de uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Elektriciteit wordt juist op een duurzame manier opgewekt (zoals met windmolens, zonnepanelen of water) en draagt daardoor weinig tot niet bij aan de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast kan je ook zelf de energie opwekken om je elektrische kachel te gebruiken wanneer je zonnepanelen hebt.

Elektrische kachel woonkamer

 • Kostenbesparend

Wanneer je je ingebouwde verwarmingssysteem aanzet, wordt je hele huis op temperatuur gebracht. Wanneer je echter alleen wat extra warmte in één ruimte nodig hebt, wordt hier dus veel warme verspild. Een elektrische kachel kan je makkelijk verplaatsen en verwarmt alleen de kamer waar hij zelf in staat. Zo hoef je niet het hele verwarmingssysteem aan te zetten, maar kan je toch genieten van een warme ruimte. 

 • Veiliger

Een elektronische kachel is veiliger dan een kachel die op gas of olie werkt. Wanneer er namelijk kortsluiting ontstaat, zal een elektrische kachel vrijwel direct uitschakelen. Daarnaast zijn veel elektrische kachel woonkamer dubbel geïsoleerd en hebben zij een beveiliging tegen oververhitting. Ook is er geen kans op lekkage, wat radiatoren met gas en olie wel hebben. 

 • Verschillende designs

Elektrische kachels komen in alle soorten en maten, daarom kan je er altijd eentje vinden die perfect bij je interieur past. Zo hoef je je radiator niet zomaar te verbergen, maar maakt hij juist je inrichting helemaal af!

Beste elektrische verwarming woonkamer

Elektrische kachel voor in de woonkamer: dit is onze Top 7

Op basis van de bovenstaande voordelen en punten waar je op moet letten hebben wij een top zeven samengesteld met de beste elektrische verwarming voor in je huis. 

Voor de mensen op zoek naar een kachel die hun inrichting niet in de weg staat is de elektrische kachel van VONROC een uitstekende keus. Deze kachel heeft namelijk een mooi glazen paneel waardoor deze er strak uitziet. Je kan hem bedienen met een app of handmatig en je kan zelf de thermostaat instellen op de gewenste temperatuur tussen de 5 en 50 graden Celsius. Wil je niet dat hij de hele tijd aanstaat? Geen probleem! Je kan hiervoor gebruik maken van de timer functie.
Wil je een multifunctionele kachel? Dan kan je het beste kiezen voor de Clean Air Optima CA-904C. Dit apparaat functioneert namelijk zowel als ventilator als kachel. Met een simpele druk op de knop kan je de functie veranderen gebaseerd op waar je behoefte aan hebt. Deze kachel is oscillerend en kan dus vanuit verschillende hoeken warmte verspreiden. Je kan zelf de thermostaat instellen op een temperatuur tussen de 15 en 35 graden. Ideaal voor de warme zomernachten of koude winteravonden.
De MOA elektrische kachel woonkamer heeft een strak design en past daardoor in vrijwel elk interieur. Deze convectorkachel heeft 3 standen en kan ruimtes verwarmen tot 40 m2. Daarnaast is het vrij compact van formaat, waardoor je deze gemakkelijk kan verplaatsen naar de gewenste ruimte. Ook staat de kachel op twee “voetjes” die helpen om het extra stabiel te maken. Je kan dus niet per ongeluk de kachel omstoten. Door middel van de inkepingen op de bovenkant, kan je makkelijk en veilig het apparaat optillen.
De oliegevulde radiator van Aigostar is perfect om ruimtes tot 25 m2 te verwarmen. Het apparaat heeft vier handige zwenkwieltjes die helpen bij het verplaatsen van het apparaat en dankzij de kracht van 2500 Watt, kan je binnen no-time je ruimte verwarmen. Met behulp van de thermostaat kan je zelf een gewenste temperatuur instellen. Wanneer de ideale temperatuur is bereikt, gaat het apparaat vanzelf uit zodat je niet onnodig olie en stroom verbruikt. Gebeurt het onverhoopte en valt de radiator om? Geen zorgen! Dankzij het interne beveiligingssysteem zal de radiator dan direct uitschakelen.
Ten slotte hebben we nog de elektrische convector kachel van EDM. Deze kachel heeft een simpel design en past daardoor in vrijwel elk huis. Het heeft een makkelijk verstelbare thermostaat en drie verschillende standen van 750, 1250 en 2000 Watt. Zo kan je gemakkelijk de juiste temperatuur vinden. Wanneer het warm genoeg is, gaat het apparaat automatisch uit. Ook heeft het een handige overhittingsbeveiliging en werkt de kachel erg stil waardoor je er geen last van zal hebben.
Deze elektrische radiator van Rowenta is zeer geschikt voor ruimtes tot aan 25m2. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen of je de ruimte langzaamaan wil opwarmen, of juist snel op temperatuur wil hebben. Met een handige kamertemperatuur knop, kan je zelf de ideale temperatuur instellen en dankzij de brede vectoren, wordt de lucht gemakkelijk de kamer in geblazen.
Wanneer je verwarming met een goede sfeer wil, dan zit je goed met de Classic Fire Sfeerhaard van Modena. Deze radiator is volledig elektrisch en is goed geschikt voor ruimtes tot 22 m2 (volgens reviewers doet hij het overigens ook goed in iets grotere ruimtes). Dankzij het led-display krijg je een mooi haardvuur effect waardoor je je nog meer op je gemak in je verwarmde kamer voelt. De thermostaat van de haard kan je zelf instellen en het vermogen ligt tussen de 1800 en 2000 Watt in. Zo kom jij knus en gezellig de winter door!
Deze compacte ventilatorverwarming is ideaal voor het snel opwarmen van ruimtes. Dankzij het handvat, kan je het apparaat overal neerzetten en het formaat maakt dat hij in elke ruimte past. Bovendien heeft dit apparaat een uitstekende koelfunctie waardoor je in de zomer lekker koel blijft, zonder dat je daar een extra apparaat voor hoeft aan te schaffen. Houd je niet zo van lawaai? Dan kan je deze beste elektrische verwarming op de stille modus zetten, zodat er geen geluidsoverlast ontstaat.

Nu dat je onze voordelen, aandachtspunten en top 7 hebt doorgenomen ben je vast en zeker op weg naar het aanschaffen van je toekomstige elektrische kachel. Wanneer je liever nog even verder wil kijken, kan dit natuurlijk ook. Klik op onderstaande knop om doorverwezen te worden naar de webshop. 

De beste elektrische verwarming kopen: waarop letten?

Ondanks dat een elektrische radiator veel voordelen heeft, is het ook van belang om rekening te houden met een aantal punten waar je op moet letten. Deze zijn vooral handig om in de gaten te houden als je op zoek bent naar een radiator die precies bij jou en je huishouden past. 

 • Veiligheid

Ondanks dat de beste elektrische kachel veiliger is dan de meeste andere kachels, moet je nog steeds rekening houden met de veiligheid van het apparaat. Zo zijn er apparaten met een speciale omvalbeveiliging waarbij ze direct uitschakelen wanneer zij omvallen. Andere apparaten hebben ook een functie waarbij ze uitschakelen wanneer ze te heet worden. Gebeurt dit niet, dan kan het gevaarlijk zijn om deze apparaten zonder toezicht aan te hebben staan. 

 • Thermostaat

Wil je liever een kachel met een thermostaat die je zelf kan regelen, of juist een elektronische kachel die slechts één stand heeft? Wanneer je zelf de temperatuur kan instellen, heb je al gauw minder last van droge lucht en zal het apparaat ook minder snel oververhitten. Als je echter een extreem koude ruimte hebt, is een apparaat met één stand ook prima, omdat deze vaak snel en effectief warmte de lucht in brengen. 

 • De mogelijkheid om de kachel aan de muur te hangen

Dit kan namelijk bij de convectorkachel van Vonroc (zie afbeelding hieronder of klik op de naam voor de link naar het product). De kachel is op deze manier mooi verwerkt in je interieur, en je hebt er niet veel extra plek in de woonkamer voor nodig. Erg handig en esthetisch, wat ons betreft! 

Kachel woonkamer ophangen

 • Verplaatsbaarheid

Een elektronische radiator is vrij makkelijk te verplaatsen wanneer deze uitstaat, maar wanneer hij wat groter van formaat is, of wanneer deze aan heeft gestaan is het wel handig om te kijken naar de verplaatsbaarheid. Sommige radiatoren hebben daarom wieltjes waarmee ze verplaatst kunnen worden. Anderen hebben juist een handvat welke niet heet wordt. 

 • Vermogen

Elk apparaat heeft zijn eigen vermogen. De één is namelijk beter om te gebruiken in grote ruimtes, terwijl een andere elektrische radiator wellicht beter werkt in kleinere ruimtes. Afhankelijk van de grootte van de kamer waarin je dit apparaat wil plaatsen is het daarom handig om te kijken naar het vermogen. 

 • Snelheid van verwarming

Wil je een kachel die snel een ruimte verwarmt, of wil je er juist een die op geleidelijke wijze warmte uitstoot? Afhankelijk van de doeleinden van het apparaat, is het verstandig om hiernaar te kijken wanneer je een elektrische radiator woonkamer wil aanschaffen. Een snelle verwarming is namelijk fijn wanneer je snel wil opwarmen, maar deze stoot meer stofdeeltjes uit en kost vaak ook meer stroom. Een geleidelijke verwarming is fijner voor de luchtwegen en de stroom, maar dan duurt het ook langer voordat je de warmte begint te merken. 

olieradiator woonkamer

 • Type kachel

Ook onder de elektrische kachels voor in woonkamers heb je nog verschillende types waar je uit kan kiezen. Zo heb je de convectorkachel die snel en redelijk stil hete lucht de ruimte in verspreidt. Deze kachel werkt perfect om in korte tijd een grote ruimte te verwarmen. Daarnaast blijft de warmte vaak ook langer hangen.

Als tweede optie heb je een ventilatorkachel. Deze kachel blaast hete lucht de kamer in, maar maakt daarbij ook een stuk meer herrie. Wanneer je snel een ruimte wil opwarmen en geen last hebt van wat hardere geluiden, zoals bij een bouwplaats, dan is deze kachel ideaal.

Ook heb je een oliegevulde kachel. Deze is elektrisch, maar gebruikt olie om de radiator te verhitten en zo warmte de kamer in te verspreiden. Dit type is ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of studeerkamer. Het duurt echter wel wat langer voordat de ruimte volledig warm is. 

Als laatste heb je ook nog een keramische kachel. Deze kachel is, zoals je waarschijnlijk al verwacht, gemaakt van keramiek. Hierdoor straalt het apparaat gedurende een langere tijd warmte uit. Dit type is geschikt voor het opwarmen van kleinere ruimtes en voor mensen met gevoelige luchtwegen, het apparaat verbrandt namelijk geen stofdeeltjes. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer
Logo