Aroma diffuser draadloos

Aroma diffuser draadloos

Met een aroma diffuser die draadloos is, maak je gemakkelijk een einde aan ongewenste luchtjes in je huis. Muffe luchten of geuren van bijvoorbeeld tabak, eten, huisdieren etc. behoren met een aroma diffuser in no time tot het verleden. Bovendien heeft een draadloze aroma diffuser ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen.

Win win, dus: een huis dat lekker ruikt, zoals jij dat wilt en gezondheidsvoordelen op de koop toe. Wie wil dat nou niet?

Een draadloze aroma diffuser: wat zijn de voordelen?

Eigenlijk zitten er aan een draadloze aroma diffuser alleen maar voordelen. Om te beginnen is het al prima voor je humeur, want je komt altijd thuis in een huis waar het heerlijk ruikt.
We sommen even een aantal voordelen voor je op:

 • Zeer veilig: Een aroma diffuser wordt in tegenstelling tot een aroma brander, niet heet. Hij werkt met koud water dat gelijkertijd vernevelt wordt met de etherische olie die jij eraan hebt toegevoegd. Je hoeft er dus niet steeds bij te blijven in verband met mogelijk brandgevaar.
 • Overal te gebruiken: De draadloze aroma diffuser is werkelijk overal te gebruiken: thuis, in de caravan, boot, auto, overal waar je maar wilt.
 • De lucht van een ruimte wordt gezuiverd: De etherische oliën die je daar bijvoorbeeld voor kunt gebruiken zijn: citroen, limoen, grapefruit, tijm, sinaasappel en salie.
 • Minder insecten in huis: Insecten hebben een hekel aan etherische oliën. Muggen, bijvoorbeeld, houden niet van rozemarijn, lavendel, pepermunt en citroengras. Heb je veel last van vliegen, doe dan eens een paar druppeltjes lavendel in de draadloze aroma diffuser en je zult zien dat je er minder last van hebt.
 • Minder stress en beter slapen: Er is een heel scala aan etherische- en essentiële oliën die je daarvoor kunt gebruiken. Kies maar welke je het lekkerste vindt ruiken: lavendel; kamille; sinaasappel; bergamot; ylang ylang.
 • Betere concentratie: Er zijn verschillende oliën die elk op een ander deel werken: rozemarijn – geheugen; kaneel – mentale vermoeidheid; lavendel – cognitieve vaardigheden; citroen – concentratie en stress; pepermunt – concentratie, focus, geheugen.
 • Luchtwegen: Ter bevordering van de luchtwegen kan je een paar druppeltjes citroen, eucalyptus of pepermuntolie in de diffuser doen. Heerlijk verfrissend!

Waarop moet je letten als je een aroma diffuser op batterij wilt kopen?

Diffusers zijn enorm populair. Het aanbod ervan is daardoor enorm groot. Laten we je daarom eens adviseren waar je op moet letten als je een aroma diffuser aan gaat schaffen. In dit artikel gaan we in op het gebruik van de diffuser, de inhoud, het reinigen en de gebruikte energiebron. Ben je meteen goed op de hoogte van de verschillen die er zijn.

 • Waar ga je de draadloze aroma diffuser gebruiken?

Belangrijk om even bij stil te staan is de plaats in huis (of ergens anders) waar de draadloze aroma diffuser komt te staan. Draadloze aroma diffusers maken niet veel geluid. Maar, er zijn ook diffusers die nóg minder geluid maken dan de gemiddelde. Erg prettig als je de diffuser in je slaapkamer wilt zetten.

Er zijn ook draadloze aroma diffusers met een klein lampje. Dat kan eventueel ook dienst doen als nachtlampje. Komt de diffuser in de huiskamer te staan? Zorg er dan voor dat je er eentje kiest die de hele kamer kan voorzien van de heerlijke geur van de etherische olie.

 • Inhoud van de aroma diffuser zonder kabel

Je kunt de diffuser aan laten staan zolang er water in zit. Daarom is het belangrijk dat de hoeveelheid water die er in kan voldoende is om hem zolang als jij wilt aan te laten staan.

Voorbeeld: Een draadloze aroma diffuser met een inhoud van 100 ml, kan ongeveer 4 uur achtereen aanstaan voordat het water op is. Diffusers met een inhoud van 200 ml kan je tot maar liefst 10 uur lang laten vernevelen.

 • De energiebron van de aroma diffuser zonder draad

Er is een draadloze aroma diffuser op accu en ook een aroma diffuser op batterij verkrijgbaar – allebei draadloos. Houd er rekening mee dat je de aroma diffuser op accu op het elektriciteitsnet aan moet sluiten om hem op te laden. Bij gebruik in de auto, boot of caravan kan het soms dus makkelijker zijn om een aroma diffuser op batterij te hebben.

 • Reinigen van een aroma diffuser draadloos

Of je nu een aroma diffuser op accu hebt of een aroma diffuser op batterij, na verloop van tijd moet ie toch even schoongemaakt worden. Let daarom goed op bij de aanschaf van de diffuser dat je hem gemakkelijk uit elkaar kunt halen en los kunt koppelen van de accu of de batterijen. Dat voorkomt grote ergernissen achteraf.

Onze top 5 draadloze aroma diffusers

Een stijlvolle draadloze aroma diffuser op accu, die door zijn prachtige vormgeving in geen enkel interieur misstaat. Deze diffuser is verkrijgbaar in drie zachte kleuren en is voorzien van een sfeerlampje. Je kunt deze diffuser, die door zijn reservoir van maar liefst 320ml wel 12 uur achtereen kan vernevelen, instellen om continue of periodiek te vernevelen. Als de accu leeg is, laad je hem eenvoudig op met de bijgeleverde USB kabel. Ook goed om te weten: de diffuser schakelt vanzelf uit als het water op is.
Superhandig, deze compacte draadloze diffuser op batterijen. Met zijn afmeting van 75/40 mm is deze uitstekend geschikt voor kleine ruimtes. Neem hem lekker mee in de auto, of naar je werk, om daar ook van de heerlijke etherische olie/water mix verneveling te kunnen genieten. Deze kleine diffuser werkt ongeveer 8 uur en is binnen 2 uur weer opgeladen met de bijgeleverde USB kabel. Beschikbaar in de soft tones wit, rose en blauw. Leuk om te hebben en een ideaal cadeau waar je goed mee voor de dag komt.
Een all round aroma diffuser, die zowel bedraad als draadloos met 2 AA batterijen te gebruiken is. Deze draadloze diffuser heeft geen waterreservoir, maar verspreidt de heerlijke geur van etherische olie door middel van een stille ventilator. Ideaal, als de luchtvochtigheid in de ruimte waar je hem zet al hoog genoeg is. Deze aroma diffuser is eenvoudig te bedienen met één knop, verkrijgbaar in de kleuren wit, paars en antraciet en wordt geleverd met USB kabel.
Een echte krachtpatser, deze diffuser die grote ruimtes tot wel 150 m2 van een heerlijke geur kan voorzien. Je kunt hem op batterijen gebruiken, of gewoon op het lichtnet aansluiten. Deze aroma diffuser heeft een strak ontwerp en kan zowel neergezet als aan de muur gehangen worden. Supermakkelijk voor bijvoorbeeld op kantoor. Eén keer instellen en de diffuser doet de rest.
Geen water en geen etherische oliën nodig bij deze smart diffuser. De uitgekiende capsules verspreiden maar liefst 60 dagen lang een heerlijke geur in je huis. De geuren zijn door de beste parfumeurs ontwikkeld en goed op elkaar afgestemd voor de beste harmonie. Je kunt ook zelf de geur van de capsules bepalen in de eenvoudige app. Deze aroma diffuser op batterijen kan worden gecombineerd met de smart home technologieën van onder andere: Siri Shortcuts, Google Assistant en Amazon Alexa.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Luchtwijzer.nl
Logo